reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja om 2 czerwca a w ten poniedziałek na usg widzialam tylko pęcherzyk
W sumie to było już 3 usg bo tak się stresowałam, ale dalam na luz i czekam spokojnie do 5 sierpnia na kolejną wizytę. Stwierdziłam ze bedzie co ma być bo my na to wpływu nie mamy. Jakieś tam objawy ciążowe mam ale chyba dopiero jak zobaczę serduszko to poczuje się jak w ciąży 😂😂
Ja ostatnia miesiączką 4.06 do lekarza ide w poniedziałek, mam nadzieję, że już coś będzie widać

reklama
Ja ostatnia miesiączką 4.06 do lekarza ide w poniedziałek, mam nadzieję, że już coś będzie widać

Mi lekarz kazal przyjść po 23 czyli jutro ale ze bylam niecierpliwa i do innego poszłam w poniedziałek (dostałam u niego l4) to nie idę jutro a pojde dopiero 5 sierpnia bo bez sensu latać co tydzień na usg. A 5 sierpnia powinien być już jakiś 8 tydzień z racji moich nieregularnych cylki.

A tak wgl to mam pytanie czy istnieje jakiś kalkulator obliczający tydzień ciąży od dnia trafnego zbliżenia ? 😂😂 Bo ja w sumie tak +-3 dni mogę określić kiedy do tego doszło ale nie wiem jak to obliczyć

A co do jedzenia ja mam tak dziewczyny, ze jadłam bułkę z szynka i sałata lodowa - ale dzisiaj jak sobie o tym pomyślałam to miałam ciarki i automatycznie mi się zle zrobiło 😂
W sumie to nie mam na nic ochoty! Jak sobie o czymś pomyśle to i tak nie jest dobrze bo nie mam na to kompletnie ochoty! Mój już dostaje na głowę bo poprosiłam go żeby pomógł mi się zastanowić co bym mogła zjeść, wymienił wszystkie potrawy przez cały dzień i nic mi nie pasuje xd patrząc na mnie to nie jest normalne bo generalnie nie mam problemow i wiem co lubię i lubię jest dzień w dzień to samo a teraz jest wielka D. 😂
Ja mam identycznie, zjem coś a zaraz się nie mogę na to patrzeć i odruch wymiotny. Ostatnio kupiłam arbuza, był mega pyszny zjadłam dwa kawały, poszliśmy z mężem na spacer i zwymiotowałam. Przez pierwszą połowę dnia czuję się on, po 16 zaczyna mnie mdlić, przeszkadzają zapachy i dopada zmęczenie. Moja każda ciąża jest inna, z córką miałam takie mdłości, ze przez dobre kilka tygodni piłam gorzką herbatę zagryzajac bułką, schudłam prawie 8 kg( po czym nadrobiłam) nie miałam sił, nic nie gotowałam, każdy zapach jedzenia to był dla mnie koszmar. Z synem miałam mdłości, ale nie takie straszne( teraz też czuje że to będzie chłopak ) codziennie musiałam zjeść mango i jabłko zielone.

Mi lekarz kazal przyjść po 23 czyli jutro ale ze bylam niecierpliwa i do innego poszłam w poniedziałek (dostałam u niego l4) to nie idę jutro a pojde dopiero 5 sierpnia bo bez sensu latać co tydzień na usg. A 5 sierpnia powinien być już jakiś 8 tydzień z racji moich nieregularnych cylki.

A tak wgl to mam pytanie czy istnieje jakiś kalkulator obliczający tydzień ciąży od dnia trafnego zbliżenia ? 😂😂 Bo ja w sumie tak +-3 dni mogę określić kiedy do tego doszło ale nie wiem jak to obliczyć
No właśnie ja tez szukałam i sama sobie plus minus musiałam wyliczyć 😖każdy z 8 lekarzy liczy mi od okresu a ja mam co 33/35 dni..

Ja mam identycznie, zjem coś a zaraz się nie mogę na to patrzeć i odruch wymiotny. Ostatnio kupiłam arbuza, był mega pyszny zjadłam dwa kawały, poszliśmy z mężem na spacer i zwymiotowałam. Przez pierwszą połowę dnia czuję się on, po 16 zaczyna mnie mdlić, przeszkadzają zapachy i dopada zmęczenie. Moja każda ciąża jest inna, z córką miałam takie mdłości, ze przez dobre kilka tygodni piłam gorzką herbatę zagryzajac bułką, schudłam prawie 8 kg( po czym nadrobiłam) nie miałam sił, nic nie gotowałam, każdy zapach jedzenia to był dla mnie koszmar. Z synem miałam mdłości, ale nie takie straszne( teraz też czuje że to będzie chłopak ) codziennie musiałam zjeść mango i jabłko zielone.
co te dzidziutki kochane z nami robią! Najważniejsze, żeby tylko zdrówko było a my sobie damy radę!

Ja zaczęłam mieć dzisiaj zgagę po mojej innej ulubionej bułce jak nigdy! 😳aż się zawiodłam na niej! 😂

No właśnie ja tez szukałam i sama sobie plus minus musiałam wyliczyć 😖każdy z 8 lekarzy liczy mi od okresu a ja mam co 33/35 dni..

Ja wiem w 100% ze owulacji nie miałam w 14 dniu bo 18 lipca braliśmy slub i przez tydzień przed nic nie było. Było dopiero 19 i 20 a później znowu parę dni przerwy 😂 ale nawet nie wiem jak to liczyć 🤔

reklama

Wydaje mi się, że to może być trudne bo plemniki podobno mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni i czekać na jajeczko...czytałam, że 3 ale czytałam też że nawet do tygodnia. Chyba że założysz, że w dniu stosunku miałaś owulację (bo najłatwiej zajść w dniu owulacji, zaraz przed i zaraz po), to dodajesz do tego 2 tygodnie (te 14 dni które lekarze liczą jako modelowy czas od miesiączki do owulacji) i masz wyliczony tydzień ciąży. Taki wiarygodny wynik powinny pokazać Ci USG prenatalne, bo w tym okresie dzieci rosną w niemal identycznym tempie.

Do góry