reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Wzięłam dziś pierwszy duphaston i cały dzień usypiam na stojąco. Wcześniej już byłam senna, ale teraz to masakra.
Nie dostałam urlopu na żądanie i w pracy ucięłam sobie taką solidną półgodzinną drzemeczkę. Pracuję zdalnie z domu i nikt się nie kapnął. 😅😅
Mam nadzieję, że to minie. 😅

reklama
Jej czytam i jestem w szoku Ja w ten dzień kiedy zaszłam powiedziałam stary tak się nie robi za miesiąc będą dwie kreski po 2 tygodniach zaczęły mdłości 3 tydzień to 2kreski i wizyta u gin bo tej ciąży nie powinno być no ale stary lubi ryzyko więc nic nie sprawdzam biorę tabletki i byle do kolejnej wizyty

Dziewczyny chyba będę się żegnać bo w środę beta 3900 a dziś 6090 wiec za mały przyrost :(, progesteron tez spadł
Jeszcze się nie żegnaj, może nie wszystko stracone 😙

Progesteron z 24 na 17 :(
Mój progesteron od początku 13 więc też miałabym się poddać? Biorę luteine i skoczył na 34

Jej czytam i jestem w szoku Ja w ten dzień kiedy zaszłam powiedziałam stary tak się nie robi za miesiąc będą dwie kreski po 2 tygodniach zaczęły mdłości 3 tydzień to 2kreski i wizyta u gin bo tej ciąży nie powinno być no ale stary lubi ryzyko więc nic nie sprawdzam biorę tabletki i byle do kolejnej wizyty
Macie dzieci? Czy to pierwsze? :-) Mój też zawsze mówił że już kończy produkcję ale jak przyszło co do czego to się nie zabezpieczał 😁

Większość kupnych serów (typu Turek, Serenada itp) w Polsce jest z mleka pasteryzowanego, to fakt, ale taka informacja powinna być na opakowaniu w składzie "mleko pasteryzowane", jeśli jej nie ma, lepiej nie ryzykować... Sklepy sprzedają też czasem francuskie sery na wagę czy są na tygodniu francuskim/alpejskim w Lidlu w opakowaniach i tu już może być różnie 😉
a może mogłabyś nam wszystkim tutaj podpowiedzieć o co warto zadbać (co koniecznie jesc itd), jakieś takie dietetyczne wskazówki dla nas wszystkich? Wiadomo, że nie da się tak w jednym poście, ale może że swojej perspektywy na co Ty zwaracsz uwagę na codzień? Część z nas ma problemy z jedzeniem, ale to niebawem minie wiec myske że to by się nam wszystkim przydalo 😊

Przyrost super! 😁 Ja już nie badam bo szkoda mi kasy. Za to najchętniej codziennie bym chodziła na USG 🤣
To były moje pierwsze bety chciałam tylko sprawdzić czy się rozwija. Sprawdzone teraz czekam na wizytę 😁💪
Ogólnie w tej ciąży czuję lekkie bóle podbrzusza i piersi ale wgl nie czuje się jak w ciąży 🙈 jakoś to do mnie nie dochodzi momentami zapominam wgl 🙈

Musze sie pochwalic, bylam dzisiaj na pierwszym USG, serduszko bije ❤️ niby 6+0 ale lekarz powiedzial, ze mlodsza troszke, bo 1.9mm…ale zeby sie nie przejmowac, bo to sie bardzo czesto zdarza. Chociaz ja to jak zawsze sie naczytalam glupot w internecie 🤪 ale i tak ten widok mega cieszy

reklama
Ja dzisiaj miałam pracowity dzień ☺️ Odczuwam przypływ energii i oprócz bolących cycków (wg bardziej boli mnie prawy niż lewy, tez tak macie czy oba po równo?) i dziwnych ekscesów żołądkowych o 4 rano to nic poza tym mi nie dolega 😜

Do góry