reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Dziś byłam na becie, ciekawe jaki będzie przyrost od środy oby był ładny! Pięknego dnia Wam życzę! 🥰
Ja też dziś byłam na becie i czekam na przyrost jaki będzie 💪😁 do tego lekarz przez tel zalecił zrobienie kilku wyników przed 1 wizyta. Bo wypadnie po 8 tygodniu. Ostatnio wyniki miałam po 15 to teraz będę czekać do tej 15 😂

reklama
Uffff....Jestem po. Głowa jest, pupa też, coś w środku mrugało, lekarz stwierdził, że serduszko🥰 Ogólnie wszystko w porzadku, rozmiar się zgadza, jedyne co lekarza zaniepokoiło to nadżerka, ale pobrał od razu cytologię i mówił, że póki co się tym nie martwić. Nawet trochę zażartował- mówiłam, że tyle się naczytałam, że po 30 rż tyle rzeczy może być nie tak, a on mi na to "Pani, a po 65 rż? To już nic nie działa tak, jak powinno, będzie tylko gorzej, zobaczy Pani!" A tak serio dodał, że za taką zupełnie bezpieczną granicę uznaje się 35 r.ż. Ledwo, ale się mieszczę🤣 mówił że sushi można, sery też, kawę i herbatę w rozsądnych ilościach, nie polecał solarium, sauny i latania samolotem. Mam brać kwas foliowy i wrócić za 3 tygodnie z wynikami zleconych badań. Ogólnie jestem zadowolona (mimo, że to medicover)😊 a to moja kruszynka🥰Zobacz załącznik 1423964
Pięknie :) który tydzień i dzień? :)

Uffff....Jestem po. Głowa jest, pupa też, coś w środku mrugało, lekarz stwierdził, że serduszko🥰 Ogólnie wszystko w porzadku, rozmiar się zgadza, jedyne co lekarza zaniepokoiło to nadżerka, ale pobrał od razu cytologię i mówił, że póki co się tym nie martwić. Nawet trochę zażartował- mówiłam, że tyle się naczytałam, że po 30 rż tyle rzeczy może być nie tak, a on mi na to "Pani, a po 65 rż? To już nic nie działa tak, jak powinno, będzie tylko gorzej, zobaczy Pani!" A tak serio dodał, że za taką zupełnie bezpieczną granicę uznaje się 35 r.ż. Ledwo, ale się mieszczę🤣 mówił że sushi można, sery też, kawę i herbatę w rozsądnych ilościach, nie polecał solarium, sauny i latania samolotem. Mam brać kwas foliowy i wrócić za 3 tygodnie z wynikami zleconych badań. Ogólnie jestem zadowolona (mimo, że to medicover)😊 a to moja kruszynka🥰Zobacz załącznik 1423964
Super wiadomość ! Jakie ma wymiary? Który tydzień?

ojj piękna 😍😍😍 a powiedz gdzie do Medicover chodzisz? W sensie jaka miejscowosc?

no cudownie! Ja dzis tez spalam jak bobasek, błogo i dłuuuugo 😅 najważniejsze to nie tracić nadziei! 🥰😘 Ja na usg się nie znam i nigdy nic nie widzę wiec nie doradzę ale na pewno jest wszystko ok. PS: u mnie mdlosci nadal brak 🙄 i nie wiem czy się cieszyć czy martwić że coś nie tak 😜
Mdłości nie musisz mieć ,serio bywa i tak 🙂 mi z córką zaczęły się w 8 tygodniu i trwały dwa tygodnie do 10tugodnia. Później mogłam góry przenosić. Tera zteho nie mogę powiedzieć ,nie mogę przenieść zakupów ze sklepu 😁

A są tutaj dziewczyny które będą latać samolotem? Bo np mieszkają za granicą, lub jak ja- mają wykupiona wycieczkę na wrzesień?

Super wiadomość ! Jakie ma wymiary? Który tydzień?
Tydzień 8, tzn 7+2 wg OM, a na zdjęciu mam 7+1, co by się zgadzało z datą owulacji. Wymiar CRL 1.07 cm (bo to chyba o to chodziło?) A chodzę w Poznaniu, z tym że my mamy wykupiony pakiet u męża w pracy, i to taki troszkę ulepszony.

Mdłości nie musisz mieć ,serio bywa i tak 🙂 mi z córką zaczęły się w 8 tygodniu i trwały dwa tygodnie do 10tugodnia. Później mogłam góry przenosić. Tera zteho nie mogę powiedzieć ,nie mogę przenieść zakupów ze sklepu 😁
Ja w pierwszej ciąży nie miałam wcale, w drugiej zdążyło się kilka razy, teraz nie ma tragedii, ale zdarza się czasami. Także nie reguły, możliwe że Cie ominą takie "przyjemności" i nie będzie to oznaczało niczego niepokojącego😊

A są tutaj dziewczyny które będą latać samolotem? Bo np mieszkają za granicą, lub jak ja- mają wykupiona wycieczkę na wrzesień?
Mnie we wrześniu czek dwugodzinny lot, potem pod koniec października. Lecę na wakacje dwa razy :)
Zamierzam w miarę możliwości normalnie żyć w tej ciąży.

Pytanie co z pracą przy komputerze? Pracujecie normalnie? Do kiedy zamierzacie?

Sushi surowe można? Jak to w końcu jest? Zawsze się mówiło, ze nie można…

reklama
Do góry