reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

wiem o czym mówisz.. ja się bujam z niedoborem już x lat.. 😩nie wiem czemu nie mogę jej przyswoić normalnie..
Generalnie w naszej szerokości geograficznej można powiedzieć ze wszyscy mamy niedobór witaminy d3 bo norma laboratorium jest mocno zaniżona i nawet wynik powyżej normy to średni żeby nie powiedzieć niski poziom witaminy d3.
Ja bralam dawkę 8 tys i takie żelowe kapsułki (jakby już z tłuszczem) bo w tłuszczach się najlepiej przyswaja, jeśli przyjmuje się inna postać to trzeba zjesc coś tłustego ale chodzi o zdrowe tłuszcze np. awokado nie salceson 🤪 wiec w naszym przypadku żadna dawka nie będzie za wysoka można brak i 8 i więcej tysięcy na dobę ☺️

reklama
Ja mam dzieci 17l, 13l i 8l. Jak urodzę córka bedzie miala 18stkę 🤭 Szaleństwo, niektórzy w naszym wieku zostają dziadkami...
Ja mam 32 a mój partner 45 - śmieje się ze będzie dziadkiem 🙂 ma dzieci z poprzedniego związku 12 i 14 wiec tez będzie duża różnica wieku- może coś pomoga bo to dwie dziewczynki 😂 jeszcze nie wiedza ale chciałyby siostrę wiec jak będzie brat będzie duże rozczarowanie 🤭

Witajcie dziewczyny. To moja pierwsza ciąża (37 lat) i jak każda tu zgromadzona pragnę utulić moje maleństwo jak najszybciej. Wg kalkulatora jestem w 6 tygodniu ciąży. Czy sądzicie że to za wcześnie by pojawić się u ginekologa? Dodam, że problemów na ten moment brak, objawy raczej niewielkie. Poza oczywiście brakiem miesiączki bolące piersi i podbrzusze. Od soboty zaczynam urlop, zaszywamy się z mężem na Mazurach. Urlop zaplanowany już jakieś pół roku temu. Umówiłam się na ten czwartek na wizytę aczkolwiek waham się potwornie czy jej nie odmówić. Wiele z was pisze że wiek ciąży 5 plus 3 dni to za mało by zobaczyć cokolwiek w USG... Chyba przeloze te wizytę na początek miesiąca. Wtedy będzie wypadał 8 tydzień. Co radzicie, pomóżcie.. Dodam, że nie wykonałam jak dotąd żadnego nadania z krwi, nie chce się nakręcać..

Witajcie dziewczyny. To moja pierwsza ciąża (37 lat) i jak każda tu zgromadzona pragnę utulić moje maleństwo jak najszybciej. Wg kalkulatora jestem w 6 tygodniu ciąży. Czy sądzicie że to za wcześnie by pojawić się u ginekologa? Dodam, że problemów na ten moment brak, objawy raczej niewielkie. Poza oczywiście brakiem miesiączki bolące piersi i podbrzusze. Od soboty zaczynam urlop, zaszywamy się z mężem na Mazurach. Urlop zaplanowany już jakieś pół roku temu. Umówiłam się na ten czwartek na wizytę aczkolwiek waham się potwornie czy jej nie odmówić. Wiele z was pisze że wiek ciąży 5 plus 3 dni to za mało by zobaczyć cokolwiek w USG... Chyba przeloze te wizytę na początek miesiąca. Wtedy będzie wypadał 8 tydzień. Co radzicie, pomóżcie.. Dodam, że nie wykonałam jak dotąd żadnego nadania z krwi, nie chce się nakręcać..
Zrobiłabym betę i jakby był wynik ponad 1000 to bym poszła, serca i zarodka może nie zobaczysz ale np pęcherzyk ciążowy i zoltkowy powinien być poza tym będziesz wiedziała czy ciąża jest i czy jest w macicy.
Wolałabym wiedzieć przed urlopem i się nie stresować ale wiadomo każda jest inna :)

Ja to czekam na godzinę zero w piątek. W ostatniej poronionej ciąży zaczęłam w ten dzień plamić i nie doczekałam wizyty u gin. Poszłam wiedząc, że już nic z tego nie będzie ech. Dlatego jeśli do pt. będzie cisza, to odhaczam mały ciążowy sukces.
Czyli w ktorym tc, jesli moge zapytac? :*

Hej! Gratulacje 😀
Ja poszłabym ok 8 tygodnia, sama idę pierwszy raz w 7 żeby się nie stresować za wcześnie.

A ja dziewczyny wczoraj powiedziałam rodzicom. Serduszko bije, niech sie cieszą razem z nami. I tak w razie czego bede musiala powiedzieć, jeśli wydarzyło by sie cos zlego, więc nie chce im teraz zabierac tej radości. Niech sie cieszą z nami jak najdłużej. Najbliższej grupie zaufanych przyjaciół również myślę na dniach powiedziec. Wiedza ze czekalismy na procedure in vitro, wiedza tez ze lubie alkohol 😅, wiec i tak zaraz sie zczają ze cos nie gra 🙈 ale chcialabym jak najdluzej nie mowic w pracy.
A jeszcze co do usg wczoraj, moj maz to raczej "twardziel". Dwa razy od 10 lat widzialam, zeby plakal. Pierwszy raz po transferze (in vitro), drugi - wczoraj jak zobaczyl serduszko. To bylo cos niesamowitego widziec go tak wzruszonego

reklama
Hej dziewczyny! Ja schizuje pół nocy, bo uświadomiłam sobie ze cycki w ogóle mnie nie bolą i jak były obrzmiale i ciężkie tak są teraz miękkie… a jak tam Wasze samopoczucie? Ja nie ukrywam jestem dzisiaj trochę podłamana… ale licze ze to nic złego….

Do góry