reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Wzięłam dziś pierwszy duphaston i cały dzień usypiam na stojąco. Wcześniej już byłam senna, ale teraz to masakra.
Nie dostałam urlopu na żądanie i w pracy ucięłam sobie taką solidną półgodzinną drzemeczkę. Pracuję zdalnie z domu i nikt się nie kapnął. 😅😅
Mam nadzieję, że to minie. 😅

reklama
Jej czytam i jestem w szoku Ja w ten dzień kiedy zaszłam powiedziałam stary tak się nie robi za miesiąc będą dwie kreski po 2 tygodniach zaczęły mdłości 3 tydzień to 2kreski i wizyta u gin bo tej ciąży nie powinno być no ale stary lubi ryzyko więc nic nie sprawdzam biorę tabletki i byle do kolejnej wizyty

Dziewczyny chyba będę się żegnać bo w środę beta 3900 a dziś 6090 wiec za mały przyrost :(, progesteron tez spadł
Jeszcze się nie żegnaj, może nie wszystko stracone 😙

Progesteron z 24 na 17 :(
Mój progesteron od początku 13 więc też miałabym się poddać? Biorę luteine i skoczył na 34

Jej czytam i jestem w szoku Ja w ten dzień kiedy zaszłam powiedziałam stary tak się nie robi za miesiąc będą dwie kreski po 2 tygodniach zaczęły mdłości 3 tydzień to 2kreski i wizyta u gin bo tej ciąży nie powinno być no ale stary lubi ryzyko więc nic nie sprawdzam biorę tabletki i byle do kolejnej wizyty
Macie dzieci? Czy to pierwsze? :-) Mój też zawsze mówił że już kończy produkcję ale jak przyszło co do czego to się nie zabezpieczał 😁

Większość kupnych serów (typu Turek, Serenada itp) w Polsce jest z mleka pasteryzowanego, to fakt, ale taka informacja powinna być na opakowaniu w składzie "mleko pasteryzowane", jeśli jej nie ma, lepiej nie ryzykować... Sklepy sprzedają też czasem francuskie sery na wagę czy są na tygodniu francuskim/alpejskim w Lidlu w opakowaniach i tu już może być różnie 😉
a może mogłabyś nam wszystkim tutaj podpowiedzieć o co warto zadbać (co koniecznie jesc itd), jakieś takie dietetyczne wskazówki dla nas wszystkich? Wiadomo, że nie da się tak w jednym poście, ale może że swojej perspektywy na co Ty zwaracsz uwagę na codzień? Część z nas ma problemy z jedzeniem, ale to niebawem minie wiec myske że to by się nam wszystkim przydalo 😊

Przyrost super! 😁 Ja już nie badam bo szkoda mi kasy. Za to najchętniej codziennie bym chodziła na USG 🤣
To były moje pierwsze bety chciałam tylko sprawdzić czy się rozwija. Sprawdzone teraz czekam na wizytę 😁💪
Ogólnie w tej ciąży czuję lekkie bóle podbrzusza i piersi ale wgl nie czuje się jak w ciąży 🙈 jakoś to do mnie nie dochodzi momentami zapominam wgl 🙈

Musze sie pochwalic, bylam dzisiaj na pierwszym USG, serduszko bije ❤️ niby 6+0 ale lekarz powiedzial, ze mlodsza troszke, bo 1.9mm…ale zeby sie nie przejmowac, bo to sie bardzo czesto zdarza. Chociaz ja to jak zawsze sie naczytalam glupot w internecie 🤪 ale i tak ten widok mega cieszy

reklama
Ja dzisiaj miałam pracowity dzień ☺️ Odczuwam przypływ energii i oprócz bolących cycków (wg bardziej boli mnie prawy niż lewy, tez tak macie czy oba po równo?) i dziwnych ekscesów żołądkowych o 4 rano to nic poza tym mi nie dolega 😜

Do góry