reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny! Ja już też po wizycie. Co prawda wczoraj ale była tak późno że jak wróciłam do domu to już nie miałam na nic siły. Serducho bije jak dzwon, bąbelek dokładnie tego rozmiaru co powinien być 13 mm. Jedyne co mnie zmartwiło to że jest jakiś podobno niewielki krwiak (18mm x 7mm) i z tego miałam raz na jakiś czas delikatne plamienia. Dostałam L4 na tydzień i mam odpoczywać. Lekarz powiedział że nie muszę leżeć plackiem ale mam nie chodzic do pracy żeby się nie stresowac. Mam zwiększony duphaston do 3x2 tabletki. Miała któraś krwiaczka? Pocieszcie mnie 😭 z racje tego że lekarz to mój znajomy i przeżył z nami 3 miesiace temu poronienie to jest chyba bardziej zestresowany niż ja i dmucha na zimne. Wizyta za tydzień w środę żeby sprawdzić co i jak. Dostałam jeszcze Euthyrox bo TSH mam co prawda w normie 0,99 ale miałam bardzo wysokie antyTPO wiec po konsultacji z endokrynologiem dał mi jeszcze to
Ja miałam krwiaka ale w momencie jak został wykryty był już fazie zaniku. a wcześniej nie wiedząc o nim, normalnie funkcjonowałam, zajmowałam się moim 1,5h starszakiem więc nie było mowy o odpoczynku 😉 a i tak sam się wchłonął 🙂 Mam nadzieję, że z Twoim będzie tak samo;)

czym? Irigasinem? Nebu oddałam, bo miało nie być już baby🤭
Szkoda, że oddałaś bo nebulizator nie przydaje się tylko dzidziusiom, my z mężem też czasami korzystamy, dzieci do dziś często na infekcje mają zapisywane leki do nebulizacji.

Co do kropli to mój mąż jest uzależniony… ma krzywą przegrodę, tak się tym ratował, że teraz żyć bez tego nie może.
Serio da się z tego wyjść??

Na naszym forum atmosfera jest fantastyczna - dużo ciepła i wsparcia i chyba o to chodzi! Tego nam tu potrzeba i po to tutaj jesteśmy :)
Bardzo doceniam to miejsce ♥️

hej. Podglądam was trochę na lutowych i zauważyłam właśnie, że co zmiana tematu, to ostra dyskusja podchodząca pod sprzeczkę jest. U nas cisza i spokój, prawda dziewczyny?
❤️ I mam wielka nadzieje ze tak pozostanie na zawsze! 😊 ale wiecie hormony szaleją 😂

Hej wszystkim! 😘 również życzę Wam miłego dnia! Spokojnego przede wszystkim i z pozytywnym nastawieniem ☺️ Ja dopiero sobie wstałam. Dzisiaj u mnie o wiele lepiej niż wczoraj. Ale powiem Wam ze byłam załamana tymi piersiami a wieczorem jak zobaczyłam ta niteczkę krwi to normalnie … ale wszystko jest okey wiec nie będę panikować 😌
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 👍👍👍 i witam wszystkie nowe mamuśki 😊

Hej dziewczyn, ja również witam się nieśmiało :)
Moja historia wyglada następująco:
Jest to nasz pierwszy cykl starań, ostatnia @ 20.06, ow ok 7-8.07 (na podstawie testów), @ wg kalendarzyka powinien być 19.07.
Testowałam sie od 12.07, ciagle biało 😬 W piątek 15.07 z uwagi na wyjście z koleżanki zrobiłam betę - 0,9. W sobotę test biały, w niedziele zapomniałam i nie zrobiłam, w poniedziałek od niechcenia zrobiłam test facelle - dwie kreski 😳 po pracy zrobiłam pinki - wyszły cienie.
19.07 beta - 48, dzisiaj 108 🥹 przyrost o 125%, ale i tak jest bardzo mała co mnie trochę martwi. Lekarza mam na 8.08, wcześniej nie mogę bo jak nic nie zobaczy to dla mnie koniec - jestem zero-jedynkowa. Albo dobrze, albo źle :)
Aplikacja pokazuje mi termin na 27.03.2023 (inna na 1.04 ;)) wiec dołączam i trwam z Wami w pierwszym, ciezkim psychicznie, trymestrze :)

Schatzi, Witamy i trzymamy kciuki 😁

Ja dziś miałam pobudkę o 3:00…
bezsenność i zgaga. Wiec postanowiłam wstać, zrobić sobie śniadanie i wypić miętkę. Pokręciłam się trochę, poczytałam i o 4:30 zapadłam w sen 🤣🤣🤣
Wszystko mi się poprzestawiało!

Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Myślałam że moje bobo urodzi się w lutym, ale termin mi wypada na 3.03
Jestem na forum lutowe mamy, ale trochę się zrobiła słaba atmosfera i nie mam zamiaru czytać tych kłótni dziewczyn. Pierwszą wizytę miałam 13.
07 dzidzia miała 7,7 mm na prenatalne jestem zapisana na 16.08
Pozdrawiam wszystkie mamusie 👋👋👋
Hej No pewnie 😘 tez mam termin na 3.03 i tez prenatalne 16.08 ☺️

reklama
Hej dziewczyny! Ja już też po wizycie. Co prawda wczoraj ale była tak późno że jak wróciłam do domu to już nie miałam na nic siły. Serducho bije jak dzwon, bąbelek dokładnie tego rozmiaru co powinien być 13 mm. Jedyne co mnie zmartwiło to że jest jakiś podobno niewielki krwiak (18mm x 7mm) i z tego miałam raz na jakiś czas delikatne plamienia. Dostałam L4 na tydzień i mam odpoczywać. Lekarz powiedział że nie muszę leżeć plackiem ale mam nie chodzic do pracy żeby się nie stresowac. Mam zwiększony duphaston do 3x2 tabletki. Miała któraś krwiaczka? Pocieszcie mnie 😭 z racje tego że lekarz to mój znajomy i przeżył z nami 3 miesiace temu poronienie to jest chyba bardziej zestresowany niż ja i dmucha na zimne. Wizyta za tydzień w środę żeby sprawdzić co i jak. Dostałam jeszcze Euthyrox bo TSH mam co prawda w normie 0,99 ale miałam bardzo wysokie antyTPO wiec po konsultacji z endokrynologiem dał mi jeszcze to
o rany jakie cudowne wieści 😍 Kochana! Na pewno będzie wszystko ok! Pamiętam że na staraczkach co 3cia miala krwiaka i ciaze zdrowe- u niektórych się wchłaniał u innych pękał, ale wszystkie ciaze miko tego chowały się zdrowo! U Ciebie na pewno tez wszystko będzie w porządku 🥰🥰🥰 Odpoczywaj I niech maluszek rośnie w siłę 🤩

Do góry