reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A jak to się robi, by rodzice również się dowiedzieli dopiero na tym party? :D
Informacje od lekarza dostaje się np. Na karteczce i nie wolno tam zaglądać :D musi być jakaś osoba, która pozna płeć bo trzeba komuś przekazać te karteczkę z prośba o zamowienie balona, rac itd w określonym kolorze. Wiec wszyscy maja niespodziankę poza ta jedna osoba, która musiała zrobić zakupy :D warto pamiętać o tym, żeby lekarzowi przypominać, ze nie chce się znać płci. Wtedy pokazuje raczki, buźkę, omija się okolice intymne :)

reklama
Informacje od lekarza dostaje się np. Na karteczce i nie wolno tam zaglądać :D musi być jakaś osoba, która pozna płeć bo trzeba komuś przekazać te karteczkę z prośba o zamowienie balona, rac itd w określonym kolorze. Wiec wszyscy maja niespodziankę poza ta jedna osoba, która musiała zrobić zakupy :D warto pamiętać o tym, żeby lekarzowi przypominać, ze nie chce się znać płci. Wtedy pokazuje raczki, buźkę, omija się okolice intymne :)
Extra :D

Nie akceptuje tego jak wyglądam, a będę coraz grubsza. :( ciaza mnie przeprasza, na słowo poród mam dreszcze :(
Wygląd można zmienić po porodzie. Odpowiednią dieta i aktywność fizyczna. A jak boisz się porodu to psychiatra może dać Ci skierowanie na cc że względu na paniczny strach przed porodem. Będzie dobrze.

Będziecie robić badania prenatalne? Mam wizytę 2 sierpnia we wtorek za tydzień i wiem że mnie lekarz będzie namawiał do tych badań, a ja nie mam przekonania.
Ja robię. Chce wiedzieć na czym stoję. USG + Pappa a jak tam wyjdzie coś nie tak to Nifty dodatkowo. Dziecko z poprzedniej ciąży miało wadę genetyczna niestety nie dożyło badań prenatalnych i kilka godzin wczesniej przestało mu bić serduszko. Badania kosmówki wykazały triploidie i że był to chłopczyk. Lekarz mnie uspokaja że szanse na zdrowa ciążę mam takie same jak inne kobiety w moim wieku. Ta wada to był przypadek nieszczęśliwy.

Wygląd można zmienić po porodzie. Odpowiednią dieta i aktywność fizyczna. A jak boisz się porodu to psychiatra może dać Ci skierowanie na cc że względu na paniczny strach przed porodem. Będzie dobrze.
Niestety ja naprawdę próbowałam cokolwiek zmienić i bez skutku. Nic nie schudłam po 1 ciąży. A i i w ciąży i po jadłam bardzo zdrowo.

Ja robię. Chce wiedzieć na czym stoję. USG + Pappa a jak tam wyjdzie coś nie tak to Nifty dodatkowo. Dziecko z poprzedniej ciąży miało wadę genetyczna niestety nie dożyło badań prenatalnych i kilka godzin wczesniej przestało mu bić serduszko. Badania kosmówki wykazały triploidie i że był to chłopczyk. Lekarz mnie uspokaja że szanse na zdrowa ciążę mam takie same jak inne kobiety w moim wieku. Ta wada to był przypadek nieszczęśliwy.
Ja raczej nie będę, U mnie też mówią że pech był, że przypadek, a jednak raczej się nie zdecyduję.

Hej, ja mam jakiś dramat... 🤮 Dalej niż widzę. Wczoraj aż 17 razy. Nic mi nie przechodzi przez gardlo, a jak już to zaraz i tak do kibelka. Dziś lekarz, jak nie będzie lepiej to pewnie położą mnie do szpitala, bo się odwodnie... Na szczęście mąż wziął urlop, żebym nie była sama. Śpię przy kiblu. 😭

reklama
Niestety ja naprawdę próbowałam cokolwiek zmienić i bez skutku. Nic nie schudłam po 1 ciąży. A i i w ciąży i po jadłam bardzo zdrowo.

Ja raczej nie będę, U mnie też mówią że pech był, że przypadek, a jednak raczej się nie zdecyduję.
Badalas się u endokrynologa? Robiłaś krzywa cukrowa? Może tu jest problem z zrzuceniem zbędnych kg.

Do góry