reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ☺️❤️ wyniki pappa u mnie potwierdziły to co już wcześniej zdiagnozował inny lekarz - mam nadciśnienie i grozi mi rzucawka więc pappa tylko potwierdziła że mogę się spodziewać problemów. Mam nadzieję że na problemach z łożyskiem się skończy a chłopczyna który rośnie w brzuchu faktycznie jest zdrowy ☺️
Dodatkowo z pappa wyszło mi ryzyko wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu aż 1:20 więc to już ewidentnie pokazuje że mogę mieć problemy z łożyskiem 🙈 na szczęście już jestem na lekach więc to jest do ogarnięcia.
Cieszę się że u większości z was ciąża przebiega bez powikłań ☺️ a stresować się będziemy wszystkie, najpierw w ciąży a potem po porodzie i w przyszłości🙈 nigdy nie wiadomo co np taki 16latek wywinie 😅

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ☺️❤️ wyniki pappa u mnie potwierdziły to co już wcześniej zdiagnozował inny lekarz - mam nadciśnienie i grozi mi rzucawka więc pappa tylko potwierdziła że mogę się spodziewać problemów. Mam nadzieję że na problemach z łożyskiem się skończy a chłopczyna który rośnie w brzuchu faktycznie jest zdrowy ☺️
Dodatkowo z pappa wyszło mi ryzyko wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu aż 1:20 więc to już ewidentnie pokazuje że mogę mieć problemy z łożyskiem 🙈 na szczęście już jestem na lekach więc to jest do ogarnięcia.
Cieszę się że u większości z was ciąża przebiega bez powikłań ☺️ a stresować się będziemy wszystkie, najpierw w ciąży a potem po porodzie i w przyszłości🙈 nigdy nie wiadomo co np taki 16latek wywinie 😅
Ale wiecie co...stres większy jest jak jest się w ciąży niż po porodzie. Potem to już widzisz to dziecko, wiesz czy ma gorączkę itd czy oddycha. A będąc w ciąży chyba jedynym uspokajaczem dla nas by było USG każdego dnia :D

Oooo tak! Ja najchętniej chodziłabym na usg co tydzień [emoji2] ale mam detektor od 3 dni i mega mnie uspokaja [emoji2]
Potwierdzam - też zakupiłam ostatnio detektor i to świetna sprawa 😁 wcześniej przed każdym USG wyglądałam jak galaretka, teraz przynajmniej wiem że serduszko bije ☺️ jak już dostanę wyniki badań to chyba nic mnie nie będzie w stanie zestresować 🙈
Wracając do detektora - za pierwszym razem szukałam dziecka chyba 20 min i nic 🙈 okazało się że szukam za wysoko, dziś namierzyłem małego w kilka sekund 😉

Mam trochę dziwne pytanie, czy wasze maluchy są umiejscowione dokładnie na środku brzucha? Mi się wydaje ze mała jest bardziej z prawej strony bo kiedy położę się na płasko największa górka jest właśnie z prawej strony☺️

Mam trochę dziwne pytanie, czy wasze maluchy są umiejscowione dokładnie na środku brzucha? Mi się wydaje ze mała jest bardziej z prawej strony bo kiedy położę się na płasko największa górka jest właśnie z prawej strony☺️
U mnie to na środku typowo pod pępkiem jest wybrzuszenie. Nie wiem czemu u ciebie tak może być :) później jak dziecko duże to różne kształty brzuch przyjmuje ale teraz to myślę, że za wcześnie na taką przyczynę :) chyba, że jest to może związane z umiejscowieniem łożyska ale nie znam się :D

U mnie to na środku typowo pod pępkiem jest wybrzuszenie. Nie wiem czemu u ciebie tak może być :) później jak dziecko duże to różne kształty brzuch przyjmuje ale teraz to myślę, że za wcześnie na taką przyczynę :) chyba, że jest to może związane z umiejscowieniem łożyska ale nie znam się :D
Ostatnio pękła mi cysta z prawej strony to może to jest powód. Kurczę jutro mam wizytę u lekarza to musze zapytać czy to normalne😐

W wyniku ppapy można stwierdzić zapowiadająca się zrucawke?

reklama
Jutro też mam badsnie prenatalne i strasznie się boję? Przed każdym usg mam za wysokie cisnienie ze strachu, a w domu jest w normie

Do góry