Hej ja też Cie witam również z terminem na. 03.03 w sumie na dobre Ci wyszla ta zmiana terminu,skoro mówisz ze na lutowych taka kiepska atmosfera. O co i po co tu sie sprzeczać, to ja nie wiemHej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Myślałam że moje bobo urodzi się w lutym, ale termin mi wypada na 3.03
Jestem na forum lutowe mamy, ale trochę się zrobiła słaba atmosfera i nie mam zamiaru czytać tych kłótni dziewczyn. Pierwszą wizytę miałam 13.
07 dzidzia miała 7,7 mm na prenatalne jestem zapisana na 16.08
Pozdrawiam wszystkie mamusie
reklama
natala123456
Fanka BB :)
Ja już odliczam dni! wizytę mam 1 sierpnia, a jak się umawiałam to sama nie wierzyłam ze uda mi się tyle wytrzymać, ale teraz lekko ponad tydzień i będę wiedzieć na czym stojęStrasznie odległy wydaje się być ten sierpień, nie uważasz?
Pani_Zabuch
Co do słodyczy zazdroszczę, ja zawsze uwielbiałam mięsko, jakieś kabanosy, salami, nawet parówki, słodycze były mi raczej obojętne, czasem przed okresem miałam ochotę na coś słodkiego. Teraz odwrotnie, mąż mi kupił kabanosy i leżą w lodówce nietknięte, ale czekoladę codziennie minimum pasek wcinam. Wczoraj zauważyłam, że mi na wadze pojawiło się dodatkowe 0,9 kg więc chyba trzeba nieco przystopowaćNo właśnie niestety mam wstręt do słodyczy JAK NIGDY. A potrafiłam pożerać czekoladę tonami!
dam Wam dzisiaj znac co powiedziała Pani Doktor
Ale wiecie co mnie zastanawia? Z okresu wychodzi już 6+4, z daty jaka myśle ze zaszłam w ciąże przy długich cyklach 33/35 dni wychodzi 6+1. Beta wyszła 19.07 czyli dwa dni temu ze ja jestem na granicy 5/6 tydzień - czyli by się pokrywało plus minus z moja teoria zapłodnienia niby do 6 się zbliżałam ale nie do końca. Nie wiem co mam tej babce powiedzieć każdy lekarz tutaj a byłam u 8 w przeciągu 2 tygodni wylicza od okresu nie pytając się o cykle - to normalne?
A i taka ciekawostka, tutaj nie dają już drugiej bety po jakimś czasie. Jak beta wykazuje ze jest się w ciąży kolejnych już się nie robi! Nie powiem bo byłam w dużym szoku!
A co do terminu ja w pierwszej ciąży miałam rozjazd 6 dni pomiędzy datą z miesiączki a datą z usg prenatalnych. Ale lekarz trzymał się daty z miesiączki, z kolei w szpitalu (ciąża przenoszona) mi przeliczyli i od daty wynikającej z USG liczyli 13 dni, żeby wywoływać poród.
Jak później byłam u lekarza po połogu, troszkę z pretensjami bo myślałam że przez niego tyle się w tym szpitalu naczekałam, to mi wyjaśnił, że jeżeli rozbieżność jest mniejsza niż 7 dni to powinni w szpitalu wziąć datę z OM a nie z USG. Tym bardziej, że widzieli że dziecko w momencie przyjęcia do szpitala miało ok 4 kg, więc powinni szybciej mi ten poród wywołać, a nie tyle czekać.
schatzi
Moderator
Oby jak najszybciej zleciało!Ja już odliczam dni! wizytę mam 1 sierpnia, a jak się umawiałam to sama nie wierzyłam ze uda mi się tyle wytrzymać, ale teraz lekko ponad tydzień i będę wiedzieć na czym stoję
Anitaaaa1993
Ja tez nie, mimo że walczę z tymi zatokami od lat, to jeszcze w pracy cale 8h siedze w pomieszczeniu klimatyzowanym :/Witam nowe dziewczyny zapraszamy
Ja wczoraj byłam w sklepie z klimatyzacją mocna na zewnątrz 30stopni,na noc bolała mnie już głowa i zatkało mi nos....ja nie mogę klimatyzacji
Anitaaaa1993
Dziewczyny a jak z waszymi wydzielinami ?
Ja mam wrażenie, że od wczoraj, jakoś więcej :/ pomimo tego że noszę bieliznę bawaleniana tak jak pisałyście.
Jak tylko coś poczuje to odrazu ogromny stres :/
Bylam dzisiaj zbadać progesteron, zobaczymy ile wyjdzie, wolałam mieć wynik bo w poniedziałek mam pierwsza wizytę w końcu, bo też czekałam 3tyg.
