reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

ciesz się każdą lepszą chwilą bez objawów!
Ja się wczoraj cieszyłam, że przestał boleć mnie brzuch, a wieczorem brzuch i kręgosłup uderzyły z podwójną siłą - aż sobie zamówiłam piłkę taką do siedzenia…
A mdli mnie codziennie! Strasznie źle to znoszę, nie nadaję się do życia 😵‍💫😵‍💫😩
ja od wczoraj nie nadaje się do niczego. Głowa mnie boli, jeść mi się nie chce, słaba jestem jak nie wiem co. I teraz zastanawiam się czy to nasilone objawy ciąży czy mogły na to wpłynąć też leki bo mam zwiększoną dawkę duphastonu

reklama
Tez tak uważam. I ja osobiście lepiej bede sie czula z brzuszkiem w bluzie czy kurtce niz w bluzeczce na ramiączkach ;)
Do tego przyjdzie wiosna, lato i mozna wychodzic z malenstwem na spacery :)

Ja tez mam problem ze smrodem. Chodze po domu i szukam co tak smierdzi. Wacham wszystko po kolei i niby nic, a jak siadam to caly czas czuje jakby kuwete kota 🙈 ale wcale z niej nie smierdzi jak wącham, zwariowac mozna 😄
A jem glownie kanapki z serem, ewentualnie dzemem. I mcdonald mi wchodzi 🙈
Mezowi nie gotuje bo nie jestem w stanie nic smażyć i nie moge zniesc widoku surowego miesa.
też mi się wydaje dziewczyny że termin mamy super. Maluszkom będzie tylko coraz cieplej na spacerach.

Cześć dziewczyny:)
Ja się dzisiaj jakoś lepiej czuje, może dlatego, że w końcu pospałam dłużej, ostatnie dni codziennie wstawałam o 6.30 do laboratorium a chodziłam spać ok 2 w nocy...
Dziś się nawet mocniej pomalowałam hahaha 🤣 od poniedziałku zaczynam urlop :) dwa tygodnie.
Ja osobiście bym wolala rodzic np w lipcu, bo ten największy brzuszek łatwiej i wygodniej jest okryć w luźne sukienki letnie, niż w kutki zimowe w które nie można się dopiąć....

nietolerowanie zapachów to chyba jeden z pierwszych objawów ciąży 😅
zapach brokułów to jakaś katastrofa
a ma która z Was tak, ze wszystko jest z nosem normalne jak było przed?
Mnie tylko bola piersi przy dotykaniu.. trochę się boje, ze tylko to mam.. o + wstręt do słodyczy którego nigdy nie miałam bo kocham czekoladę!

A co do jedzenia ja mam tak dziewczyny, ze jadłam bułkę z szynka i sałata lodowa - ale dzisiaj jak sobie o tym pomyślałam to miałam ciarki i automatycznie mi się zle zrobiło 😂
W sumie to nie mam na nic ochoty! Jak sobie o czymś pomyśle to i tak nie jest dobrze bo nie mam na to kompletnie ochoty! Mój już dostaje na głowę bo poprosiłam go żeby pomógł mi się zastanowić co bym mogła zjeść, wymienił wszystkie potrawy przez cały dzień i nic mi nie pasuje xd patrząc na mnie to nie jest normalne bo generalnie nie mam problemow i wiem co lubię i lubię jest dzień w dzień to samo a teraz jest wielka D. 😂

reklama
a ma która z Was tak, ze wszystko jest z nosem normalne jak było przed?
Mnie tylko bola piersi przy dotykaniu.. trochę się boje, ze tylko to mam.. o + wstręt do słodyczy którego nigdy nie miałam bo kocham czekoladę!
Ja na razie tak mam. Ale prawdę mówiąc, czekam aż się to zmieni, bo w poprzedniej ciąży była tragedia pod tym względem.

Do góry