reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

wiem o czym mówisz.. ja się bujam z niedoborem już x lat.. 😩nie wiem czemu nie mogę jej przyswoić normalnie..
Generalnie w naszej szerokości geograficznej można powiedzieć ze wszyscy mamy niedobór witaminy d3 bo norma laboratorium jest mocno zaniżona i nawet wynik powyżej normy to średni żeby nie powiedzieć niski poziom witaminy d3.
Ja bralam dawkę 8 tys i takie żelowe kapsułki (jakby już z tłuszczem) bo w tłuszczach się najlepiej przyswaja, jeśli przyjmuje się inna postać to trzeba zjesc coś tłustego ale chodzi o zdrowe tłuszcze np. awokado nie salceson 🤪 wiec w naszym przypadku żadna dawka nie będzie za wysoka można brak i 8 i więcej tysięcy na dobę ☺️

reklama
Ja mam dzieci 17l, 13l i 8l. Jak urodzę córka bedzie miala 18stkę 🤭 Szaleństwo, niektórzy w naszym wieku zostają dziadkami...
Ja mam 32 a mój partner 45 - śmieje się ze będzie dziadkiem 🙂 ma dzieci z poprzedniego związku 12 i 14 wiec tez będzie duża różnica wieku- może coś pomoga bo to dwie dziewczynki 😂 jeszcze nie wiedza ale chciałyby siostrę wiec jak będzie brat będzie duże rozczarowanie 🤭

Witajcie dziewczyny. To moja pierwsza ciąża (37 lat) i jak każda tu zgromadzona pragnę utulić moje maleństwo jak najszybciej. Wg kalkulatora jestem w 6 tygodniu ciąży. Czy sądzicie że to za wcześnie by pojawić się u ginekologa? Dodam, że problemów na ten moment brak, objawy raczej niewielkie. Poza oczywiście brakiem miesiączki bolące piersi i podbrzusze. Od soboty zaczynam urlop, zaszywamy się z mężem na Mazurach. Urlop zaplanowany już jakieś pół roku temu. Umówiłam się na ten czwartek na wizytę aczkolwiek waham się potwornie czy jej nie odmówić. Wiele z was pisze że wiek ciąży 5 plus 3 dni to za mało by zobaczyć cokolwiek w USG... Chyba przeloze te wizytę na początek miesiąca. Wtedy będzie wypadał 8 tydzień. Co radzicie, pomóżcie.. Dodam, że nie wykonałam jak dotąd żadnego nadania z krwi, nie chce się nakręcać..

Witajcie dziewczyny. To moja pierwsza ciąża (37 lat) i jak każda tu zgromadzona pragnę utulić moje maleństwo jak najszybciej. Wg kalkulatora jestem w 6 tygodniu ciąży. Czy sądzicie że to za wcześnie by pojawić się u ginekologa? Dodam, że problemów na ten moment brak, objawy raczej niewielkie. Poza oczywiście brakiem miesiączki bolące piersi i podbrzusze. Od soboty zaczynam urlop, zaszywamy się z mężem na Mazurach. Urlop zaplanowany już jakieś pół roku temu. Umówiłam się na ten czwartek na wizytę aczkolwiek waham się potwornie czy jej nie odmówić. Wiele z was pisze że wiek ciąży 5 plus 3 dni to za mało by zobaczyć cokolwiek w USG... Chyba przeloze te wizytę na początek miesiąca. Wtedy będzie wypadał 8 tydzień. Co radzicie, pomóżcie.. Dodam, że nie wykonałam jak dotąd żadnego nadania z krwi, nie chce się nakręcać..
Zrobiłabym betę i jakby był wynik ponad 1000 to bym poszła, serca i zarodka może nie zobaczysz ale np pęcherzyk ciążowy i zoltkowy powinien być poza tym będziesz wiedziała czy ciąża jest i czy jest w macicy.
Wolałabym wiedzieć przed urlopem i się nie stresować ale wiadomo każda jest inna :)

Ja to czekam na godzinę zero w piątek. W ostatniej poronionej ciąży zaczęłam w ten dzień plamić i nie doczekałam wizyty u gin. Poszłam wiedząc, że już nic z tego nie będzie ech. Dlatego jeśli do pt. będzie cisza, to odhaczam mały ciążowy sukces.
Czyli w ktorym tc, jesli moge zapytac? :*

Hej! Gratulacje 😀
Ja poszłabym ok 8 tygodnia, sama idę pierwszy raz w 7 żeby się nie stresować za wcześnie.

A ja dziewczyny wczoraj powiedziałam rodzicom. Serduszko bije, niech sie cieszą razem z nami. I tak w razie czego bede musiala powiedzieć, jeśli wydarzyło by sie cos zlego, więc nie chce im teraz zabierac tej radości. Niech sie cieszą z nami jak najdłużej. Najbliższej grupie zaufanych przyjaciół również myślę na dniach powiedziec. Wiedza ze czekalismy na procedure in vitro, wiedza tez ze lubie alkohol 😅, wiec i tak zaraz sie zczają ze cos nie gra 🙈 ale chcialabym jak najdluzej nie mowic w pracy.
A jeszcze co do usg wczoraj, moj maz to raczej "twardziel". Dwa razy od 10 lat widzialam, zeby plakal. Pierwszy raz po transferze (in vitro), drugi - wczoraj jak zobaczyl serduszko. To bylo cos niesamowitego widziec go tak wzruszonego

reklama
Hej dziewczyny! Ja schizuje pół nocy, bo uświadomiłam sobie ze cycki w ogóle mnie nie bolą i jak były obrzmiale i ciężkie tak są teraz miękkie… a jak tam Wasze samopoczucie? Ja nie ukrywam jestem dzisiaj trochę podłamana… ale licze ze to nic złego….

Do góry