Również witam nowe dziewczyny
Ja mam wrażenie, że od wczoraj, jakoś więcej :/ pomimo tego że noszę bieliznę bawaleniana tak jak pisałyście.
Jak tylko coś poczuje to odrazu ogromny stres :/
Bylam dzisiaj zbadać progesteron, zobaczymy ile wyjdzie, wolałam mieć wynik bo w poniedziałek mam pierwsza wizytę w końcu, bo też czekałam 3tyg.
Również witam nowe dziewczyny
Ostatnia edycja:
vvDomivv
pozniej liczy się już z USG raczej, wtedy dokładniej jest się w stanie ocenić poczatki jeszcze z miesiaczki bo zarodek jest na tyle ciupenki że może sie wkraść błąd pomiaru u mnie z wyliczeń wychodził we wtorek 7+2, z usg 6+6/7+0 ale narazie termi porodu jest wpisywany ten pierwotny z wyliczeń. Takze tak to oNo właśnie niestety mam wstręt do słodyczy JAK NIGDY. A potrafiłam pożerać czekoladę tonami!
dam Wam dzisiaj znac co powiedziała Pani Doktor
Ale wiecie co mnie zastanawia? Z okresu wychodzi już 6+4, z daty jaka myśle ze zaszłam w ciąże przy długich cyklach 33/35 dni wychodzi 6+1. Beta wyszła 19.07 czyli dwa dni temu ze ja jestem na granicy 5/6 tydzień - czyli by się pokrywało plus minus z moja teoria zapłodnienia niby do 6 się zbliżałam ale nie do końca. Nie wiem co mam tej babce powiedzieć każdy lekarz tutaj a byłam u 8 w przeciągu 2 tygodni wylicza od okresu nie pytając się o cykle - to normalne?
A i taka ciekawostka, tutaj nie dają już drugiej bety po jakimś czasie. Jak beta wykazuje ze jest się w ciąży kolejnych już się nie robi! Nie powiem bo byłam w dużym szoku!
vvDomivv
spokojnie to nie magiczna rozdzka potrzeba czasu ale jeśli dużo się stresujesz to polecam sobie codziennie tak po 10-15 min na uspokojenie nerwów puszczac- mi pomaga zamykam się wtedy w sypialni i mam taką chwilkę tylko dla siebie, bez kotów partnerów, obiadów, rozwieszania prania i sprzątania 10 min to nie dużo, a po kilku dniach naprawdę dało mi dużopuściłam spoti! Jest lepiej ale coś czuje ze przed 12 będzie znowu to samo..
vvDomivv
hyh to chyba jest kilka teoriiCo do słodyczy zazdroszczę, ja zawsze uwielbiałam mięsko, jakieś kabanosy, salami, nawet parówki, słodycze były mi raczej obojętne, czasem przed okresem miałam ochotę na coś słodkiego. Teraz odwrotnie, mąż mi kupił kabanosy i leżą w lodówce nietknięte, ale czekoladę codziennie minimum pasek wcinam. Wczoraj zauważyłam, że mi na wadze pojawiło się dodatkowe 0,9 kg więc chyba trzeba nieco przystopować
A co do terminu ja w pierwszej ciąży miałam rozjazd 6 dni pomiędzy datą z miesiączki a datą z usg prenatalnych. Ale lekarz trzymał się daty z miesiączki, z kolei w szpitalu (ciąża przenoszona) mi przeliczyli i od daty wynikającej z USG liczyli 13 dni, żeby wywoływać poród.
Jak później byłam u lekarza po połogu, troszkę z pretensjami bo myślałam że przez niego tyle się w tym szpitalu naczekałam, to mi wyjaśnił, że jeżeli rozbieżność jest mniejsza niż 7 dni to powinni w szpitalu wziąć datę z OM a nie z USG. Tym bardziej, że widzieli że dziecko w momencie przyjęcia do szpitala miało ok 4 kg, więc powinni szybciej mi ten poród wywołać, a nie tyle czekać.
reklama
spelnicmarzenie
Dziewczyny, byłam siku. Mam jakiś śluz, taki bardzo zbity, jest go troszkę ale w ogóle nic nie miałam przed. A teraz widzę, ze na białych majtkach (specjalnie takie nosze) mam taka plamę różowa jak odcisk palca. Jest ona delikatna bardzo..
Chyba koszmar powróci…
Co byscie zrobiły na moim miejscu?
Lekarz? Czy poczekać do wtorku?
Chyba koszmar powróci…
Co byscie zrobiły na moim miejscu?
Lekarz? Czy poczekać do wtorku?