reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Fajnie, że macie takich mężów. Mój mąż nie miał nawet wymarzonego pierwszego dziecka, jak mu powiedziałam o.pierwszej ciąży a był w trasie to się śmiał, jak wrócił nie poruszał tematu, nigdy nie płakał ani się nie zwruszal. Nie obchodzi go USG, badania, dzieci są na mojej głowie i nic się raczej już nie zmieni. Jak młoda się okropnie wydzierała jako maleństwo powiedział mi , że chciałaś to masz. I tyle.
i w ogóle totalnie samotna ciąża, samotne macierzyństwo, samotne małżeństwo.

reklama
Hej dziewczyny! Ja schizuje pół nocy, bo uświadomiłam sobie ze cycki w ogóle mnie nie bolą i jak były obrzmiale i ciężkie tak są teraz miękkie… a jak tam Wasze samopoczucie? Ja nie ukrywam jestem dzisiaj trochę podłamana… ale licze ze to nic złego
Hejka, mi kiedyś lekarz powiedział, że może się zdarzać że cycki raz bola raz nie, niby jest to normalne:)
Aczkolwiek ja też ciagle patrze czy mnie bolą🤣
Zdarza się, że czasami bola mocniej a czasami naprawdę musze je nacisnąć, żebym coś poczuła 😅

Hej dziewczyny! Ja schizuje pół nocy, bo uświadomiłam sobie ze cycki w ogóle mnie nie bolą i jak były obrzmiale i ciężkie tak są teraz miękkie… a jak tam Wasze samopoczucie? Ja nie ukrywam jestem dzisiaj trochę podłamana… ale licze ze to nic złego….
mnie też już teraz mniej bolą i wydają się mniej obrzmiałe, ale z tego co pamiętam to z czasem przechodzi. wróci ze zwielokrotnioną siłą po porodzie, jak laktacja ruszy.
A tak poza tym przeczytałam dziś, że jak się nosi pod sercem dziewczynkę to mdłości są większe, mamusie mieszanego towarzystwa potwierdzacie? u mnie w poprzednich ciążach nie miałam nudności i mam dwóch synów, więc może, może.... 🥰

Hej dziewczyny! Ja schizuje pół nocy, bo uświadomiłam sobie ze cycki w ogóle mnie nie bolą i jak były obrzmiale i ciężkie tak są teraz miękkie… a jak tam Wasze samopoczucie? Ja nie ukrywam jestem dzisiaj trochę podłamana… ale licze ze to nic złego….
ja tez niestety tak mam.. ale je dotykam to boli.. zobaczę na wizycie 27.07 co to będzie.. czytałam, ze to jest normalne :)
Mnie martwi, ze nie mam mdłości.. od kiedy się zaczynaja?

Dziewczyny! Trzymamy za Was kciuki! Dawajcie znać 😇

mnie też już teraz mniej bolą i wydają się mniej obrzmiałe, ale z tego co pamiętam to z czasem przechodzi. wróci ze zwielokrotnioną siłą po porodzie, jak laktacja ruszy.
A tak poza tym przeczytałam dziś, że jak się nosi pod sercem dziewczynkę to mdłości są większe, mamusie mieszanego towarzystwa potwierdzacie? u mnie w poprzednich ciążach nie miałam nudności i mam dwóch synów, więc może, może.... 🥰
Ja mogę potwierdzić w sumie. Ale ja miałam tak, że mdłości miałam z jednym i z drugim. Z córką były tak męczące że szok, wymiotowałam do końca 16 tyg, tak że musiałam leżeć w łóżku kamieniem, schudłam dużo i w ogóle. Ale też brałam na początku aż luteinę tzry razy na dzień więc nie wiem jak ona wpłynęła na moje samopoczucie. Z synem miałam mniejsze mdłości, znośne, też brałam luteinę ale tylko raz zwymiotowałam. Teraz mam coraz mocniejsze, ale się nie nastawiam ;) no i nie biorę luteiny🤷dodam też że z córką mnie bardzo piersi bolały, teraz też, z synem wcale przynajmniej na początku, też karmilam piersią wtedy. Z synem mnie okropnie bolała macica, z córką nie i teraz też prawie wcale. Trzeba chyba czekać do polekowych albo dłużej 🙈

reklama
ja tez niestety tak mam.. ale je dotykam to boli.. zobaczę na wizycie 27.07 co to będzie.. czytałam, ze to jest normalne :)
Mnie martwi, ze nie mam mdłości.. od kiedy się zaczynaja?

Dziewczyny! Trzymamy za Was kciuki! Dawajcie znać 😇
Mdłości i objawy to też kwestia indywidualna.Mnie już od początku męczą 🥺

Do góry