reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Faktycznie @MamaR ma tanie wizyty. Ja za betę i proga płaciłam 83zl i to w brussie, gdybym jechała na szpital zapłaciłabym pewnie z min 20 zł mniej. A ja za wizyte zapłacę 250 zł. I wiem ze to jeszcze nie jest drogo… 150 zł płaciłam 8lat temu jak byłam w ciąży z synem…
moja w tym roku do 300 podniosła :/

reklama
A mój gin jest dr nauk medycznych i pracuje w klinice leczenia bezpłodności więc sama jestem zdziwiona że takie niskie ceny ma 😃 A za monitoring cyklu bierze tylko 50zl 😄
Może robi to z pasji a nie dla pieniędzy i chwała mu za to! ☺️ Nie oszukujmy się ale wątpię, ze ręczniczek jednorazowy na łóżko i fotel, kropla żelu do usg, wziernik i chwile zapalona lampa oraz obraz USG był warty 250 zł… raptem 15 min 😏 oczywiście są inne koszta takie jak opłata lokalu, czy rejestratorki, ale przy dobrych wiatrach na godzinę wychodzi okrągły 1000 ☺️ 5-10 godzin pracy w ciągu miesiąca i na pewno jest wszystko opłacone… raptem 2 dni w miesiącu

Witamy! Gratulacje i nudnych ciąż życzę! Napiszcie coś o sobie? To jest pierwsza ciąża? Czy macie już dzieci na stanie? Ja mam dwoje maluszków mają 4 i prawie 2.5 lat :-) To moja 5 ciąża. Dwie pierwsze bezproblemowe, dwie kolejne niestety stracone . Teraz mogłabym dotrwać do porodu i urodzić zdrowego bobasa 🥰
To moja trzecia ciąża :) mam już parkę :) dwie ciąże bezproblemowe.
Człowiek by pomyślał, że w takiej sytuacji powinno być bez stresu, ale gdzie tam… chyba będę miała nieprzespaną noc przed jutrem…
Będę wdzięczna za kciuki ;p

Może robi to z pasji a nie dla pieniędzy i chwała mu za to! ☺️ Nie oszukujmy się ale wątpię, ze ręczniczek jednorazowy na łóżko i fotel, kropla żelu do usg, wziernik i chwile zapalona lampa oraz obraz USG był warty 250 zł… raptem 15 min 😏 oczywiście są inne koszta takie jak opłata lokalu, czy rejestratorki, ale przy dobrych wiatrach na godzinę wychodzi okrągły 1000 ☺️ 5-10 godzin pracy w ciągu miesiąca i na pewno jest wszystko opłacone… raptem 2 dni w miesiącu
No niestety, u lekarza się płaci za lata dokształcania i praktyki. Aaaa i jeszcze „zrzutka” na sprzęt np. do usg. One się ciągle starzeją, a nowe dużo kosztują. Reszta ma mniejsze znaczenie. Nie mniej przy rosnących kosztach wszystkiego, takie wydatki są odczuwalne mocno.

O to długa drogę przeszliscie. My z mężem o pierwsze dziecko się dwa lata staralismy. Myślałam że nigdy się nie uda. Na szczęście udało się w 24cyklu naturalnie. Tzn na cyklu stymulowanym letrozolem. O druga ciążę sie pół roku staralismy więc sprawdza się teoria że o pierwsze dziecko najdłużej trzeba sue starać. Trzy kolejne bez większych starań ale dwie stracone :-( Ostatnia końcem marca w 13tyg więc świeża sprawa. Jestem pełna obaw czy wszystko będzie dobrze. Ale jak się uda to już raczej ostatnia ciąża będzie. Zawsze o trójce marzyliśmy.
Ja mam ogromną nadzieję że się uda bo to jest pierwsze podejście do in vitro, mamy na szczęście "w zapasie" 3 mrożaczki bo my niestety na naturalne zajście nie mamy szans 😔
Tak samo jak z pozytywnej bety, cieszę się że mamy mrożaki bo czas stymulacji i punkcji wykończył mnie psychicznie

Dzień dobry, nieśmiało się witam :), dziś zrobiłam test

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 56
Ja mam ogromną nadzieję że się uda bo to jest pierwsze podejście do in vitro, mamy na szczęście "w zapasie" 3 mrożaczki bo my niestety na naturalne zajście nie mamy szans 😔
Tak samo jak z pozytywnej bety, cieszę się że mamy mrożaki bo czas stymulacji i punkcji wykończył mnie psychicznie
będzie dobrze, musi być. Moja koleżanka była załamana, bo tylko 2 zarodki udało im się wyhodować, a w końcu pierwszy się przyjął i mają synka, a 2 lata później drugi i kolejny synek. A tak się martwili.

reklama
Do góry