reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Rozdwojenie jaźni? Cym się tłumaczył? Bo zazwyczaj żona be, brak tiruriru, nie docenia mnie, o ja biedny...
Ze to raz po imprezie, nam się nie układało to fakt przez brak dziecka i jego delegacje jakoś oddaliliśmy się od siebie ale ja się nie pocieszałam kolegami z pracy….
Oczywiście teraz jestem szczęśliwa wiec nie żałuje ze tak się to potoczyło wszystko ale nie było mi do śmiechu 2-3 lata temu…
Było minęło może w końcu szczęście przyszło i do mnie :)
Mocno w to wierze, ze będzie wszystko dobrze z groszkiem i że to nagroda za to wszystko co było ☺️

reklama
Ze to raz po imprezie, nam się nie układało to fakt przez brak dziecka i jego delegacje jakoś oddaliliśmy się od siebie ale ja się nie pocieszałam kolegami z pracy….
Oczywiście teraz jestem szczęśliwa wiec nie żałuje ze tak się to potoczyło wszystko ale nie było mi do śmiechu 2-3 lata temu…
Było minęło może w końcu szczęście przyszło i do mnie :)
Mocno w to wierze, ze będzie wszystko dobrze z groszkiem i że to nagroda za to wszystko co było ☺️
Życzę Ci tego z całego serca ! :*
Ogólnie jak przysłowie mówi co nas nie zabije to nas wzmocni :)

Dziewczyny, uciekłam sobie drzemkę.
Obudził mnie odruch wymiotny 😳czy mogę o tym powiedzieć, ze to mdłości?
Teraz leżę, jest mi tak niedobrze.. ale zjadłam arbuza i kanapkę której nie chciałam a nie miałam wyjścia bo bym chodziła głodna. Tak się zle po tym czuje..

+ czy rozwolnienie to coś bardzo złego w ciąży? Nie meczy mnie bardzo ale rano byłam w szoku 🫣

ale oczyska 😍 co to za rasa? Rosyjski? Nasz Syberyjski.
ale ślicznota 😍😍😍
Mi kolezanka „na pocieszenie” mowila, ze ten stres towarzyszy cala ciaze. Najpierw mamy problemy czy nie jest pozamaciczna, czy nie poronimy, rozmiar, bicie serduszka, potem badania genetyczne, czy rusza sie malo czy duzo…ale jezeli tak faktycznie jest to po 9 miesiacach udaje sie do psychiatry 🤣 ktos ze mna?
chyba całe forum tutaj 🤣🤣🤣
a to tez wlasnie slyszalam. Wiem, ze zawsze trawa jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma, ale chce juz miec „te” stresy, gdzie dziecko zyje i jest obok mnie…szczerze mowiac duzo poswiecilam i teraz jezeli ta ciaza nie wyjdzie to nie mam pojecia co dalej…bedac w ciazy pojawila sie oferta na stanowisko pracy, na ktore ciezko pracowalam. Odmowilam, myslac, ze sie uda. Nie udalo sie, teraz znow wykorzystuje urlop na wizyty u lekarzy, musze sie kryc przed wszystkimi oprocz menagerow, jezeli nie wyjdzie drugi raz to patrzac na to wszystko na trzecia bede musiala sobie troche poczekac i znow zostane bez niczego…ani dziecka ani awansu. Tylko z tlumaczeniem menagerom co sie stalo…
ojej 🙈😞 ale wiesz, myślę że tym razem się uda! ❤️ na pewno będzie dobrze i już nie będziesz musiała się tłumaczyć więcej 😘
Byłam dzisiaj powtórzyć bete i nie wiem czy potrzebnie czy niepotrzebnie. Wszystko jest w normie, bo przyrost to 90%, ale liczyłam na wyższy wynik 🙄
18.07 - 852
20.07 - 1677
przyrost w normie, pamiętaj ze nie wszystkie ciaze to bety szybujące pod niebiosa 😉 ja tez z tych niskobetowych wiec rozumiem Twoje obawy 😉🙃 ponoć niskie przyrosty zwiastuna chlopaka 😅
czasami żałuję, że tak długo to ciągnęłam, ale zaraz ogarniam się, że gdybym wcześniej to bym może nie poznala obecnego...
ja się śmiałam do koleżanki że coś długo nie mogę znaleźć faceta i że jak tak dalej pójdzie to chyba będę przebierać w rozwodnikach.... I co? Mój rozwodnik właśnie siedzi obok i głaszcze mi zmeczone nóżki 😜
Cześć. Witam się nieśmiało, ponieważ przede mną jeszcze wizyta u ginekologa, która potwierdzi bądź nie ciążę. Test i bhcg wskazuje, że zostanę marcową mamą poraz drugi, ponieważ jestem mamą 16miesiecznego chłopczyka.
Termin mam na ten sam dzień, co z synem. Jeśli wszystko będzie dobrze to 2 lata różnicy równo 🙆.
Chociaż powątpiewam w te ciążę, bo w pierwszej ciąży czułam się fatalnie na początku a teraz czuję się dobrze, że momentami zapominam, że w niej jestem.
Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązania.
Witamy na pokładzie! 🤩 No i 3mam kciuki żeby się udało urodzić tego samego dnia 😁 wtedy koniecznie od razu totka powinnaś puszczać 😅😘 spokojnej ciąży i oby ta właśnie była lekka i przyjemna, tak żebyś miała siły na opiekę nad starszym braciszkiem 😍
Tak ale byłam u psychologa nie raz tylko przeszłam terapie, nie zapytałam nigdy o to dziecko, po rozwodzie miał być kontakt ale go nie ma, mi tego nie brakuje myśle ze dla mnie to lepiej ale dziwnie jak znasz kogoś od pierwszej klasy podstawówki, byłaś z ta osoba 13 lat i nagle okazuje się ze w ogóle jej nie znałaś…
Gdzie my byliśmy przede wszystkim najlepszymi przyjaciółmi.
Ale ze nie mieliśmy dzieci to kontakt sie urwał i dobrze :)
o rany! Dzielna babka z Ciebie 💪🏼 bardzo dobrze zrobiłaś! Ja się z moim poprzednim facetem prawie 10 lat prowadziłam i tak przymykałam oko a to na to a to na tamto i później nagle któregoś dnia wstałam i powiedziałam KONIEC! Wzięłam, spakowałam się w 3h i tyle mnie było w jego życiu. A teraz mam nadzieję ze nikt z nas nie będzie się musiał pakować 😅 oboje mamy te pierwsze naleśniki wywalone wiec mam nadzieje ze te kolejne będą już smaczniusie do końca 😅

