reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A jak odstawisz acard na jeden dzień coś się stanie? Pytam bo np. jak raz na rok pominę letrox to nic się złego nie wydarzy, bo się utrzymuje tydzień w organizmie. Acard wzmaga krwawienie więc ja bym odstawiła jeśli brak tabletki jednego dnia nie zaburzyłby całego leczenia. A w szpitalu by Cie nie przyjęli?
Czytam internety i różnie tu piszą, jedni by nie odstawiać inni by odstawić. Ale więcej było za tym że nagle odstawienie zrobi więcej szkody niż pożytku. Ja ten acard biorę już od dwóch miesięcy czy nawet trzech non stop jedna dziennie. A powiedzcie mi te co aplikuja luteine palcem czy w pochwie czujecie ciasno czy luźno? Bo ja do tej pory miałam ciasno i takie jakby twarde wszystko a od wczoraj zrobiło się tam miękko. Może już organizm szykuje się do poronienia? Eh nie chce do szpitala iść bo w piątek już wracamy a niedajboze mnie zostawia dłużej w szpitalu to nawet nie będę miała jak wrócić do domu, zresztą jestem z dziećmi i nie chce by zostały w obcym kraju bez mamy.

reklama
Czytam internety i różnie tu piszą, jedni by nie odstawiać inni by odstawić. Ale więcej było za tym że nagle odstawienie zrobi więcej szkody niż pożytku. Ja ten acard biorę już od dwóch miesięcy czy nawet trzech non stop jedna dziennie. A powiedzcie mi te co aplikuja luteine palcem czy w pochwie czujecie ciasno czy luźno? Bo ja do tej pory miałam ciasno i takie jakby twarde wszystko a od wczoraj zrobiło się tam miękko. Może już organizm szykuje się do poronienia? Eh nie chce do szpitala iść bo w piątek już wracamy a niedajboze mnie zostawia dłużej w szpitalu to nawet nie będę miała jak wrócić do domu, zresztą jestem z dziećmi i nie chce by zostały w obcym kraju bez mamy.
a jaki to kraj? Bo w wielu niezbyt przejmują się ciążami przed 12 tyg. i raczej w szpitalach nie zostawiają.

Zdrówka!
Ja mam ogromny problem, bo jestem od kilku lat uzależniona od kropli do nosa. Nie jestem w stanie sie bez nich obyć, duszę się. Kupiłam teraz dla dzieci 0,25% najmniejszą możliwą dawkę, woda morska i mam nadzieję, że uda mi się rzucić :(
ja miałam to samo i w dzień transferu po prostu odstawilam- płakałam przez 1sze 3dni zatoki + robiłam nabulizacje zeby w ogóle moc iść spać i powiem Ci ze po 3ch dniach jakoś tak się nos przyzwyczaił i już mnie tak nie zatykało. Od tamtej pory tylko raz jeszcze płakałam zatoki i narazie jest ok, czasem tylko troszke mi się przytyka nos ale tylko delikatnie ☺️ 3mam kciuki za Ciebie! Tez dasz radę 😘

Cały palec miałam czerwony, teraz jak wróciłam do mieszkania to tylko trochę brunatny śluz bez żywej krwi. Już znalazłam tu ginekologa i idę rano ale nie wiem czy mnie przyjmie. Nie wiem czy brać ten acard czy odstawić.
narazie bierz. Ja po moich plamieniach i wizycie na IP dostałam przykaz że mam brać wszystko tak jak biorę. No i teraz mam nawet zwiększony acard.

ja aplikuje aplikatorem wiec nie wiem 😔 ale mam nadzieję że to nic złego i tylko jakieś piekniete naczynko. Bądź dzielna! Wszystko na pewno będzie dobrze ❤️

narazie bierz. Ja po moich plamieniach i wizycie na IP dostałam przykaz że mam brać wszystko tak jak biorę. No i teraz mam nawet zwiększony acard.

ja aplikuje aplikatorem wiec nie wiem 😔 ale mam nadzieję że to nic złego i tylko jakieś piekniete naczynko. Bądź dzielna! Wszystko na pewno będzie dobrze ❤️
Dziękuję ♥ Wzięłam wszystko co do tej pory brałam i zobacze jak rano będzie. Pojadę do swojego szpitala w sobotę by mnie zbadali. Na tym etapie za wiele i tak mi nie pomogą. Biorę już luteine acard heparyne i ovarin 🙃

reklama
Zdrówka!
Ja mam ogromny problem, bo jestem od kilku lat uzależniona od kropli do nosa. Nie jestem w stanie sie bez nich obyć, duszę się. Kupiłam teraz dla dzieci 0,25% najmniejszą możliwą dawkę, woda morska i mam nadzieję, że uda mi się rzucić :(
Ja mialam to samo z kroplami. Od trzech lat zawsze przy sobie, nie bylo opcji zasnąć bez psikania. Rano to samo. Ciążę zaczelam od choroby i myslalam ze sie zajade. Nie wiedzialam co robic wiec delikatnie smarowalam pod nosem maścią tygrysią i czesto ja wdychałam. O dziwo pomagalo. Kupiłam tez krople dla ciężarnych i nie byly wcale zle, ale za nim doszly to praktycznie choroba i zatkany nos przeszly. Nie wiem jak to rozumieć, ale od tamtej pory daje rade bez, praktycznie nos jak nowy 😉

Do góry