reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Tak. Na chwilę obecną to nawet i czwarte chcę ;)
No z 4 to ostra jazda w pojedynkę już. Ale Ty wiesz najlepiej ile jesteś w stanie udźwignąć. Mój m. ma wyjazdową pracę, dużo go nie ma i w te dni bywa ciężko, bo każde z dzieci ma inne potrzeby i wszystkie trzeba zrealizować, a do tego codzienne sprawy domowe…

reklama
mnie też już teraz mniej bolą i wydają się mniej obrzmiałe, ale z tego co pamiętam to z czasem przechodzi. wróci ze zwielokrotnioną siłą po porodzie, jak laktacja ruszy.
A tak poza tym przeczytałam dziś, że jak się nosi pod sercem dziewczynkę to mdłości są większe, mamusie mieszanego towarzystwa potwierdzacie? u mnie w poprzednich ciążach nie miałam nudności i mam dwóch synów, więc może, może.... 🥰
U mnie się nie sprawdziło ☺️ W pierwszej ciąży zero mdłości, a mimo to dziewczynka.
I

ja tez niestety tak mam.. ale je dotykam to boli.. zobaczę na wizycie 27.07 co to będzie.. czytałam, ze to jest normalne :)
Mnie martwi, ze nie mam mdłości.. od kiedy się zaczynaja?

Dziewczyny! Trzymamy za Was kciuki! Dawajcie znać 😇
Ale przecież nie każdy musi mieć mdłości. Ja nie miałam w pierwszej ciąży i teraz też póki co nie mam i bardzo się z tego cieszę.

Witajcie dziewczyny. To moja pierwsza ciąża (37 lat) i jak każda tu zgromadzona pragnę utulić moje maleństwo jak najszybciej. Wg kalkulatora jestem w 6 tygodniu ciąży. Czy sądzicie że to za wcześnie by pojawić się u ginekologa? Dodam, że problemów na ten moment brak, objawy raczej niewielkie. Poza oczywiście brakiem miesiączki bolące piersi i podbrzusze. Od soboty zaczynam urlop, zaszywamy się z mężem na Mazurach. Urlop zaplanowany już jakieś pół roku temu. Umówiłam się na ten czwartek na wizytę aczkolwiek waham się potwornie czy jej nie odmówić. Wiele z was pisze że wiek ciąży 5 plus 3 dni to za mało by zobaczyć cokolwiek w USG... Chyba przeloze te wizytę na początek miesiąca. Wtedy będzie wypadał 8 tydzień. Co radzicie, pomóżcie.. Dodam, że nie wykonałam jak dotąd żadnego nadania z krwi, nie chce się nakręcać..
jeśli masz w sobie tyle cierpliwości, żeby wytrzymać do 8go tyg to myślę że to jest ok 😊 wtedy przynajmniej juz będziesz miała pewność co do tego co pokaże USG. Większość z nas nie ma tyle cierpliwości i stąd te wcześniejsze wizyty. Ale myślę że 8 tydz to rozsądna data 😊 zdążysz zrobić wszystkie badania do 10 tyg i badanie będzie pewne. Jeśli nie masz niepokojących objawów to myślę że że to dobry pomysł ☺️ i oczywiście gratuluję + 3mam mocno kciuki! 💪🏼❤️

