reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Czy któraś z Was też ma migreny? Wczoraj na wieczór dostałam. Apapy słabo działają. Do tego ból pleców. Mam nadzieję, że to tylko objaw ciąży a nie ...
ja wczoraj miałam srogi bol plecow- musiałam kilka razy przerywać pracę zeby mnie mój wymasował (leży ba l4 w domu) bo nie wiedziałam już jak mam siedziec Mi lekarka powiedziała że w razie jakiś boli mogę brać paracetamol (tylko żeby raczej brać doraznie i jak najmniejsza dawkę się da) wiec jai coś boli to pozwalam sobie na 1 tabletkę (500mg). Może spróbuj? Na mnie apap nigdy nie działał 😑

reklama
Cześć! Wszystkim życzę miłego dnia! ☺️ U nas deszczowo 😉 ja druga nas z rzędu budzę się o 4 i cierpię katusze… normalnie nie wiem, boli mnie zoladek… zastanawiam się czy to nie od spania na brzuchu. Bo wtedy jak położę się na plecy to poboli, poboli, czasem mam wrażenie ze jednak pójdę zwymiotować, ale przechodzi i zasypiam dalej. Ale biada jak położę się na brzuch…

Hej dziewczyny, za mną wspaniała noc z pięknymi snami i poranek w którym pierwszy raz poczułam mdłości 🥳😁 siedząc przy kawce z mężem i oglądając USG dopatrzylam się zarysu pierścionka z brylantem, on też to widz:) wiem też że podłużny pęcherzyk nie jest najlepsza oznaką, ale moja gin powiedziała że mam się tym nie martwić, więc się nie martwię. Dajcie znać czy też widzicie ten "pierścionek" 😁

Załączniki

• IMG_20220715_075310.jpg
    IMG_20220715_075310.jpg
    838,5 KB · Wyświetleń: 67
Cześć! Wszystkim życzę miłego dnia! ☺️ U nas deszczowo 😉 ja druga nas z rzędu budzę się o 4 i cierpię katusze… normalnie nie wiem, boli mnie zoladek… zastanawiam się czy to nie od spania na brzuchu. Bo wtedy jak położę się na plecy to poboli, poboli, czasem mam wrażenie ze jednak pójdę zwymiotować, ale przechodzi i zasypiam dalej. Ale biada jak położę się na brzuch…
Ja tez bardzo zle śpię od dwóch dni ale jest pełnia i zawsze tak mam :p
Może Tobie tez to za pare dni minie :)

ja wczoraj miałam srogi bol plecow- musiałam kilka razy przerywać pracę zeby mnie mój wymasował (leży ba l4 w domu) bo nie wiedziałam już jak mam siedziec Mi lekarka powiedziała że w razie jakiś boli mogę brać paracetamol (tylko żeby raczej brać doraznie i jak najmniejsza dawkę się da) wiec jai coś boli to pozwalam sobie na 1 tabletkę (500mg). Może spróbuj? Na mnie apap nigdy nie działał 😑
A apap nie jest na paracetamolu? Na mnie też to nigdy nie działało..😕 Na ból pleców to faktycznie najlepiej działa odpoczynek, można jeszcze spróbować jakieś ćwiczenia rozciągające, ale to najlepiej pod okiem fizjoterapeuty/trenera żeby sobie większej krzywdy nie zrobić.
A ja dziś jade sprawdzić czy ktoś tam w moim brzuszku już się ładnie zadomowił. Mam 7+2 (albo+3 wg innej aplikacji) więc liczę na to że zobaczę dzidziusia i serduszko...
Jakoś tak cały czas podchodziłam do tego na luzie, wydawało mi się, że jakieś pozamaciczne, poronienia, wady genetyczne itd. zdążają się gdzieś indziej, komuś innemu, a teraz widzę, że to może dotknąć każdego.I trochę zaczynam się martwić. No cóż trzymajcie kciuki żeby było ok. I żeby lekarz, mimo że z mediciver, nie okazał sie konowałem 🤣

Dziewczyny trochę śmiać mi się chce. Wiem już trzeci tydzień o ciąży, aż moich obserwacji, USG, i poprzednich cykli wiem że jestem na początku piątego tygodnia. Mam wrażenie, że niektóre zrobią test, idą do.lekarza, widzą serduszko a ja co najmniej miesiąc czekam na serduszko😅 ale w poprzednich ciążach też tak miałam🙃

reklama
Jak nie dam rady funkcjonować do apapu wezmę jeden ibuprom

Do góry