reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Strasznie współczuje... Może dadzą Ci coś na te wymioty? Gdzieś czytałam, że jeżeli są bardzo silne to jakieś leki można bezpiecznie brać w ciąży pod kontrolą lekarza. I może ten szpital w obecnej sytuacji nie będzie złym rozwiązaniem?
Trzymaj się dzielnie....
tez mi się coś o uszy obiło, że jakieś przeciwwymiotne czasami przepisują.

A ja się dziś zastanawiam czy iść na poważną rozmowę z kierownikiem...W piątek jedna z pań z pracy szeptem mnie podpytała czy ja aby w ciąży nie jestem. Już myślałam, że się ktoś wygadał, ale ona zaczęła się zastanawiać jak stanęłam bokiem jak byłam u nich w pokoju...Nie chcę żeby wszyscy w pracy się domyślali poza kierownikiem i szefową, albo co gorsza, żeby oni przyszli do mnie porozmawiać bo im ktoś coś podszepnie. Boję się. Kierownik spoko, ale jak mam iść do szefowej to mam stan przedzawałowy, raz już od niej wychodziłam z płaczem, zresztą nie tylko ja....

Hej. Ja mam dzisiaj podły nastrój. Idę do dentysty. O dziwo czuje się jakbym.miala.semdlec. mdłości minimalne. Jutro wizyta i jak będzie zarodek to będzie , nie to problem po trzeba będzie iscna zabieg 🤦 naczytałam się o patologii, krzywdzeniu dzieci, pedofilii, niechcianych ciążach i tak strasznie jest mi przykro z powodu tych dzieciaków, pewnie stąd mój zły nastrój. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizyte
weź nie czytaj. W ciąży człowiek jeszcze wrażliwszy na krzywdę dziecka :/ ja kiedyś noc przeryczałam po „Uwadze”. Już nie oglądam.

A ja się dziś zastanawiam czy iść na poważną rozmowę z kierownikiem...W piątek jedna z pań z pracy szeptem mnie podpytała czy ja aby w ciąży nie jestem. Już myślałam, że się ktoś wygadał, ale ona zaczęła się zastanawiać jak stanęłam bokiem jak byłam u nich w pokoju...Nie chcę żeby wszyscy w pracy się domyślali poza kierownikiem i szefową, albo co gorsza, żeby oni przyszli do mnie porozmawiać bo im ktoś coś podszepnie. Boję się. Kierownik spoko, ale jak mam iść do szefowej to mam stan przedzawałowy, raz już od niej wychodziłam z płaczem, zresztą nie tylko ja....
u mnie były takie pytania, jak w ciąży nie byłam tylko po ciąży, taka okrąglutka bardzo nie na miejscu są niestety. Ja na szczęście mam z głowy tę rozmowę już.

mi w poprzedniej ciąży wyszło, że przeszłam. Nawet nie wiem gdzie i kiedy.
O to super 🙂.Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego badania.
wstydzę się tego jak wyglądam. nie jestem gruba. ale wszystko po tamtej ciąży mi zostało. Boje się porodu panicznie. Mój lekarz nie jest zwolennikiem cc i mi bez wskazań nie wypisze skierowania. Boje się ze dziecko będzie chore. Ja tez nie mam żadnych dolegliwości.
Możesz mieć zaświadczenie od psychiatry o tokofobii i to już jest solidna podstawa pod cc.
Ponawiam pytanie: robicie badania prenatalne?
Robię. Ale Pappa to dla mnie statystyka i duży stres. Chociaż to nic nie zmieni bo tak czy siak bym urodziła, ale lepiej być przygotowanym w razie czego. Można wtedy wybrać lepszy szpital itd.
Dziewczyny, podpowiem tez, ze istnieje możliwość pobrania krwi od noworodka (za trochę ponad 100zl) i badania w kierunku SMA. Oczywiście najlepiej żeby nic nie wykazało, ale moim zdaniem lepiej wiedzieć jak najwcześniej
Musisz się zorientować, czy w szpitalu w którym będziesz rodzic robią już takie badania, bo u mnie w mieście robią już w każdym.

Dziś mam pierwsza wizytę czy przy 6+5 już będzie coś widać ?

O to super 🙂.Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego badania.

Możesz mieć zaświadczenie od psychiatry o tokofobii i to już jest solidna podstawa pod cc.

Robię. Ale Pappa to dla mnie statystyka i duży stres. Chociaż to nic nie zmieni bo tak czy siak bym urodziła, ale lepiej być przygotowanym w razie czego. Można wtedy wybrać lepszy szpital itd.

Musisz się zorientować, czy w szpitalu w którym będziesz rodzic robią już takie badania, bo u mnie w mieście robią już w każdym.

Dziś mam pierwsza wizytę czy przy 6+5 już będzie coś widać ?
Jak będziesz mieć szczęście to nawet i serce :)
Mój lekarz niestety jest zwolennikiem porodów SN i takie zaświadczenie niekoniecznie mi zagwarantuje, że wypisze skierowanie. To jest jedynie dla niego informacja i nie musi na jej podstawie dać skierowania.

poboli, zgadza się tylko inaczej rodzi się dziecko zdrowe a inaczej martwe z musu. co do wyglądu. tak w ciąży tak się wygląda. ja próbowałam wszelkimi sposobami wrócić do formy i teraz zaczynam tę ciąże na plusie niestety.
Wiem, że masz źle przeżycia, ja też. Ale ciąża każda inna. Moja córka rodziła się bardzo długo, parte trzy godziny. Ale zdrowa i cudowna. A Synek dwie, trzy godzinki. I od razu mi go zabrali... Co będzie teraz nie mam pojęcia. Ja jestem 7,8 kg na plusie. I nawet nie chciałam zrzucać, bo wiedziałam że chce następne dziecko bardzo szybko. Jak się dziecko urodzi, to stres, nerwy, brak czasu i się schudnie. Potem spacery z maluchem, może jakiś fitness dla.mam, czysta micha i się schudnie. Ja też będę musiała się wziąć za siebie ;)

reklama
dobrze byś wybrała się do psychologa jeśli psychiatra nie moze dać Ci leki . Przy regularnych spotkaniach z psychologiem powinnaś zobaczyć poprawę w samopoczuciu . Tyle ja mogę Ci doradzić z własnego doświadczenia
może tylko czekamy na tę 1 wizytę u ginekologa, żeby potwierdził że wszystko ok ze mna i z ciążą.

Do góry