reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny, za mną wspaniała noc z pięknymi snami i poranek w którym pierwszy raz poczułam mdłości 🥳😁 siedząc przy kawce z mężem i oglądając USG dopatrzylam się zarysu pierścionka z brylantem, on też to widz:) wiem też że podłużny pęcherzyk nie jest najlepsza oznaką, ale moja gin powiedziała że mam się tym nie martwić, więc się nie martwię. Dajcie znać czy też widzicie ten "pierścionek" 😁
Wydaje mi się, że widzę jakiś zarys. 😊😊
A mój pęcherzyk też nie jest okrągły. Wczoraj jeden ginekolog z izby przyjęć wspominał o tym,ale też kazał się nie denerwować.

Ja już wysiadam dziewczyny. nie sądziłam że ten stan mnie tak dojedzie emocjonalnie, gdyby nie ten internet i przesyt informacyjny, byłoby mi lepiej... Uwielbiam mieć kontrolę, nad wszystkim i to mnie wykańcza, bo tu nie mam kontroli nad NICZYM. Tak więc, wyłączam się znowu na chwilę i daje mojej głowie odpocząć. Muszę też odciąć to forum, bo mimo że to genialna sprawa, że możemy się tu wszystkie wspierać i dzielić się doświadczeniami, to ja jedyne co robię to się tylko porównuje i zawsze znajduje coś co zaczyna mnie niepokoić. Życzę każdej z was pięknej ciąży i ogromu szczęścia w marcu jak już będziecie miały swoje serduszka przy sobie. Trzymajcie się ciepło.♥️ Ja idę szukać psychologa :)

Załączniki

• IMG-20220714-WA0000.jpg
    IMG-20220714-WA0000.jpg
    113,7 KB · Wyświetleń: 47
20-21.06 😇
Odebrałam betę dosłownie 10 min temu!
Przedział w 5 tygodniu 😭 nie wiem czy mam Wam pokazać bo się boje, ze zauważycie coś nie tak 😔 panicznie się tego boje. Myślicie, żebym przed badaniem u ginekologa które mam 27.07 zrobisz jeszcze raz betę? Wyniki mam z 13.07 pierwszej ?
obliczyć sobie przyrost. Myślę że narazie to wystarczy- jeśli lekarz będzie potrzebował to zleci Vi kolejna (u mnie tak było że jeszcse 2 razy prosił o powtórzenie ale u mnie przyrost był słaby na poczatku). Porównaj sobie wynik 13.07 vs 15.07. No i pamiętaj ze żadna z nas nie jest lekrzem+ pamiętaj też że u niektórych najpierw przyrost bywał mały a pozniej się rozkręcał i wszystko z ciąża jest ok 😊 na pewno będzie wszystko w porządku!

Bada się przyrost a nie pojedyncza betę. Wpisz w wyszukiwarkę kalkulator bety i sama oblicz przyrost.
wg owulacji (20-21.06) termin wychodzi na 13-14 marca i wygląda na to że jesteś w 5 tygodniu ciąży 😊 jeśli beta tez na to wskazuje to dopóki z USG nie wyjdzie inaczej to to jest Twój termin 😊 Gratulacje 😊 dokładne tygodnie i dni będzie Ci wyliczać apka, jeśli masz ochotę to mozesz sobie jakąś zainstalować 😊 ja mam Ciąża+ i Momly 😊

Hej dziewczyny, za mną wspaniała noc z pięknymi snami i poranek w którym pierwszy raz poczułam mdłości 🥳😁 siedząc przy kawce z mężem i oglądając USG dopatrzylam się zarysu pierścionka z brylantem, on też to widz:) wiem też że podłużny pęcherzyk nie jest najlepsza oznaką, ale moja gin powiedziała że mam się tym nie martwić, więc się nie martwię. Dajcie znać czy też widzicie ten "pierścionek" 😁
no cudownie! Ja dzis tez spalam jak bobasek, błogo i dłuuuugo 😅 najważniejsze to nie tracić nadziei! 🥰😘 Ja na usg się nie znam i nigdy nic nie widzę wiec nie doradzę ale na pewno jest wszystko ok. PS: u mnie mdlosci nadal brak 🙄 i nie wiem czy się cieszyć czy martwić że coś nie tak 😜

Ja już wysiadam dziewczyny. nie sądziłam że ten stan mnie tak dojedzie emocjonalnie, gdyby nie ten internet i przesyt informacyjny, byłoby mi lepiej... Uwielbiam mieć kontrolę, nad wszystkim i to mnie wykańcza, bo tu nie mam kontroli nad NICZYM. Tak więc, wyłączam się znowu na chwilę i daje mojej głowie odpocząć. Muszę też odciąć to forum, bo mimo że to genialna sprawa, że możemy się tu wszystkie wspierać i dzielić się doświadczeniami, to ja jedyne co robię to się tylko porównuje i zawsze znajduje coś co zaczyna mnie niepokoić. Życzę każdej z was pięknej ciąży i ogromu szczęścia w marcu jak już będziecie miały swoje serduszka przy sobie. Trzymajcie się ciepło.♥️ Ja idę szukać psychologa :)
Kochana! 3maj sie cieplutko i pamiętaj ze zawsze możesz wrócić 🥰 Ja miałam tak ze staraczkami- wpadałam i za chwilę depresję lapalam i musiałam się odciac na chwilę, także rozumiem doskonale. Odpoczywaj odpoczywaj I raz jeszcze odpoczywaj I 3mam kciuki żeby wszystko było cudownie, zdrowo i tak jak należy! 😘

reklama
Uffff....Jestem po. Głowa jest, pupa też, coś w środku mrugało, lekarz stwierdził, że serduszko🥰 Ogólnie wszystko w porzadku, rozmiar się zgadza, jedyne co lekarza zaniepokoiło to nadżerka, ale pobrał od razu cytologię i mówił, że póki co się tym nie martwić. Nawet trochę zażartował- mówiłam, że tyle się naczytałam, że po 30 rż tyle rzeczy może być nie tak, a on mi na to "Pani, a po 65 rż? To już nic nie działa tak, jak powinno, będzie tylko gorzej, zobaczy Pani!" A tak serio dodał, że za taką zupełnie bezpieczną granicę uznaje się 35 r.ż. Ledwo, ale się mieszczę🤣 mówił że sushi można, sery też, kawę i herbatę w rozsądnych ilościach, nie polecał solarium, sauny i latania samolotem. Mam brać kwas foliowy i wrócić za 3 tygodnie z wynikami zleconych badań. Ogólnie jestem zadowolona (mimo, że to medicover)😊 a to moja kruszynka🥰
20220715_121824.jpg

Do góry