reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

A jak to się robi, by rodzice również się dowiedzieli dopiero na tym party? :D
Informacje od lekarza dostaje się np. Na karteczce i nie wolno tam zaglądać :D musi być jakaś osoba, która pozna płeć bo trzeba komuś przekazać te karteczkę z prośba o zamowienie balona, rac itd w określonym kolorze. Wiec wszyscy maja niespodziankę poza ta jedna osoba, która musiała zrobić zakupy :D warto pamiętać o tym, żeby lekarzowi przypominać, ze nie chce się znać płci. Wtedy pokazuje raczki, buźkę, omija się okolice intymne :)

reklama
Informacje od lekarza dostaje się np. Na karteczce i nie wolno tam zaglądać :D musi być jakaś osoba, która pozna płeć bo trzeba komuś przekazać te karteczkę z prośba o zamowienie balona, rac itd w określonym kolorze. Wiec wszyscy maja niespodziankę poza ta jedna osoba, która musiała zrobić zakupy :D warto pamiętać o tym, żeby lekarzowi przypominać, ze nie chce się znać płci. Wtedy pokazuje raczki, buźkę, omija się okolice intymne :)
Extra :D

Nie akceptuje tego jak wyglądam, a będę coraz grubsza. :( ciaza mnie przeprasza, na słowo poród mam dreszcze :(
Wygląd można zmienić po porodzie. Odpowiednią dieta i aktywność fizyczna. A jak boisz się porodu to psychiatra może dać Ci skierowanie na cc że względu na paniczny strach przed porodem. Będzie dobrze.

Będziecie robić badania prenatalne? Mam wizytę 2 sierpnia we wtorek za tydzień i wiem że mnie lekarz będzie namawiał do tych badań, a ja nie mam przekonania.
Ja robię. Chce wiedzieć na czym stoję. USG + Pappa a jak tam wyjdzie coś nie tak to Nifty dodatkowo. Dziecko z poprzedniej ciąży miało wadę genetyczna niestety nie dożyło badań prenatalnych i kilka godzin wczesniej przestało mu bić serduszko. Badania kosmówki wykazały triploidie i że był to chłopczyk. Lekarz mnie uspokaja że szanse na zdrowa ciążę mam takie same jak inne kobiety w moim wieku. Ta wada to był przypadek nieszczęśliwy.

Wygląd można zmienić po porodzie. Odpowiednią dieta i aktywność fizyczna. A jak boisz się porodu to psychiatra może dać Ci skierowanie na cc że względu na paniczny strach przed porodem. Będzie dobrze.
Niestety ja naprawdę próbowałam cokolwiek zmienić i bez skutku. Nic nie schudłam po 1 ciąży. A i i w ciąży i po jadłam bardzo zdrowo.

Ja robię. Chce wiedzieć na czym stoję. USG + Pappa a jak tam wyjdzie coś nie tak to Nifty dodatkowo. Dziecko z poprzedniej ciąży miało wadę genetyczna niestety nie dożyło badań prenatalnych i kilka godzin wczesniej przestało mu bić serduszko. Badania kosmówki wykazały triploidie i że był to chłopczyk. Lekarz mnie uspokaja że szanse na zdrowa ciążę mam takie same jak inne kobiety w moim wieku. Ta wada to był przypadek nieszczęśliwy.
Ja raczej nie będę, U mnie też mówią że pech był, że przypadek, a jednak raczej się nie zdecyduję.

Hej, ja mam jakiś dramat... 🤮 Dalej niż widzę. Wczoraj aż 17 razy. Nic mi nie przechodzi przez gardlo, a jak już to zaraz i tak do kibelka. Dziś lekarz, jak nie będzie lepiej to pewnie położą mnie do szpitala, bo się odwodnie... Na szczęście mąż wziął urlop, żebym nie była sama. Śpię przy kiblu. 😭

reklama
Niestety ja naprawdę próbowałam cokolwiek zmienić i bez skutku. Nic nie schudłam po 1 ciąży. A i i w ciąży i po jadłam bardzo zdrowo.

Ja raczej nie będę, U mnie też mówią że pech był, że przypadek, a jednak raczej się nie zdecyduję.
Badalas się u endokrynologa? Robiłaś krzywa cukrowa? Może tu jest problem z zrzuceniem zbędnych kg.

Do góry