reklama
Pani_Zabuch
Fanka BB :)
No ja niestety się rozchorowałam pod koniec poprzedniej ciąży...nie pomogal syrop z cebuli, konfitura z malin od mamy, herbata z lipy z miodem, czosnek, później też apap i syrop na kaszel dla dzieci wybłagany od lekarza. Jak byłam już po terminie zaczęłam brać ibuprom bo stwierdziłam, że teraz już mi przedwczesny poród nie grozi, ale też nie było lepiej, dalej chruchlałam jak stary gruźlik. No i Kordian zaczął życie na oddziale neonatologii... wolałabym teraz tego uniknąć...Mnie wzięło przeziębienie w poniedziałek po pracy i niestety po wizycie…
Nic nie brałam, mój mi zrobił wodzionkę, wypocilam się w nocy później zostałam na HO, dużo spałam- wodzionki, czosnek, herbata z sokiem z czarnego bzu i miodu, dużo się nadawnialam, dużo spałam i odpoczywalam i przeszło, nie rozchorowałam się.
Nie chce brać żadnych leków szczególnie w 1 trzymestrze wiec się mocno pilnuje ale mam wizytę w pon i jedziemy na wakacje wiec go podpytam czy można coś brać i co gdyby „rozłożyło”
Helena!
Moderator
powiedziała, że z dwojga złego za wysokie niż za niskie.uff troszke mnie podniosłaś na duchu
Helena!
Moderator
ja to tylko miałam schizę w poprzedniej ciąży, żeby covida nie złapać na końcówce i w szpitalu covidowym nie rodzić, ale się udało. Ograniczyłam kontakty z ludźmi w 37 t.C.No ja niestety się rozchorowałam pod koniec poprzedniej ciąży...nie pomogal syrop z cebuli, konfitura z malin od mamy, herbata z lipy z miodem, czosnek, później też apap i syrop na kaszel dla dzieci wybłagany od lekarza. Jak byłam już po terminie zaczęłam brać ibuprom bo stwierdziłam, że teraz już mi przedwczesny poród nie grozi, ale też nie było lepiej, dalej chruchlałam jak stary gruźlik. No i Kordian zaczął życie na oddziale neonatologii... wolałabym teraz tego uniknąć...
Pani_Zabuch
A tak właściwie co to ta wodzionka? Jakas zupa? U nas na przeziębienie robi się rosółMnie wzięło przeziębienie w poniedziałek po pracy i niestety po wizycie…
Nic nie brałam, mój mi zrobił wodzionkę, wypocilam się w nocy później zostałam na HO, dużo spałam- wodzionki, czosnek, herbata z sokiem z czarnego bzu i miodu, dużo się nadawnialam, dużo spałam i odpoczywalam i przeszło, nie rozchorowałam się.
Nie chce brać żadnych leków szczególnie w 1 trzymestrze wiec się mocno pilnuje ale mam wizytę w pon i jedziemy na wakacje wiec go podpytam czy można coś brać i co gdyby „rozłożyło”
Pani_Zabuch
Nie dziwię się... mam nadzieję, że teraz się nie rozkręci znów. A jak właściwie wyglądały wizyty u gin? Bo przez teleporase to chyba nie bardzo...ja to tylko miałam schizę w poprzedniej ciąży, żeby covida nie złapać na końcówce i w szpitalu covidowym nie rodzić, ale się udało. Ograniczyłam kontakty z ludźmi w 37 t.C.
Helena!
Moderator
ja miałam normalne wizyty. Były większe odstępy między pacjentkami i bez partnera. Ja myślę, że covid dalej szaleje, ale się o tym nie mówi głośno temat się uciął wraz z wybuchem wojny.Nie dziwię się... mam nadzieję, że teraz się nie rozkręci znów. A jak właściwie wyglądały wizyty u gin? Bo przez teleporase to chyba nie bardzo...
vvDomivv
ewidentnie czuł że jest coś na rzeczyTakie znaki od 3 dni dziś obok nas maszerował.
natala123456
Wczoraj tez Wam chciałam zrobić zdjęcie jak chodzi sobie u mnie po trawce ale ja w to nie wierze… w tamtym roku nawet dwa siedziały u nas na dachu … a teraz przesiadują często u moich teściów na lampie i nawet teściowa ostatnio mówiła ze nie wie czy któreś z nas nie ma czegos zmajstrowane bo bociany u nich siedząTakie znaki od 3 dni dziś obok nas maszerował.
Ale nasze są młodziutkie, bo ani w tamtym roku ani w tym potomstwa nie maja…
Załączniki
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Ja już rodziłam dwa razy w covidzie trzeci raz nie chce, ale może znów być dupa zbita z covidem 2022. Jak urodziłam córeczkę, to zaczęła się ta panika i nawet nie przyjmowali lekarze chwilowo u mnie nawet prywatnie i nie poszłam w terminie na kontrolę po połogu. A co dopiero jak ktoś miał jakieś problemy albo chciał prenatalne zrobić.