reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja po prenatalnych miałam lekkie plamienie, dość jasną krwią - nic się nie stało, po prostu lekarz za bardzo pogniotł mi brzuch (było tylko przez powłoki). Może dla bezpieczeństwa poleż dużo i się poobserwuj - jesli nic już nie będzie, to może podobna sprawa jak u mnie, a jak będzie sie ciagnąć, to lekarz. Powodzenia!
Tak dziś przez noc się nic nie działo, mi chciał zbadać przez powłoki, ale nie mógł, tez w dwóch miejscach lekko ugniatal, myśle, ze to od tego.
Będę obserwować bacznie👀
💜dobrego dnia dla Was dziewczyny

reklama
A jak wasze piersi? Ja córkę karmiłam 2.5 roku, zaszłam w ciążę trochę ponad rok po odstawieniu i mam takie nabrzmiałe piersi, brodawek to nie mogę dotknąć bo szczypią. Nawet mi się węzeł chłonny powiększył w dole pachy...lekarz rodzinny kazał mi zrobić ob, crp, morfo z rozmazem ale wszystko ok więc pewnie już piersi świrują. Też macie takie nabrzmiałe?
Tak też mam wielkie nabrzmiałe i zasinione od widocznych żył.

A jak dziewczyny wasza morfologia... też wam spadają erytrocyty, hemoglobina, hematokryt? U mnie w sumie nie ma tragedii bo minimalnie poniżej normy ale ciekawa jestem czy gin dołączy mi żelazo...w witaminach moich i tak jakaś tam ilość żelaza jest.

Ja dziś byłam rano na badaniach morfologii itd czekam na wyniki.
Dziś 40min kłucie w brzuchu, w pępku takie ciągniecie, jakby jelita na bokach mięśnie 🙈ani oddychać za bardzo, ale ustało po 40min.
Macie tez tak? Ja miałam tak 2tyg temu

Ja dziś byłam rano na badaniach morfologii itd czekam na wyniki.
Dziś 40min kłucie w brzuchu, w pępku takie ciągniecie, jakby jelita na bokach mięśnie 🙈ani oddychać za bardzo, ale ustało po 40min.
Macie tez tak? Ja miałam tak 2tyg temu
U mnie końcówka 15 tygodnia i głównie rano coraz bardziej mnie boli brzuch ale i coraz bardziej go widać to chyba wiadomo dlaczego boli...ciągnie od pachwin tu przy wystających kościach miednicy/biodra. 😣

U mnie końcówka 15 tygodnia i głównie rano coraz bardziej mnie boli brzuch ale i coraz bardziej go widać to chyba wiadomo dlaczego boli...ciągnie od pachwin tu przy wystających kościach miednicy/biodra. 😣
Mamy podobny termin, u mnie tez koncowka 15tyg :) termin na 02.03. U mnie brzuszek jak na poczatku wystrzelil to teraz nic nie rosnie. Dluzszy czas w tych samych jeansach.

Jak widzę ogłoszenia fundacji i chore dzieci to wyłączam tv, nie mogę ich oglądać, mam najczarniejsze myśli a wyników Nifty jeszcze nie mam 😞

Cześć dziewczyny, jeśli można jeszcze dołączyć do wątku to super 🙂
Termin wg OM 8.03, wg USG 5.03. U mnie ciąża niestety "trudna" od samego początku, aktualnie czekam na wyniki badania DNA, mają być w najbliższy wtorek (badanie robione przez złe wyniki PAPPA, na amniopuncje się nie zdecydowałam).
Chwilowo stres mocno mi dokucza, ale dwa dni temu zakupiłam detektor tętna płodu i powiem szczerze że po odsłuchaniu serduszka małego dzień stał się jakby bardziej słoneczny 😉

reklama
Cześć dziewczyny, jeśli można jeszcze dołączyć do wątku to super 🙂
Termin wg OM 8.03, wg USG 5.03. U mnie ciąża niestety "trudna" od samego początku, aktualnie czekam na wyniki badania DNA, mają być w najbliższy wtorek (badanie robione przez złe wyniki PAPPA, na amniopuncje się nie zdecydowałam).
Chwilowo stres mocno mi dokucza, ale dwa dni temu zakupiłam detektor tętna płodu i powiem szczerze że po odsłuchaniu serduszka małego dzień stał się jakby bardziej słoneczny 😉
trzymam kciuki za dobre wyniki :) niech ostatecznie okaże się, że grzecznie rośnie sobie zdrowy dzidziuś :) i wynagrodzi Ci to trudne początki

Do góry