Hej,
W tej ciąży wcale mnie cycki nie bolą. Zanim test zrobiłam to jakby sutek mnie swedzialo i tyle. Musisz czekać do wizyty, nie wiem kiedy masz🙂
u mnie też raz są obrzmiale, a raz takie bardziej miękkie i nie bolące 😊 wiec to chyba normalne że to się zmienia- na powiększanie się gruczołów jeszcze przyjdzie czas 😅
Mój mąż też się rozpłakał i widziałam go tak pierwszy raz w życiu. Dla nich to też są emocje i się cieszą 😉
mój wczoraj powiedział drugiemu kumplowi i co? Obaj twardziele się poryczeli podobno 🤣🤣🤣 stali przed pracą znajomego i ryczeli 🤣 takze to dla nich meeeega emocje na pewno 😍😍😍❤️
Dzień dobry dziewczyny, w pierwszej ciąży dwa dni przed spodziewana miesiaczką miałam już mdłości, teraz kompletnie nic. Mam obrzmiałe i twarde cycki tylko. Wczoraj robiłam betę, ponad 2 tysie :) Jutro powtarzam, i w pt idę do gina na NFZ, bo tego swojego wymarzonego gina mam dopiero 4.08. Badania mam chyba wszystkie zrobione, bo przed inseminacja trzeba było. Chciałabym CC jak poprzednio, ale nie wiem czy bez wskazań da się dogadać. Wtedy były. Taka ciekawostka, z dziewczynami z poprzedniego forum, piszemy do dziś ( spotkania też były) czyli 12 lat już 😊 Jestem z Lublina jakby co.
Hej! Witamy na pokładzie 😊 badania do inseminacji trzeba będzie poszerzyć o świeża morfologie, mocz + glukoze i chyba tsh bo to w ciąży potrafi się zmieniać 😊 ale fakt większość badań juz jest! Ja po in vitro wiec ten sam zestaw mam zrobiony i położna go zaakceptowała 😊
Hej, ja się nie odzywałam od piątku ale niestety dopadły mnie takie mdłości że akutalnie leżę i co zjem to zwracam ale byłam wczoraj u lekarza usłyszałam bicie serduszka wg USG 6+5 i tak mnie to rozczuliło że musiałam tu napisać 🥺 dostałam jakieś nowe leki na wymioty podobno działają cuda niestety nie są dostępne od ręki czekam aż przyjadą dziś do apteki i trzymajcie kciuki żeby zadziałały. Ja niestety musiałam powiedzieć w pracy że jestem już w ciąży bo nie dam rady pracować 😢 najbliższa rodzina wie a lekarz powiedział że jak mnie tak męczy to dobry znak mam nadzieję że to się spełni 😆 nie sądziłam że jak usłysze serduszko to się rozwyje hormony chyba też robią swoje 😀
ojjj! Ja jak zobaczylam mrygajace serduszko to też się poryczalam 😍😍😍 współczuję strasznie wymiotów i 3mam kciuki żeby tabsy pomogły!
Hej. Mnie cycki bolą strasznie a młody gryzie🤦mam mdłości coraz częściej, mocniejsze. Boję się, że zacznę w końcu wymiotować. Głowa boli też coraz częściej i mocniej. Podbrzusze też boli. Mogę się teraz nie odzywac, bo samopoczucie, dzieciaki, dodatkowo muszę szybko ogarniać ślub i prawo jazdy. I jeszcze chciałam coś sobie dorobić 🙃 w razie co odezwę się w przyszłym tygodniu po wizycie, ale musi być dobrze, mam nadzieję, że mieszka tam moja druga wymarzoną zdrowa córeczka 🥺
o rany! To dużo na głowie 😊 powodzonka!
trzeba zaznaczyć, że to mój drugi mąż. Pierwszy był kompletnie nieczuły. Raz miałam zachciankę ciążowa wieczorem to powiedział, że nie pójdzie do sklepu i koniec😕
no u mnie partnerem też wyczekany 😍 oczywko nie jest ideałem (jak każdy z nas) ale dba o mnie i kocha mega mocno! I naprawdę jest złotym człowiekiem jeśli chodzi o radzenie sobie z moimi emocjami, wspieraniu mnie i podnoszeniu na duchu.. zresztą cala ta nieplodnosc z którą się zmagaliśmy naprawdę wywlokła na wierzch prawdziwych nas i myślę że bardzo to nas do siebie zbliżyło (ehh czasem te negatywne doświadczenia zbliżają bardziej niż slodkienkolorowe żyćko)
Trzymajcie za nas kciuki ! Dziś to mam stracha !
3mamy! Wszystko będzie ok! 🍀
Za mnie też dziś trzymajcie kciuki o 19:00! 🙂 nie mogę się doczekać!
Mąż postanowił iść ze mną, co bardzo mnie cieszy!

Ps. Po plamieniach ani śladu ☺️
widzisz! Wiedziałam że będzie wszystko ok! 3mamy mocno kciuki również za Ciebie! 🍀
objawy niestety o płci ni świadczą. Ja w poprzedniej miałam mega mdłości przez prawie 4 miesiące :/ i znowu był chłopak.
moja znajoma wymiotowała do samego końca i ma zdrowego chlopaka 😅 ale też czytałam że w większości przypadków te przepowiednie się niby pokrywają 😅 ja czuję że u mnie będzie chłopak 😝 jakoś takie mam przeczucie. Choć w domu partner, dwa koty płci męskiej i przydałby się jeszcze jeden pierwiastek kobiecy 😅 he he ale dla mnie najważniejsze żeby maluch był zdrowy, a płeć! Z każdej będę siw cieszyć 😍😍😍😍

Zaraz Was doczytam.
My po wizycie ,maluszek ma 1.61cm serduszko bije 179/min norma chyba do 170 ale mówiła że w tym czasie bije szybciej 🙂
ojej! Super wieści! I jak wiek ciąży? Pokrywa się z wyliczeniami z OM czy ciąża starsza? Bo pamiętam że u Ciebie się wszystko szybko rozwijało? ☺️☺️

Ps- martwiłam się że koty mają wywalone na mnie i ciążę ( w takim sensie ze niby zwierzaki wyczuwają, że Wasze zaczęły się przytulać, pilnować Was itd) I co? Od wczoraj jeden z moich chłopaków na krok mnie nie odstępuje 😜 tak jak zawsze to był "tatusia synek" I w zasadzie głównie z partnerem przebywał i ewentualnie do niego się przytulał tak teraz od 2ch, może 3ch dni nie odstępuje mnie na krok, tuli i się i mizia 😅🤩 tyle wygrać 🤣

reklama
Do góry