reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

mam baaaaardzo sucho! Zawsze przed okresem miałam śluz a tu nic 😳 ale mam tez infekcje dlatego byłam leczona (nie wiedziałam, ze jestem w ciazy). Ginekolog nie chciała zrobić usg.. może już bym wtedy się dowiedziała.. zobaczyła „na oko” i powiedziała ze mam przez 3 dni sfałszować krem clotrimazolum..
Czuje lekki niepokój po tym.. ale czasu już nie cofnę 😔
spokojnie, wiele kobiet na początku ciąży nie wie ze w niej jest i robią wiele rzeczy zakazanych w ciąży I rodzą zdrowiutkie i sloczniutkie dzieci 🥰 moja znajoma na samym początku ciąży (jeszcze nic nie wiedziała, że coś się kroi) pojechała na babski weekend na którym ponoć porobiła się najbardziej od X lat, że ledwo przytomna była, po powrocie choroba + antybiotyk i myślała że przez chorobe wlasnie jej się okres przesuwa. No i jak za jakoś czas coś ja tknęło zeby test zrobić to z płaczem do lekarza jechała bo myślała że już pozamiatane i co? Teraz ma zdrowego, ślicznego chlopaka który właśnie kończy podstawówkę 😉😅 jak to jej lekarz powiedzial- naturą wie co robi i początek ciąży nie jest tak bardzo "wrazliwy" na "nieprawilne ciążowo zachowania" jakby się mogło zdawać. Owszem pierwszy trymestr jest istotny i wręcz kluczowy, ale samiutkie poczatki nie mogą takie być bo by rodzaj ludzki wyginał 😅🤣

reklama
To pierwsza ciąża? Dziwne to że masz sucho. Ja i większość dziewczyn mamy bardzo mokro wręcz non stop sprawdzamy czy to nie krew 🙃
ja przed terminem miesiączki i chwilę po będąc w ciąży też mam mega sucho. Zauważyłam to w tej i ostatniej ciąży. Normalnie aż mnie wszystko uwiera. Mokro robi mi się dopiero z tydzień później czyli Ok.5t.

@Bibi89 piszesz że nie odpowiedzialne jest branie progesteronu przed wizyta z USG. A co powiesz jak ginekolog zapisuje np duphaston już po owulacji i każe zrobić test po 10 dniach jak pozytywny to kontynuować, jak negatywny to przerwać ? 😄 Wogole to chciałam iść do gina na NFZ to termin na 9wrzesnia 😁
Tak jak napisałaś, to zalecenie lekarza, na jakiejś podstawie, np stwierdzona niedomoga luetalna albo protokół inseminacyjny czy invitro. Ja mówię o sytuacji gdzie wszystko jest ok ale "na wszelki wypadek sobie wezme duphaston" 🤷🏽‍♀️ niestety, może to przynieść więcej szkody niż pożytku. Nie kwestionuje tutaj zaleceń lekarza.

spokojnie, wiele kobiet na początku ciąży nie wie ze w niej jest i robią wiele rzeczy zakazanych w ciąży I rodzą zdrowiutkie i sloczniutkie dzieci 🥰 moja znajoma na samym początku ciąży (jeszcze nic nie wiedziała, że coś się kroi) pojechała na babski weekend na którym ponoć porobiła się najbardziej od X lat, że ledwo przytomna była, po powrocie choroba + antybiotyk i myślała że przez chorobe wlasnie jej się okres przesuwa. No i jak za jakoś czas coś ja tknęło zeby test zrobić to z płaczem do lekarza jechała bo myślała że już pozamiatane i co? Teraz ma zdrowego, ślicznego chlopaka który właśnie kończy podstawówkę 😉😅 jak to jej lekarz powiedzial- naturą wie co robi i początek ciąży nie jest tak bardzo "wrazliwy" na "nieprawilne ciążowo zachowania" jakby się mogło zdawać. Owszem pierwszy trymestr jest istotny i wręcz kluczowy, ale samiutkie poczatki nie mogą takie być bo by rodzaj ludzki wyginał 😅🤣
Jak ja,która wzięła pół tabletki na ketoprofenie plus wypiła piwo nie jedno ciepłym wieczorkiem ,także no ...

To jest najlepszy test ciążowy na świecie. Przy poprzedniej ciąży pilnował mnie 9 miesięcy, teraz znowu zaczął. Najlepsza miejscówka to na mnie, a najlepiej na brzuchu.

Załączniki

• IMG_4144.JPG
    IMG_4144.JPG
    73,6 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Do góry