Pani_Zabuch
Fanka BB :)
Myślę, że pewnie nie pamięta, że miałam dwie różne dawki. Ale to i tak wychodzi 700 na na 6 dni a przy 100-150-100 nie będę musiała tabletek dzielić, później mi się kruszyły i nie byłam pewna czy część nie została na blacie.Jeśli napisał 1,5-1,5-1 a bierzesz na przemian to powinnaś brać 1,5x100 1,5x75 1 x100 i znowu 1,5 x 75 1,5 x100 1 x75 to wychodzi 700 na 6 dni.
Chyba, że nie pamięta że masz dwie różne dawki…
Ale ja bym mu napisała @ czy dobrze to rozumiesz z tym wyliczeniem i czekała co odpisze
A jaki masz wynik tsh teraz po którym kazał Ci zwiększyć?
Leczę tarczyce z 12 lat, tydzień przed testem miałam 1,3 tsh przy dawcę 88 euthyrox a po tygodniu jak już miałam dwa wyniki bety tsh 4, mam zwiększone do 125 i mam robić badania co 4 tygodnie
Ostatni wynik mam z 27.06 to było zaraz po rozmowie na czacie z innym lekarzem, tym co zalecił 100 codziennie. Za tydzień umówiłam się na wszystkie te badania z krwi co muszę mieć zrobione, w tym TSH, też wyjdzie prawie 4 tygodnie. Zobaczymy co wyjdzie.
Matko, poprzednią ciąże zaczynałam z wynikiem ponad 12 i nie dość, że zaszłam w ciążę starając się tego uniknąć, to jeszcze dziecko zdrowe (no, poza zapaleniem płuc), mam nadzieję że tym razem też będzie wszystko w porządku..
I widzę, że Tobie jeszcze bardziej ten wynik podskoczył... myślałam, że tylko u mnie taka różnica.