reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Boję się bardzo jak sobie damy radę. Zaczęłam niedawno pracę i w obecnej sytuacji-na pewno nie przedłużą ze mną umowy.
Na spokojnie, nie martw się na zapas, nikt Cię nie może zwolnić, a później oczywiście ze nie musza Ci przedłużyć tak jak osobom które maja na nieokreślony mogą po powrocie od razu wręczyć wypowiedzenie.
Teraz ważne jest żebyś się skupiła na sobie i ziarenku żeby wszystko było dobrze 😘
Na to masz wpływ a na prace nie, zamartwianie się nic nie da a tylko może Ci zaszkodzić 😞

, Umowę mam do końca lipca. A wtedy nie będę mieć skończonego 12 tygodnia co jest warunkiem przedłużenia umowy o pracę na czas określony. :(

, Umowę mam do końca lipca. A wtedy nie będę mieć skończonego 12 tygodnia co jest warunkiem przedłużenia umowy o pracę na czas określony. :(
Przecież nie musisz mówić w pracy, nie dasz rady poczekać aż dostaniesz umowę?
Dodatkowo chyba już byś mogła iść na l4 i wtedy umowa się przedłuża do rozwiązania, wtedy obowiązuje 12 tydzień? Chyba nie

no właśnie obowiązuje. A jak dostanę umowę no ok- ale kiedyś będę musiała przynieść mu zaświadczenie i wtedy wyjdzie to że przedłużyć by nie musiał. na l4 można być , ale to mi nie pomoże w niczym bo umowy przedłużyć właśnie nie musi.

no właśnie obowiązuje. A jak dostanę umowę no ok- ale kiedyś będę musiała przynieść mu zaświadczenie i wtedy wyjdzie to że przedłużyć by nie musiał. na l4 można być , ale to mi nie pomoże w niczym bo umowy przedłużyć właśnie nie musi.
Ale nie musisz wiedzieć ze zaszłaś i nie musisz go o tym informować (możesz nie wiedzieć) z tego chyba nie ma żadnych konsekwencji a jak się dowie No dowie się ale będziesz miała zabezpieczenie do rozwiązania ciąży, czy się dowie czy nie pewnie i tak rozwiąże z Tobą umowę tylko jedli się dowie później to będziesz zabezpieczona do porodu i po

Niby tak, ale nie działa to "wstecz"? jak się kiedyś dowie i policzy do tyłu? Będzie miał podstawy żeby mnie zwolnić?
ja się zatrudniłam WIEDZĄĆ o ciąży. Dostałam umowę na 3 m-ce na okres próbny i musieli mi przedłużyć do dnia porodu. Trochę chamskie z mojej strony, ale wtedy nie było jeszcze "kosiniakowego" (2013 r.) i musialam mieć jakiekolwiek środki do życia.

reklama
Do góry