reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Nie chcę nic mówić, ale ten stres nie mija wcale po 9 miesiącach 😅 Potem się stresujesz, czy nie za mało przybiera, czy nie za mało je albo za dużo, a czemu płacze, czemu nie śpi, a czemu jesCze sam nie siedzi, chodzi, dlaczego nie chce jeść stałych posiłków. Już nie wspominam o pierwszych infekcjach z gorączką 🙈
a to tez wlasnie slyszalam. Wiem, ze zawsze trawa jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma, ale chce juz miec „te” stresy, gdzie dziecko zyje i jest obok mnie…szczerze mowiac duzo poswiecilam i teraz jezeli ta ciaza nie wyjdzie to nie mam pojecia co dalej…bedac w ciazy pojawila sie oferta na stanowisko pracy, na ktore ciezko pracowalam. Odmowilam, myslac, ze sie uda. Nie udalo sie, teraz znow wykorzystuje urlop na wizyty u lekarzy, musze sie kryc przed wszystkimi oprocz menagerow, jezeli nie wyjdzie drugi raz to patrzac na to wszystko na trzecia bede musiala sobie troche poczekac i znow zostane bez niczego…ani dziecka ani awansu. Tylko z tlumaczeniem menagerom co sie stalo…

reklama
a to tez wlasnie slyszalam. Wiem, ze zawsze trawa jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma, ale chce juz miec „te” stresy, gdzie dziecko zyje i jest obok mnie…szczerze mowiac duzo poswiecilam i teraz jezeli ta ciaza nie wyjdzie to nie mam pojecia co dalej…bedac w ciazy pojawila sie oferta na stanowisko pracy, na ktore ciezko pracowalam. Odmowilam, myslac, ze sie uda. Nie udalo sie, teraz znow wykorzystuje urlop na wizyty u lekarzy, musze sie kryc przed wszystkimi oprocz menagerow, jezeli nie wyjdzie drugi raz to patrzac na to wszystko na trzecia bede musiala sobie troche poczekac i znow zostane bez niczego…ani dziecka ani awansu. Tylko z tlumaczeniem menagerom co sie stalo…
Trzymam kciuki, żebyś w takim razie za 9 miesięcy mogła przezywać „mamusiowe stresy” ❤️

Dziewczyny czy glukoza 92.4 to za dużo?
Norma niby 92 dla kobiet w ciąży.
Przy tak lekko podwyższonym parametrze byście się przejmowały?

Dziewczyny czy glukoza 92.4 to za dużo?
Norma niby 92 dla kobiet w ciąży.
Przy tak lekko podwyższonym parametrze byście się przejmowały?
Ja bym pewnie jeszcze raz powtórzyła, aby mieć pewność. Dużo zależy od lekarza, jakie ma podejście, jeden machnie ręką, a drugi skieruje na krzywą glukozową.

Byłam dzisiaj powtórzyć bete i nie wiem czy potrzebnie czy niepotrzebnie. Wszystko jest w normie, bo przyrost to 90%, ale liczyłam na wyższy wynik 🙄
18.07 - 852
20.07 - 1677

reklama
Cześć. Witam się nieśmiało, ponieważ przede mną jeszcze wizyta u ginekologa, która potwierdzi bądź nie ciążę. Test i bhcg wskazuje, że zostanę marcową mamą poraz drugi, ponieważ jestem mamą 16miesiecznego chłopczyka.
Termin mam na ten sam dzień, co z synem. Jeśli wszystko będzie dobrze to 2 lata różnicy równo 🙆.
Chociaż powątpiewam w te ciążę, bo w pierwszej ciąży czułam się fatalnie na początku a teraz czuję się dobrze, że momentami zapominam, że w niej jestem.
Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązania.

Do góry