reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Hej dziewczyny! Ja schizuje pół nocy, bo uświadomiłam sobie ze cycki w ogóle mnie nie bolą i jak były obrzmiale i ciężkie tak są teraz miękkie… a jak tam Wasze samopoczucie? Ja nie ukrywam jestem dzisiaj trochę podłamana… ale licze ze to nic złego….
Hej,
W tej ciąży wcale mnie cycki nie bolą. Zanim test zrobiłam to jakby sutek mnie swedzialo i tyle. Musisz czekać do wizyty, nie wiem kiedy masz🙂

reklama
Hej,
W tej ciąży wcale mnie cycki nie bolą. Zanim test zrobiłam to jakby sutek mnie swedzialo i tyle. Musisz czekać do wizyty, nie wiem kiedy masz🙂
Dopiero 1 sierpnia… może jeszcze zaczną bolec. W sumie to aż tak bardzo mnie nie bolały, ale jednak czułam jak dotknęłam… może dotrwam do tego 1 sierpnia…

A ja dziewczyny wczoraj powiedziałam rodzicom. Serduszko bije, niech sie cieszą razem z nami. I tak w razie czego bede musiala powiedzieć, jeśli wydarzyło by sie cos zlego, więc nie chce im teraz zabierac tej radości. Niech sie cieszą z nami jak najdłużej. Najbliższej grupie zaufanych przyjaciół również myślę na dniach powiedziec. Wiedza ze czekalismy na procedure in vitro, wiedza tez ze lubie alkohol 😅, wiec i tak zaraz sie zczają ze cos nie gra 🙈 ale chcialabym jak najdluzej nie mowic w pracy.
A jeszcze co do usg wczoraj, moj maz to raczej "twardziel". Dwa razy od 10 lat widzialam, zeby plakal. Pierwszy raz po transferze (in vitro), drugi - wczoraj jak zobaczyl serduszko. To bylo cos niesamowitego widziec go tak wzruszonego
Mój mąż też się rozpłakał i widziałam go tak pierwszy raz w życiu. Dla nich to też są emocje i się cieszą 😉

Dzień dobry dziewczyny, w pierwszej ciąży dwa dni przed spodziewana miesiaczką miałam już mdłości, teraz kompletnie nic. Mam obrzmiałe i twarde cycki tylko. Wczoraj robiłam betę, ponad 2 tysie :) Jutro powtarzam, i w pt idę do gina na NFZ, bo tego swojego wymarzonego gina mam dopiero 4.08. Badania mam chyba wszystkie zrobione, bo przed inseminacja trzeba było. Chciałabym CC jak poprzednio, ale nie wiem czy bez wskazań da się dogadać. Wtedy były. Taka ciekawostka, z dziewczynami z poprzedniego forum, piszemy do dziś ( spotkania też były) czyli 12 lat już 😊 Jestem z Lublina jakby co.

Hej, ja się nie odzywałam od piątku ale niestety dopadły mnie takie mdłości że akutalnie leżę i co zjem to zwracam ale byłam wczoraj u lekarza usłyszałam bicie serduszka wg USG 6+5 i tak mnie to rozczuliło że musiałam tu napisać 🥺 dostałam jakieś nowe leki na wymioty podobno działają cuda niestety nie są dostępne od ręki czekam aż przyjadą dziś do apteki i trzymajcie kciuki żeby zadziałały. Ja niestety musiałam powiedzieć w pracy że jestem już w ciąży bo nie dam rady pracować 😢 najbliższa rodzina wie a lekarz powiedział że jak mnie tak męczy to dobry znak mam nadzieję że to się spełni 😆 nie sądziłam że jak usłysze serduszko to się rozwyje hormony chyba też robią swoje 😀

mój też🤗 dostał kartkę zdrapkę- zostaniesz tatą. To jego pierwsze i totalnie wymarzone dziecko.
Fajnie, że macie takich mężów. Mój mąż nie miał nawet wymarzonego pierwszego dziecka, jak mu powiedziałam o.pierwszej ciąży a był w trasie to się śmiał, jak wrócił nie poruszał tematu, nigdy nie płakał ani się nie zwruszal. Nie obchodzi go USG, badania, dzieci są na mojej głowie i nic się raczej już nie zmieni. Jak młoda się okropnie wydzierała jako maleństwo powiedział mi , że chciałaś to masz. I tyle.

Hej. Mnie cycki bolą strasznie a młody gryzie🤦mam mdłości coraz częściej, mocniejsze. Boję się, że zacznę w końcu wymiotować. Głowa boli też coraz częściej i mocniej. Podbrzusze też boli. Mogę się teraz nie odzywac, bo samopoczucie, dzieciaki, dodatkowo muszę szybko ogarniać ślub i prawo jazdy. I jeszcze chciałam coś sobie dorobić 🙃 w razie co odezwę się w przyszłym tygodniu po wizycie, ale musi być dobrze, mam nadzieję, że mieszka tam moja druga wymarzoną zdrowa córeczka 🥺

reklama
Fajnie, że macie takich mężów. Mój mąż nie miał nawet wymarzonego pierwszego dziecka, jak mu powiedziałam o.pierwszej ciąży a był w trasie to się śmiał, jak wrócił nie poruszał tematu, nigdy nie płakał ani się nie zwruszal. Nie obchodzi go USG, badania, dzieci są na mojej głowie i nic się raczej już nie zmieni. Jak młoda się okropnie wydzierała jako maleństwo powiedział mi , że chciałaś to masz. I tyle.
trzeba zaznaczyć, że to mój drugi mąż. Pierwszy był kompletnie nieczuły. Raz miałam zachciankę ciążowa wieczorem to powiedział, że nie pójdzie do sklepu i koniec😕

Do góry