reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Na infekcje żeby się nie namnożyła super jest sok z żurawiny 100%, jest cierpki, ale robi dobre środowisko i może zbadaj też mocz, żeby na końcu się nic większego nie rozkręciło. Są tez takie „dobre bakterie” probiotyki, które aplikuje się na dole zamiast doustnie.
Dziękuję, jutro idę oddać mocz i krew ;)

reklama
Jak się zgłosiłam z takim ciśnieniem do szpitala to były bardzo zdziwnione ze nadal żyje :D no ale ciąża ma to do siebie że daje nam w kość( choć nie każdej ).
Ja mam tak normalnie ciśnienie a teraz w ciąży książkowe a ja mam ataki duszności dla mnie teraz za wysokie 110 na 70 normalnie 90 na 60 80 na 50 nawet po siłowni...

U mnie to samo jestem niskocisnieniowcem wszystkie kobitki ze strony mojej mamy tak samo moja babcia moja mama byla dwie siostry mamy moja siostra :) zawsze jak nie bylam w ciazy 90 na 60 80 na 50 po kawie tylko zawsze puls wysoki. Od kiedy jestem w ciazy cisnienie ksiazkowe 117 na 80 120na 80 115 na 75.ciekawe czy po ciazy wroci niskiego.
Ja mam tak normalnie ciśnienie a teraz w ciąży książkowe a ja mam ataki duszności dla mnie teraz za wysokie 110 na 70 normalnie 90 na 60 80 na 50 nawet po siłowni...

U mnie to samo jestem niskocisnieniowcem wszystkie kobitki ze strony mojej mamy tak samo moja babcia moja mama byla dwie siostry mamy moja siostra :) zawsze jak nie bylam w ciazy 90 na 60 80 na 50 po kawie tylko zawsze puls wysoki. Od kiedy jestem w ciazy cisnienie ksiazkowe 117 na 80 120na 80 115 na 75.ciekawe czy po ciazy wroci niskiego.
A ja ogólnie mam zawsze w normie, czasami niskie. Mama leczyla sie na niedocisnienie. Mi w ciąży kilka razy zdarzylo sie mieć wyższe i raz niby wysokie, ale nigdy sie nie powtorzylo do tej pory. Może to z nerwów u lekarza było 😞, bo puls tez mialam podwyższony.

Ja też
Ja też puls zawsze wysoki 90 a 100...w ciąży się zdarza 120... Stąd te słabnięcia mi się wydaje. Ja mam zalecona od lekarza i znajomego trenera siłownię, dużo cardio... Bo zwiększ a wydajność baseny bieganie itd... Wtedy puls utrzymuje się między 70 a 80 I lepiej się czuje bez tabletek.

Dziś po kolejnej wizycie, 36tydz, oznak nadchodzącego rozwiązania brak, choć straszyła mnie, że ryzyko u mnie duże, orientacyjna waga małego 2700 +/- 390g,jedynie co to trochę mało wód... No cóż nawadniamy się więc.... A jak u was wizyty?

reklama
Do góry