reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Jaka dawkę miałaś wcześniej? 75 czy 100? Czy na przemian?
Na przemian i stąd moja matematyczną zagadka. Myślę że na razie zostanę przy wskazaniu lekarza z czatu i będę brała 100, a za tydzień jak będę miała nowy wynik to zobaczę co dalej z tym zrobić. To będzie prawie m-c na nowej dawce, więc może będzie już efekt.

reklama
Na przemian i stąd moja matematyczną zagadka. Myślę że na razie zostanę przy wskazaniu lekarza z czatu i będę brała 100, a za tydzień jak będę miała nowy wynik to zobaczę co dalej z tym zrobić. To będzie prawie m-c na nowej dawce, więc może będzie już efekt.
Jeśli napisał 1,5-1,5-1 a bierzesz na przemian to powinnaś brać 1,5x100 1,5x75 1 x100 i znowu 1,5 x 75 1,5 x100 1 x75 to wychodzi 700 na 6 dni.
Chyba, że nie pamięta że masz dwie różne dawki…
Ale ja bym mu napisała @ czy dobrze to rozumiesz z tym wyliczeniem i czekała co odpisze :)
A jaki masz wynik tsh teraz po którym kazał Ci zwiększyć?
Leczę tarczyce z 12 lat, tydzień przed testem miałam 1,3 tsh przy dawcę 88 euthyrox a po tygodniu jak już miałam dwa wyniki bety tsh 4, mam zwiększone do 125 i mam robić badania co 4 tygodnie ;)

Na pewno będzie! Dotrwamy do marca. Ty na kiedy masz termin? Mój mąż był lekko zaskoczony bo ponownie zaszliśmy za pierwszym wiec stwierdził że przynajmniej z zachodzenie nie ma problemu😂 ale też podchodzi ostrożnie do tematu tym razem.
he he no najważniejsze że Wam się udaje, to już jest naprawdę pol sukcesu 😘 u mnie narazie z wyliczeń wychodzi 06.03, czekamy co pokaze usg we wtorek 😉

ja mam wynik: 449 a przedział jest taki w tym laboratorium: 150-370.
Jak mi powie babeczka co z tym robimy i jak wyglada to Wam dam znać po wizycie 21.07 :)
u mnie podobnie- wynik 419, a norma 162-379. Koniecznie dawaj znac! 😊 mi to jeszcze krwinki białe, limfocyty, neurocyty, bazocyty i monocyty źle wyszły (wszystko powyżej norm) 😑 I dlatego nie daje mi to spokoju kurcze...

u mnie podobnie- wynik 419, a norma 162-379. Koniecznie dawaj znac! 😊 mi to jeszcze krwinki białe, limfocyty, neurocyty, bazocyty i monocyty źle wyszły (wszystko powyżej norm) 😑 I dlatego nie daje mi to spokoju kurcze...
ja cała poprzednią ciążę miałam płytki po 450. I tylko accard brałam. Teraz mi Zaax gin zaleca. Ja nie mam śledziony, dlatego takie płytki wysokie.

Dzisiaj jestem dokładnie 7+1. O ciąży dowiedziałam się na wakacjach wiec w dwupaku odbyłam już 4 loty (dwa nieświadome i dwa bo trzeba jakoś wrócić 😂). Od razu w dzień przylotu poleciałam do mojego znajomego ginekologa który potwierdził że pęcherzyk jest tam gdzie ma być. Następną wizytę mam w środę. Mam nadzieję że serducho już będzie, chociaż strasznie się boje tego najbliższego okresu bo w lutym w 9tc straciłam ciąże bo serduszko przestało bić , także w najbliższym okresie wszystkie wizyty będą dla mnie pewnie trochę stresujące.
Ja tez jestem 7 +1,wizyte mam we wtorek 😉 zycze Ci bardzo mocno zeby tym razem sie udalo ❤️

reklama
Do góry