vvDomivv
Fanka BB :)
ja ciągle jakbym była wczorajszą chodzęDziewczyny ja od wczoraj mam jakieś zawroty głowy....
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
![Rolling on the floor laughing :rofl: 🤣](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f923.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja ciągle jakbym była wczorajszą chodzęDziewczyny ja od wczoraj mam jakieś zawroty głowy....
Witamy i zapraszamy zeby sie rozgoscicWłaśnie wczoraj sumiennie nadrabiałam 50 stron bo wszystkiego nie dałam rady, ale żeby chociaż trochę was poznać![]()
najgorsze że ja już jestem na ACARD a nadal mam podwyzszine... kurde no nic musze czekać chyba na lekarzapodobno właśnie jak są płytki czerwone baarxzo podwyzszone to zalecają właśnie terapię aspiryna,też o tym słyszałam. A powiesz nam coś więcej jakie masz te wyniki? Bo ja też mam bardzo średnie te mojeale lekarz z Medicover dal komentarz że są "bez znaczących odchylen" i nie wiem czy się tego trzymać czy nie.. We wtorek mam wizytę u mojej Pani Doktor ale jakoś mi te odchylenia nie dają spokoju
![]()
Dzisiaj jestem dokładnie 7+1. O ciąży dowiedziałam się na wakacjach wiec w dwupaku odbyłam już 4 loty (dwa nieświadome i dwa bo trzeba jakoś wrócićWitamy i zapraszamy zeby sie rozgoscicnapisz coś wiecej- juz pp wizycie czy przed?
Jaka dawkę miałaś wcześniej? 75 czy 100? Czy na przemian?Lekarz mi napisał że mam przyjmować leki, które brałam wcześniej w schemacie 1,5 tabl - 1,5 tabl - 1 tabl itd. Wszystko super, tylko że wcześniej miałam 100 ug- 75 ug itd.
Z racji tego, że jeden schemat jest na 2 dni, drugi na 3 dni, policzyłam dawkę dla 6 dni. Wczesniej moja "całość" to 6, teraz ma być 8(1,5+1,5+1+1,5+1,5+1). Policzyłam że w ciągu 6 dni przyjmowałam 525ug. Metoda krzyżowa teraz powinnam przyjmować 525×8÷6=700 ug na 6 dni. Z racji tego, że nie będę dzielić tabletek z użyciem wagi laboratoryjnej wychodzi, że powinnam brać 100+100+150+100+100+150=700
Dobrze myślę?
na pewno będzie wszystko okDzisiaj jestem dokładnie 7+1. O ciąży dowiedziałam się na wakacjach wiec w dwupaku odbyłam już 4 loty (dwa nieświadome i dwa bo trzeba jakoś wrócić). Od razu w dzień przylotu poleciałam do mojego znajomego ginekologa który potwierdził że pęcherzyk jest tam gdzie ma być. Następną wizytę mam w środę. Mam nadzieję że serducho już będzie, chociaż strasznie się boje tego najbliższego okresu bo w lutym w 9tc straciłam ciąże bo serduszko przestało bić , także w najbliższym okresie wszystkie wizyty będą dla mnie pewnie trochę stresujące.
Na pewno będzie! Dotrwamy do marca. Ty na kiedy masz termin? Mój mąż był lekko zaskoczony bo ponownie zaszliśmy za pierwszym wiec stwierdził że przynajmniej z zachodzenie nie ma problemuna pewno będzie wszystko ok3mam kciuki! U mnie to pierwsza ciąża przez prawie 3 lata starań
takze tez sie bardzo denerwuje bo boje się że to takie ulotne i że nim zdążę się ciąża nacieszyć znow wrócę do trybu starań
takze stęskniłam towarzyszy większości z nas! Ale musi być, prawda?
![]()
ja mam wynik: 449 a przedział jest taki w tym laboratorium: 150-370.podobno właśnie jak są płytki czerwone baarxzo podwyzszone to zalecają właśnie terapię aspiryna,też o tym słyszałam. A powiesz nam coś więcej jakie masz te wyniki? Bo ja też mam bardzo średnie te mojeale lekarz z Medicover dal komentarz że są "bez znaczących odchylen" i nie wiem czy się tego trzymać czy nie.. We wtorek mam wizytę u mojej Pani Doktor ale jakoś mi te odchylenia nie dają spokoju
![]()
Często w ciąży podwyższają dawkę, bo normy w tym czasie są niższe i łatwiej przekroczyć. Ja z doświadczenia mogę powiedzieć, że w ciąży TSH lubi skakać, ja potrafiłam przy tej samej dawce mieć wyniki typu: 0,8, za miesiąc prawie 3, w kolejnym 1,5.... ale dzięki temu, że brałam więcej niż przed ciążą, nigdy nie przekroczyłam widełek dla danego trymestru.Na razie tak, przed ciążą, 01.04 miałam 0,99 (wreszcie, wcześniej przez kilka lat kręciłam się w okolicy 3-3,5), po pozytywnym teście, 27.06 miałam 2,43, wg labo norma dla 1 trymestru to max 3,18. Ale skoro teraz tak nagle to TSH podskoczyło, to pewnie dość szybko będzie wzrastać. W poprzedniej ciąży miałam co wizyte podnoszoną dawkę, tyle, że wtedy dopiero się dowiedziałam o jakiś problemach z tarczycą.
Ja zemdlałam raz i było to pod koniec 1 trymestru, nie wspominam miło. Oby nie było powtórki z rozrywki.ja ciągle jakbym była wczorajszą chodzęszczególnie jak na jakiś dłuższy spacer idę czy coś to normalnie jakbym sobie nieźle golnęła w domu
takze niestety czytałam że to normalne, tak długo jak nie mdlejesz, a to też się potrafi przydarzyć (moje koleżanki nie raz mdlaly w ciąży, ale takiej juz późniejszej raczej)