reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Ja po prenatalnych miałam lekkie plamienie, dość jasną krwią - nic się nie stało, po prostu lekarz za bardzo pogniotł mi brzuch (było tylko przez powłoki). Może dla bezpieczeństwa poleż dużo i się poobserwuj - jesli nic już nie będzie, to może podobna sprawa jak u mnie, a jak będzie sie ciagnąć, to lekarz. Powodzenia!
Tak dziś przez noc się nic nie działo, mi chciał zbadać przez powłoki, ale nie mógł, tez w dwóch miejscach lekko ugniatal, myśle, ze to od tego.
Będę obserwować bacznie👀
💜dobrego dnia dla Was dziewczyny

reklama
A jak wasze piersi? Ja córkę karmiłam 2.5 roku, zaszłam w ciążę trochę ponad rok po odstawieniu i mam takie nabrzmiałe piersi, brodawek to nie mogę dotknąć bo szczypią. Nawet mi się węzeł chłonny powiększył w dole pachy...lekarz rodzinny kazał mi zrobić ob, crp, morfo z rozmazem ale wszystko ok więc pewnie już piersi świrują. Też macie takie nabrzmiałe?
Tak też mam wielkie nabrzmiałe i zasinione od widocznych żył.

A jak dziewczyny wasza morfologia... też wam spadają erytrocyty, hemoglobina, hematokryt? U mnie w sumie nie ma tragedii bo minimalnie poniżej normy ale ciekawa jestem czy gin dołączy mi żelazo...w witaminach moich i tak jakaś tam ilość żelaza jest.

Ja dziś byłam rano na badaniach morfologii itd czekam na wyniki.
Dziś 40min kłucie w brzuchu, w pępku takie ciągniecie, jakby jelita na bokach mięśnie 🙈ani oddychać za bardzo, ale ustało po 40min.
Macie tez tak? Ja miałam tak 2tyg temu

Ja dziś byłam rano na badaniach morfologii itd czekam na wyniki.
Dziś 40min kłucie w brzuchu, w pępku takie ciągniecie, jakby jelita na bokach mięśnie 🙈ani oddychać za bardzo, ale ustało po 40min.
Macie tez tak? Ja miałam tak 2tyg temu
U mnie końcówka 15 tygodnia i głównie rano coraz bardziej mnie boli brzuch ale i coraz bardziej go widać to chyba wiadomo dlaczego boli...ciągnie od pachwin tu przy wystających kościach miednicy/biodra. 😣

U mnie końcówka 15 tygodnia i głównie rano coraz bardziej mnie boli brzuch ale i coraz bardziej go widać to chyba wiadomo dlaczego boli...ciągnie od pachwin tu przy wystających kościach miednicy/biodra. 😣
Mamy podobny termin, u mnie tez koncowka 15tyg :) termin na 02.03. U mnie brzuszek jak na poczatku wystrzelil to teraz nic nie rosnie. Dluzszy czas w tych samych jeansach.

Jak widzę ogłoszenia fundacji i chore dzieci to wyłączam tv, nie mogę ich oglądać, mam najczarniejsze myśli a wyników Nifty jeszcze nie mam 😞

Cześć dziewczyny, jeśli można jeszcze dołączyć do wątku to super 🙂
Termin wg OM 8.03, wg USG 5.03. U mnie ciąża niestety "trudna" od samego początku, aktualnie czekam na wyniki badania DNA, mają być w najbliższy wtorek (badanie robione przez złe wyniki PAPPA, na amniopuncje się nie zdecydowałam).
Chwilowo stres mocno mi dokucza, ale dwa dni temu zakupiłam detektor tętna płodu i powiem szczerze że po odsłuchaniu serduszka małego dzień stał się jakby bardziej słoneczny 😉

reklama
Cześć dziewczyny, jeśli można jeszcze dołączyć do wątku to super 🙂
Termin wg OM 8.03, wg USG 5.03. U mnie ciąża niestety "trudna" od samego początku, aktualnie czekam na wyniki badania DNA, mają być w najbliższy wtorek (badanie robione przez złe wyniki PAPPA, na amniopuncje się nie zdecydowałam).
Chwilowo stres mocno mi dokucza, ale dwa dni temu zakupiłam detektor tętna płodu i powiem szczerze że po odsłuchaniu serduszka małego dzień stał się jakby bardziej słoneczny 😉
trzymam kciuki za dobre wyniki :) niech ostatecznie okaże się, że grzecznie rośnie sobie zdrowy dzidziuś :) i wynagrodzi Ci to trudne początki

Do góry