reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny, za mną wspaniała noc z pięknymi snami i poranek w którym pierwszy raz poczułam mdłości 🥳😁 siedząc przy kawce z mężem i oglądając USG dopatrzylam się zarysu pierścionka z brylantem, on też to widz:) wiem też że podłużny pęcherzyk nie jest najlepsza oznaką, ale moja gin powiedziała że mam się tym nie martwić, więc się nie martwię. Dajcie znać czy też widzicie ten "pierścionek" 😁
Wydaje mi się, że widzę jakiś zarys. 😊😊
A mój pęcherzyk też nie jest okrągły. Wczoraj jeden ginekolog z izby przyjęć wspominał o tym,ale też kazał się nie denerwować.

Ja już wysiadam dziewczyny. nie sądziłam że ten stan mnie tak dojedzie emocjonalnie, gdyby nie ten internet i przesyt informacyjny, byłoby mi lepiej... Uwielbiam mieć kontrolę, nad wszystkim i to mnie wykańcza, bo tu nie mam kontroli nad NICZYM. Tak więc, wyłączam się znowu na chwilę i daje mojej głowie odpocząć. Muszę też odciąć to forum, bo mimo że to genialna sprawa, że możemy się tu wszystkie wspierać i dzielić się doświadczeniami, to ja jedyne co robię to się tylko porównuje i zawsze znajduje coś co zaczyna mnie niepokoić. Życzę każdej z was pięknej ciąży i ogromu szczęścia w marcu jak już będziecie miały swoje serduszka przy sobie. Trzymajcie się ciepło.♥️ Ja idę szukać psychologa :)

Załączniki

• IMG-20220714-WA0000.jpg
    IMG-20220714-WA0000.jpg
    113,7 KB · Wyświetleń: 45
20-21.06 😇
Odebrałam betę dosłownie 10 min temu!
Przedział w 5 tygodniu 😭 nie wiem czy mam Wam pokazać bo się boje, ze zauważycie coś nie tak 😔 panicznie się tego boje. Myślicie, żebym przed badaniem u ginekologa które mam 27.07 zrobisz jeszcze raz betę? Wyniki mam z 13.07 pierwszej ?
obliczyć sobie przyrost. Myślę że narazie to wystarczy- jeśli lekarz będzie potrzebował to zleci Vi kolejna (u mnie tak było że jeszcse 2 razy prosił o powtórzenie ale u mnie przyrost był słaby na poczatku). Porównaj sobie wynik 13.07 vs 15.07. No i pamiętaj ze żadna z nas nie jest lekrzem+ pamiętaj też że u niektórych najpierw przyrost bywał mały a pozniej się rozkręcał i wszystko z ciąża jest ok 😊 na pewno będzie wszystko w porządku!

Bada się przyrost a nie pojedyncza betę. Wpisz w wyszukiwarkę kalkulator bety i sama oblicz przyrost.
wg owulacji (20-21.06) termin wychodzi na 13-14 marca i wygląda na to że jesteś w 5 tygodniu ciąży 😊 jeśli beta tez na to wskazuje to dopóki z USG nie wyjdzie inaczej to to jest Twój termin 😊 Gratulacje 😊 dokładne tygodnie i dni będzie Ci wyliczać apka, jeśli masz ochotę to mozesz sobie jakąś zainstalować 😊 ja mam Ciąża+ i Momly 😊

Hej dziewczyny, za mną wspaniała noc z pięknymi snami i poranek w którym pierwszy raz poczułam mdłości 🥳😁 siedząc przy kawce z mężem i oglądając USG dopatrzylam się zarysu pierścionka z brylantem, on też to widz:) wiem też że podłużny pęcherzyk nie jest najlepsza oznaką, ale moja gin powiedziała że mam się tym nie martwić, więc się nie martwię. Dajcie znać czy też widzicie ten "pierścionek" 😁
no cudownie! Ja dzis tez spalam jak bobasek, błogo i dłuuuugo 😅 najważniejsze to nie tracić nadziei! 🥰😘 Ja na usg się nie znam i nigdy nic nie widzę wiec nie doradzę ale na pewno jest wszystko ok. PS: u mnie mdlosci nadal brak 🙄 i nie wiem czy się cieszyć czy martwić że coś nie tak 😜

Ja już wysiadam dziewczyny. nie sądziłam że ten stan mnie tak dojedzie emocjonalnie, gdyby nie ten internet i przesyt informacyjny, byłoby mi lepiej... Uwielbiam mieć kontrolę, nad wszystkim i to mnie wykańcza, bo tu nie mam kontroli nad NICZYM. Tak więc, wyłączam się znowu na chwilę i daje mojej głowie odpocząć. Muszę też odciąć to forum, bo mimo że to genialna sprawa, że możemy się tu wszystkie wspierać i dzielić się doświadczeniami, to ja jedyne co robię to się tylko porównuje i zawsze znajduje coś co zaczyna mnie niepokoić. Życzę każdej z was pięknej ciąży i ogromu szczęścia w marcu jak już będziecie miały swoje serduszka przy sobie. Trzymajcie się ciepło.♥️ Ja idę szukać psychologa :)
Kochana! 3maj sie cieplutko i pamiętaj ze zawsze możesz wrócić 🥰 Ja miałam tak ze staraczkami- wpadałam i za chwilę depresję lapalam i musiałam się odciac na chwilę, także rozumiem doskonale. Odpoczywaj odpoczywaj I raz jeszcze odpoczywaj I 3mam kciuki żeby wszystko było cudownie, zdrowo i tak jak należy! 😘

reklama
Uffff....Jestem po. Głowa jest, pupa też, coś w środku mrugało, lekarz stwierdził, że serduszko🥰 Ogólnie wszystko w porzadku, rozmiar się zgadza, jedyne co lekarza zaniepokoiło to nadżerka, ale pobrał od razu cytologię i mówił, że póki co się tym nie martwić. Nawet trochę zażartował- mówiłam, że tyle się naczytałam, że po 30 rż tyle rzeczy może być nie tak, a on mi na to "Pani, a po 65 rż? To już nic nie działa tak, jak powinno, będzie tylko gorzej, zobaczy Pani!" A tak serio dodał, że za taką zupełnie bezpieczną granicę uznaje się 35 r.ż. Ledwo, ale się mieszczę🤣 mówił że sushi można, sery też, kawę i herbatę w rozsądnych ilościach, nie polecał solarium, sauny i latania samolotem. Mam brać kwas foliowy i wrócić za 3 tygodnie z wynikami zleconych badań. Ogólnie jestem zadowolona (mimo, że to medicover)😊 a to moja kruszynka🥰
20220715_121824.jpg

Do góry