reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dzień dobry dziewczyny!
Za wszystkich tutaj trzymamy kciuki ♥️ i witamy nowe osóbki 😇

Ja mam dzisiaj hematologa. Może nic takiego ale strasznie się boje dostać ten acard czy tam cokolwiek co może spowodować plamienie..

Martwię się, bo objawy jakie miałam mi ustępują 😔bol piersi tylko przy dotykaniu. Jak wracam pamięcią 2 lata wstecz to tez tak było przy poronieniu, z tym ze wtedy krwawiłam 4 dobre tygodnie nie wiedząc, ze jestem w ciąży (brałam anty na endometrioze, jednego dnia zapomniałam no i bum) i wtedy nagle z dnia na dzień wszystko ustało 😔
Nie wiem jak ja dam radę do tego 27 wytrzymać.. jedynie co wczoraj miałam nowego to potworne zmęczenie, musiałam iść spać 2 razy popołudniu bo mi głowa leciała.. + po jakimkolwiek jedzeniu strasznie się zle czuje. Ale nie umiem tego uczucia określić..

Dziewczyny, strasznie się boje, ze znowu przejdę ten koszmar.. jeszcze żałuje, ze powiedzieliśmy teściom o tym bo codziennie mam 5000 pytań: „jak się czuje, czy dzisiaj lekarz, czy to, czy tamto” a tak szczerze chciałabym odpocząć od tego i nie myśleć o tym o co proszę ale nie słuchają..
Mi lekarz też zalecił acard po 10 tygodniu ciąży, również się boję bo nigdy wcześniej nie miałam takich zaleceń, myślę że u mnie to z racji wieku. Mam już 40 lat, dwie ciążę donoszone, córka 16 lat, syn 12. Kolejna wizyta 10 sierpnia i wtedy porozmawiam z lekarzem czy to konieczność.

Ja dokładnie tak samo. A nigdy w życiu nie podejrzewałam że w ogóle do takiego forum kiedykolwiek dołączę ☺️
Ja utrzymuję kontakty do dnia dzisiejszego z dziewczynami z forum dzieciaczków 2010 rocznika, mamy forum prywatne na fb, były i spotkania i radość i smutki. Jedna wielka rodzina 🥰🥰🥰

czekoladą 😄 ale to nie jest dobry pomysł 😁 bo idzie w boczki
No właśnie niestety mam wstręt do słodyczy 😳JAK NIGDY. A potrafiłam pożerać czekoladę tonami!

Mi lekarz też zalecił acard po 10 tygodniu ciąży, również się boję bo nigdy wcześniej nie miałam takich zaleceń, myślę że u mnie to z racji wieku. Mam już 40 lat, dwie ciążę donoszone, córka 16 lat, syn 12. Kolejna wizyta 10 sierpnia i wtedy porozmawiam z lekarzem czy to konieczność.
dam Wam dzisiaj znac co powiedziała Pani Doktor 😳

Ale wiecie co mnie zastanawia? Z okresu wychodzi już 6+4, z daty jaka myśle ze zaszłam w ciąże przy długich cyklach 33/35 dni wychodzi 6+1. Beta wyszła 19.07 czyli dwa dni temu ze ja jestem na granicy 5/6 tydzień - czyli by się pokrywało plus minus z moja teoria zapłodnienia 🫣 niby do 6 się zbliżałam ale nie do końca. Nie wiem co mam tej babce powiedzieć 😂 każdy lekarz tutaj a byłam u 8 w przeciągu 2 tygodni wylicza od okresu nie pytając się o cykle - to normalne?
A i taka ciekawostka, tutaj nie dają już drugiej bety po jakimś czasie. Jak beta wykazuje ze jest się w ciąży kolejnych już się nie robi! Nie powiem bo byłam w dużym szoku!

reklama
no hej! Zapraszamy i pozdrawiamy cieplutko 🥰
zaciśnięte!
o oby tak zostalo- tylko wsparcie i porady ☺️ nie nam oceniać czyjeś życie + chyba żadnej z nas dodatkowy stres nie potrzebny. I tak już każda z nas dygocze jak galareta codziennie 😝 takze trzymajmy się tego ☺️💕
i o to chodzi! 🤩💪🏼
irigasin albo inny apteczny proszek do plukania zatok (zazwyczaj w zestawie mozna kulic z taka buteleczka, pozniej dokupujesz juz same saszetki) nebulizacje robię tez takimi zwykłymi "fiolkami" na bazie Soli fizjologiczbej bez dodatkowych "wzmacniaczy", ale myślę że parówanie nad miską tez pomoże 😊 chodzi o to żeby nawilżać śluzówkę. Jak miałam covida to lekarz mi mówił, że nawet gorący prysznic i jego opary są super jeśli właśnie nie ma się nebulizatora (no u nas prysznic gorący odpada, także ta stara babcina metoda mi wpadła do glowy- poczytaj jakie dodatki wtedy w ciąży warto dodac do wody bo nie wiem czy amol może być bo wiem że on jest na alko). Zresztą takie fioleczki do nebulizacji kosztują niewiele a takie myślę że spokojnie w misce z wodą tez można rozpuścić 🙃
Witamy na pokładzie 😊 jest wśród nas wiele dziewczyn z niskimi betami i często duuuzo niższymi przyrostami niż twój i maluchy są na pokładzie z bijącymi serduszkami! Takze beta się nie przejmuj, nie badaj juz jej zeby sie nie stresować (nasza rada bo wiele tu stresów przechodziłyśmy wlasnie x beta związanych, które okazały się totalnie niepotrzebne) przyrost jest i jest piękny 😊 czekaj zatem do wizyty i 3mamy kciuki żeby wszystko było ok! 🍀💕
mam to samo przejechałam się do lekarza w klimatyzowanym tramwaju i od wczoraj ledwo zyje 😢 ale mam nadzieję że szybko minie 🥰
znam ten bol- moja godzina zero to 4:00- 5:00 dzien w dzień z zegarkiem w ręku się budzę 😜
poczytaj sobie o oddychaniu i technikach na uspokojenie- moja znajoma która dorobiła sie okropnych lęków związanych z pracą zaczela to stosować i powiedziała, że naprawdę działa to cuda. Organizm sam się wycisza. Ja z kolei na początku jak mialam taki ogromny stres puszczałam sobie tez na Spotify lub YouTube afirmacje ciążowe- trochę to głupie z początku mi się wydawało 😝 ale jak faktycznie puszczałam sobie to regularnie to coś w tej głowie jednak zaczęło się na pozytywne wibracje przestawiać i zaczęłam myśleć bardziej pozytywnie i zaczęłam wierzyć że będzie dobrze. Tylko ja sobie po angielsku puszczałam bo te polskie wersję mnie denerwowały 😅 ale polecam to w formie takiej chwilowej przerwy dla myśli i relaksu- zamykałam wtedy oczy i starałam się odprężyć i naprawdę jakoś tak mnie to odstresowywalo troszke ☺️
puściłam spoti! Jest lepiej 😂ale coś czuje ze przed 12 będzie znowu to samo.. 🤦🏼‍♀️

Do góry