reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A moja Marcelinka raz szaleje, raz odpoczywa ;) i na usg też było wszystko okej. Jeju Was też tak teraz męczy zgaga? Naprawdę nie wiem czy się nie przerzucić na przysłowiową wodę z 🍞 bo co zjem albo wypije, piecze mnie mocno żołądek😞

reklama
Ja akurat nie mam problemu ze zgagą, ale cały czas czuję, że nie mogę tak odetchnąć do końca. No i problem z wypróżnianiem się jak i przy poprzednich ciążach 😣

My odkąd się dowiedzieliśmy, że będzie chłopiec to mówimy Stefek, Stefek i też już chyba tak zostanie. Chociaż jeszcze nad Jackiem się zastanawiam, ale mąż bardziej za tym pierwszym. Ogólnie to i jego dziadek i mój to też Stefany, ale to tak samo wyszło. Jak tyle czasu człowiek mówi do brzucha to się chyba już przyzwyczaja i potem ciężko zmienić :)
U nas najpierw miał być Tadeusz, po czym okazało się ze będzie córka i mieliśmy niezła zagwozdke 😜 ale wybraliśmy Helena Joanna. Każde z nas ma pod dwa imiona, wiec chcieliśmy podtrzymać tradycje ☺️

Mi ostatnio mam wrażenie że dobrze tylko jak jestem na powietrzu (dziękuję że to zima a nie lato!) i jak idę (Bardzo powoli idę! 😉😂)..... Ewentualnie jeszcze spanie nawet ok wypada na te dwa / trzy ostatnie dni😌
Brzuch jakby mi rozrywalo
Ledwo co wstaje z łóżka i jakby z bólem mięśni brzucha ( czuje jakbym się przetrwała🙈)
No i spacery ostatnio też słabo wypadają bo doskwiera mi ból w nodze (mam zwichrowana miednice i jedna nogę ciut krótsza przez to cały czas dociazam tylko jedna stopę)
Do tego pali przełyk... Może stąd ta ochota ba zimne🤔😂
I co chwilę muszę uspokaja głowę, że się nie udusze (mam schize klaustrofobiczna a w ciąży przy spłyconym oddechu dużo łatwiej wpaść w panikę braku powietrza)

W Piasecznie chyba jest szpital z dość dobra opinią.
Masz na myśli szpital ten na Trojdena/ Banacha/ Żwirki ? To jesteś kolejna która się do tego szpitala przymierza. Nie pamiętam która dziewczyna pisała że tu będzie rodzić.
P.s zastanówcie się czy będziecie chciały wyrazić zgodę na obecność studentów, bo w tym szpitalu jest bardzo dużo studentów.... Moja mama najbardziej traumatycznie z porodu wspomina właśnie to. Oprócz widowni miała jeszcze studenta wyznaczonego do zszywania jej 🙈
Ja tam będę rodzic 🙃 wybrałam ten szpital bo mam blisko, chodziliśmy tam na szkole rodzeni, mam mega zaufanie do lekarzy tam, a poza tym mam cukrzyce a tam jest 3 referencyjnośc 🙂 w razie czego biorę jeszcze pod uwagę Starynkiewicza 🙂

A moja Marcelinka raz szaleje, raz odpoczywa ;) i na usg też było wszystko okej. Jeju Was też tak teraz męczy zgaga? Naprawdę nie wiem czy się nie przerzucić na przysłowiową wodę z 🍞 bo co zjem albo wypije, piecze mnie mocno żołądek😞
Tak, często mam zgagę. Okropność :) Ale wolę to od mdłości, które dokuczały mi od 6 tygodnia do 20-któregoś. To dopiero była masakra..

U mnie też aktywność zdecydowanie mniejsza przez dwa ostatni dni.... Jak dla mnie bomba! 😁
Z tym odwróceniem plecami do brzucha wcale tak nie jest zw mniej odczuwalne.... mam takie ułożenie i jak dziecko się ruszało to wierz mi że ból chyba jest jeszcze bardziej dotkliwy- bo dostajesz po wszystkich narzadach wewnętrznych a nie tylko w brzuch

To najwyraźniej zle to wymyśliłam z tymi ruchami jak jest plecami do góry :) mi najbardziej doskwiera ucisk na pęcherz, ale lekarz nawet na ostatnim usg powiedział, że Mała główka naciska, więc trzeba przeżyć, ale czasem aż chodzić przez to nie mogę, a że po 3,5 miesiącach w końcu mi pozwolili to się nie składa to wszystko … :)

U nas najpierw miał być Tadeusz, po czym okazało się ze będzie córka i mieliśmy niezła zagwozdke 😜 ale wybraliśmy Helena Joanna. Każde z nas ma pod dwa imiona, wiec chcieliśmy podtrzymać tradycje ☺
My ogólnie mieliśmy problem z wyborem imienia. Mężowi podobały się zupełnie inne niż mi. Mąż chciał dwa ale wybiłam mu to z głowy, bo denerwuje mnie to jak nie raz muszę jego dwa podawać :D

reklama
To najwyraźniej zle to wymyśliłam z tymi ruchami jak jest plecami do góry :) mi najbardziej doskwiera ucisk na pęcherz, ale lekarz nawet na ostatnim usg powiedział, że Mała główka naciska, więc trzeba przeżyć, ale czasem aż chodzić przez to nie mogę, a że po 3,5 miesiącach w końcu mi pozwolili to się nie składa to wszystko … :)
A wiesz ja też tak miałam z tym kciukiem na pęcherz.... Wręcz nawet wysikać się nie mogłam... Czasem samo wyplywalo jak siedziałam jeszcze na kilku niby już po wysłaniu
A teraz jakoś bezproblemowo. Jakby mi zeszło z pęcherza. Cała noc śpię... Czasem o 6 muszę tylko wstać

Do góry