Mi jak powiedział że dziewczynka na pierwszych prenatalnych to tak zostałoA czy którejś z was stwierdzona płeć w tych tygodniach 11-14 gdzie lekarz mówił, że jest prawie pewien nagle potem w późniejszych tygodniach zmieniło się na znowu prawie pewną ale inną?
reklama
Bo u mnie też ma być niby na 99% córka stwierdzona w 14 tyg ale to właśnie tylko raz tak było powiedziane a mi jakoś intuicja i takie babskie przeczucie jakoś sugeruje czy jednak nie syn...Mi jak powiedział że dziewczynka na pierwszych prenatalnych to tak zostało
Anaanaanaana
Fanka BB :)
Ja zanim było widać płeć czułam, że syn i później się potwierdziłoBo u mnie też ma być niby na 99% córka stwierdzona w 14 tyg ale to właśnie tylko raz tak było powiedziane a mi jakoś intuicja i takie babskie przeczucie jakoś sugeruje czy jednak nie syn...
A jaki Ci poziom wyszedł? Zrobiłam dzisiaj i mam IGG 116 Au/ml a igm niereaktywne więc przeszłam kiedyś...ciekawi mnie kiedy, czy mój 4 latek mnie zaraził. Położna mówi, że pewnie kwestia roku więc jednak obecność malucha w domu, przy wcześniejszym braku kontaktu z wirusem może być zagrożeniemtak. U mnie wyszło że mam przecieciala
Czesc Dziewczyny, gratuluję Wam ja rez mam termin na marzec. Powiedzcie jak sue zapatrujecie na szczepienie na covid, ja się boję nie wiem czf się zaszczepić, z drugiej strony boję się hak będą patrzeć przy porodzie ... ehhh ciężkie czasy.... pozdrawiam serdecznie
A jakie masz obawy, co jest na przeciw?Czesc Dziewczyny, gratuluję Wam ja rez mam termin na marzec. Powiedzcie jak sue zapatrujecie na szczepienie na covid, ja się boję nie wiem czf się zaszczepić, z drugiej strony boję się hak będą patrzeć przy porodzie ... ehhh ciężkie czasy.... pozdrawiam serdecznie
Ogólnie w kwestii szczepień to polecam grupę na Fejsie szczepienia-rozwiewamy wątpliwości, wypowiadają się tam lekarze, grupa jest prywatne, wstawiają wszelkie wyniki badań analizy na temat szczepień, po wyszukaniu w lupce hasła ciąża wyskoczą posty, w których kobiety opisują jak przeszły szczepienie itd wiele mam już urodziło i badało przeciwciała u dzieciaczka i po szczepieniu w ciąży maluch po porodzie ma przeciwciała. Można poczytać i podjąć decyzję bo jednak można się bać bo nie ma dokładnych badań ale ja tam ufam, że zaszczepiłam się i zrobiłam dobrze. Ale to już każda z nas musi sama podjąć decyzję, grunt to nie panikować
Anaanaanaana
Fanka BB :)
Ja się jeszcze nie zaszczepiłam i mój partner też nie narazie robimy wszystkie badania bo np. U niego tata miał zakrzepice. Chcemy do tego podejść z głowąCzesc Dziewczyny, gratuluję Wam ja rez mam termin na marzec. Powiedzcie jak sue zapatrujecie na szczepienie na covid, ja się boję nie wiem czf się zaszczepić, z drugiej strony boję się hak będą patrzeć przy porodzie ... ehhh ciężkie czasy.... pozdrawiam serdecznie
Ja się zaszczepiłam Johnsonem nie wiedząc że jestem w ciazy. Jak narazie z dzieckiem wszystko dobrzeCzesc Dziewczyny, gratuluję Wam ja rez mam termin na marzec. Powiedzcie jak sue zapatrujecie na szczepienie na covid, ja się boję nie wiem czf się zaszczepić, z drugiej strony boję się hak będą patrzeć przy porodzie ... ehhh ciężkie czasy.... pozdrawiam serdecznie
reklama
Witam dziewczyny , może któraś mama mi pomoże … Dziś rano znalazłam na bieliźnie grudkę śluzu - zbita i zaróżowioną miejscami . Czy któraś z was miała kiedyś z czymś podobnym do czynienia ? Szczerze mówiąc się wystraszyłam i nie wiem czy mam jak najszybciej szorować do lekarza czy tez nie . Jestem w 19 tyg ciąży . Z góry dziękuje za odpowiedz