schatzi
Moderator
Oooo to tez dobrze wiedziećTrzeba właśnie się zorientować, bo niektóre szpitale już pobierają test na SMA razem z innymi przesiewowymi. Np. u mnie w mieście pobierają we wszystkich.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oooo to tez dobrze wiedziećTrzeba właśnie się zorientować, bo niektóre szpitale już pobierają test na SMA razem z innymi przesiewowymi. Np. u mnie w mieście pobierają we wszystkich.
Strasznie współczuje... Może dadzą Ci coś na te wymioty? Gdzieś czytałam, że jeżeli są bardzo silne to jakieś leki można bezpiecznie brać w ciąży pod kontrolą lekarza. I może ten szpital w obecnej sytuacji nie będzie złym rozwiązaniem?Hej, ja mam jakiś dramat... Dalej niż widzę. Wczoraj aż 17 razy. Nic mi nie przechodzi przez gardlo, a jak już to zaraz i tak do kibelka. Dziś lekarz, jak nie będzie lepiej to pewnie położą mnie do szpitala, bo się odwodnie... Na szczęście mąż wziął urlop, żebym nie była sama. Śpię przy kiblu.
Ojej. Może dostaniesz coś przeciw wymiotom na początek,myślę że na pewno coś takiego jest. Współczuję. Ja zwymiotowałam raz jak do tej pory i miłe to nie byłoHej, ja mam jakiś dramat... Dalej niż widzę. Wczoraj aż 17 razy. Nic mi nie przechodzi przez gardlo, a jak już to zaraz i tak do kibelka. Dziś lekarz, jak nie będzie lepiej to pewnie położą mnie do szpitala, bo się odwodnie... Na szczęście mąż wziął urlop, żebym nie była sama. Śpię przy kiblu.
Tak, wszystko było ok. w ciąży miałam cukier idealny, po ciąży tez robiłam wszystkie badania bo myślałam, może hormony, może tarczyca. Ja nawet już słodzić przestałam, z pieczywa zrezygnowałam, wszystko co się da. Długie spacery. i nic. teraz w ciąży się nie będę odchudzać, ale nawet w 1 ciąży nie żarłam.Badalas się u endokrynologa? Robiłaś krzywa cukrowa? Może tu jest problem z zrzuceniem zbędnych kg.
No my Ci nic niestety nie poradzimy, musisz przepracować pewne rzeczy. Możecie mnie zjechać, ale ja naprawdę nie ogarniam tego,że kobieta boi się , że źle będzie wyglądać w ciąży. Grubo? No tak, jest w ciąży jak ma wyglądać? Mąż jak tego nie zroumie to jest z nim coś nie tak i z innymi ludźmi którzy wytykają komuś wygląd. A co do porodu jak już się jest w ciąży trzeba jakoś ją rozwiązać. Poród poboli i przestanie Mam nadzieję, że do porodu będzie wszystko ok u Ciebie i będziesz cieszyć się z dziecka...chodzę do psychiatry. leki nie są wskazane teraz.
poboli, zgadza się tylko inaczej rodzi się dziecko zdrowe a inaczej martwe z musu. co do wyglądu. tak w ciąży tak się wygląda. ja próbowałam wszelkimi sposobami wrócić do formy i teraz zaczynam tę ciąże na plusie niestety.No my Ci nic niestety nie poradzimy, musisz przepracować pewne rzeczy. Możecie mnie zjechać, ale ja naprawdę nie ogarniam tego,że kobieta boi się , że źle będzie wyglądać w ciąży. Grubo? No tak, jest w ciąży jak ma wyglądać? Mąż jak tego nie zroumie to jest z nim coś nie tak i z innymi ludźmi którzy wytykają komuś wygląd. A co do porodu jak już się jest w ciąży trzeba jakoś ją rozwiązać. Poród poboli i przestanie Mam nadzieję, że do porodu będzie wszystko ok u Ciebie i będziesz cieszyć się z dziecka...
Zapytaj lekarza o leki XONVEA ja w tamym tygodniu przechodziłam dramat co zjadłam i sie napiłam to zwracałam lekarz przepisał mi te leki mówił że to nowość biorę 2 na noc i naprawdę pomagają muli mnie jedynie tak do południa a potem jest wszystko git można brać 4 tabletki dziennie zresztą w instrukcji wszystko pisze ale ja zatrzymałam się tylko na 2 na noc bo mi to wystarcza koleżanka też to brała i też jej pomogło nie ma sensu się męczyć a można się kurde odwodnić bo mi nawet wody nie przyjmowało :/ zapłaciłam za opakowanie 20 tabletek u mnie 65 zł dla mnie trochę dużo ale wartoHej, ja mam jakiś dramat... Dalej niż widzę. Wczoraj aż 17 razy. Nic mi nie przechodzi przez gardlo, a jak już to zaraz i tak do kibelka. Dziś lekarz, jak nie będzie lepiej to pewnie położą mnie do szpitala, bo się odwodnie... Na szczęście mąż wziął urlop, żebym nie była sama. Śpię przy kiblu.
Mnie czasami pobolewają. Postanowiłam sobie że od dziś zaczynam ćwiczyć, w tych zestawach ciążowych często są ćwiczenia wzmacniające plecy, powinno pomóc.Ojej. Może dostaniesz coś przeciw wymiotom na początek,myślę że na pewno coś takiego jest. Współczuję. Ja zwymiotowałam raz jak do tej pory i miłe to nie było
Dziewczyny czy któraś bolą plecy? Tak niżej bardziej jak kość ogonowa /lekko wyżej? Nie tak że boli intensywnie ale tak nyje...bo już się martwię