A ja dzis ledwo dycham 😔 gardło zaczęło mnie ostro boleć i jakas taka do dupy jestem 😔 kupiłam w aptece jakiś syrop wzmacniający dla kobiet w ciąży + panie powiedziała że mogę tantum verde w sprayu użyć, byleby minimalna dawkę (na opakowaniu jest 2-6 razy dziennie wiec będę psikać tylko 2). Ale narazie niewiele pomaga 😔 caly dzien dzis przelezalam i teraz leżę.... pod kocem bo mi zimno 🤦🏼‍♀️a jutro mieliśmy jechać na przedłużony weekend na Podlasie i odpocząć troszke 🤦🏼‍♀️oby do rana mi przeszło...

A ja dzis ledwo dycham 😔 gardło zaczęło mnie ostro boleć i jakas taka do dupy jestem 😔 kupiłam w aptece jakiś syrop wzmacniający dla kobiet w ciąży + panie powiedziała że mogę tantum verde w sprayu użyć, byleby minimalna dawkę (na opakowaniu jest 2-6 razy dziennie wiec będę psikać tylko 2). Ale narazie niewiele pomaga 😔 caly dzien dzis przelezalam i teraz leżę.... pod kocem bo mi zimno 🤦🏼‍♀️a jutro mieliśmy jechać na przedłużony weekend na Podlasie i odpocząć troszke 🤦🏼‍♀️oby do rana mi przeszło...
Zdrówka!
Ja mam ogromny problem, bo jestem od kilku lat uzależniona od kropli do nosa. Nie jestem w stanie sie bez nich obyć, duszę się. Kupiłam teraz dla dzieci 0,25% najmniejszą możliwą dawkę, woda morska i mam nadzieję, że uda mi się rzucić :(

Zdrówka!
Ja mam ogromny problem, bo jestem od kilku lat uzależniona od kropli do nosa. Nie jestem w stanie sie bez nich obyć, duszę się. Kupiłam teraz dla dzieci 0,25% najmniejszą możliwą dawkę, woda morska i mam nadzieję, że uda mi się rzucić :(
Te dla dzieci też nie są za bardzo wskazane w ciąży,ja miałam zatkany nos i kupiłam jakieś dla ciężarnych ale dawały tyle co i nic. Może lekko odtykaly nos

reklama
Do góry