vvDomivv
Fanka BB :)
spokojnie, wiele kobiet na początku ciąży nie wie ze w niej jest i robią wiele rzeczy zakazanych w ciąży I rodzą zdrowiutkie i sloczniutkie dzieci moja znajoma na samym początku ciąży (jeszcze nic nie wiedziała, że coś się kroi) pojechała na babski weekend na którym ponoć porobiła się najbardziej od X lat, że ledwo przytomna była, po powrocie choroba + antybiotyk i myślała że przez chorobe wlasnie jej się okres przesuwa. No i jak za jakoś czas coś ja tknęło zeby test zrobić to z płaczem do lekarza jechała bo myślała że już pozamiatane i co? Teraz ma zdrowego, ślicznego chlopaka który właśnie kończy podstawówkę jak to jej lekarz powiedzial- naturą wie co robi i początek ciąży nie jest tak bardzo "wrazliwy" na "nieprawilne ciążowo zachowania" jakby się mogło zdawać. Owszem pierwszy trymestr jest istotny i wręcz kluczowy, ale samiutkie poczatki nie mogą takie być bo by rodzaj ludzki wyginałmam baaaaardzo sucho! Zawsze przed okresem miałam śluz a tu nic ale mam tez infekcje dlatego byłam leczona (nie wiedziałam, ze jestem w ciazy). Ginekolog nie chciała zrobić usg.. może już bym wtedy się dowiedziała.. zobaczyła „na oko” i powiedziała ze mam przez 3 dni sfałszować krem clotrimazolum..
Czuje lekki niepokój po tym.. ale czasu już nie cofnę