reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Poczytaj artykuły o mleku na pewno jest od groma, pamiętam że moja koleżanka kupowala jakieś w eco sklepie musiałyśmy chodzić specjalnie na spacery bo gdzie indziej nie było.
Poszłabym na Twoim miejscu do dobrego doradcy laktacyjnego, oni by Ci pomogłi, wiadome nic na sile, ale jak słyszę niektóre położne to ja bym je wytukla za podejście do mam...

reklama
Pierwszą w 41 tc, a drugą w 39tc.W pierwszej ciąży upierałam się, że sama urodzę, ale nic z tego nie wyszło, drugą to już planowana cesarka i teraz tak samo, wstępnie na 25 marca jestem umówiona. A co do mleka, to faktycznie te kozie ma najlepszy skład. Zwróćcie uwagę w tym zestawieniu, że na pierwszej pozycji mlek bez oleju palmowego jest ten Bebilon. Jak się wejdzie w jego dokładny skład to zawiera olej palmowy...

Jeszcze mam jedno pytanie dziewczyny. Jaka waga dzidziusiów u was? Ja byłam dokładnie w 30 tyg i było 1300, lekarz stwierdził, że brzuszek trochę za mały do główki, ale tak miałam przy każdej ciąży. Teraz w poniedziałek idę sprawdzić jak mała rośnie. Kolosa się nie spodziewam, pierwsza ważyła 3100 a druga 3300, więc myślę, że i tym razem koło 3000 będzie.
Ja mam nadzieję, że tym razem uda się z cycusiem ;) A poród ma być naturalny czy raczej cesarka? Moja waży niby 2100g a mam 34+2 tc. Wlasnie wróciłam od lekarza. U mnie caly czas jest za mala, za krotkie kosci, raz za maly brzuszek, raz główka. Mój mąż jest malutki, chudziutki. Ja też za duża się nje urodziłam. Myślę, że taka jej uroda ;)

U mnie to samo było, pod koniec pierwszej ciąży co tydzień USG, bo zawsze coś za małe itp. Urodziła się 3100 10 pkt i wszystkie wymiary w normie. A teraz będę miała CC, bo to już 3, więc nie zaryzykują porodu naturalnego. Ale jakby się przytrafiło, że mnie złapie i będzie za późno na CC to i tak po porodzie mnie by musieli otworzyć, żeby zobaczyć w jakim stanie jest macica i stare zrosty po poprzednich CC. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Są takie siatki centylowe - dzidziuś powinien się mieścić między 10 a 90 percentylem. 50 percentyl to taki wyśrodkowany.
Ale oczywiście i tak każde dzieciątko może być inne - w końcu geny rodziców maj największy wpływ.
IMG_6487.JPG

Są takie siatki centylowe - dzidziuś powinien się mieścić między 10 a 90 percentylem. 50 percentyl to taki wyśrodkowany.
Ale oczywiście i tak każde dzieciątko może być inne - w końcu geny rodziców maj największy wpływ.Zobacz załącznik 1073881

U mnie wcześniejszy ginekolog , który pracował na starszym USG pokazywał właśnie na dniach - Brzuszek - ten dzień i ten , główka - ten i ten .
Ten do którego teraz chodzę uważa , ze jest to przestarzała metoda i nic to nie wnosi i pracuje na percentylach . Jest on też lekarzem z certyfikatami do badań prenatalnych , wiec to jego usg jest inne.
Wcześniej USG nieraz trwało 20 minut - teraz 5 .
Czasami to szkoda , ze tak szybko , bo człowiek chciałby zobaczyć swoje maleństwo i poprzyglądać się co robi [emoji23][emoji23][emoji23]

U mnie wcześniejszy ginekolog , który pracował na starszym USG pokazywał właśnie na dniach - Brzuszek - ten dzień i ten , główka - ten i ten .
Ten do którego teraz chodzę uważa , ze jest to przestarzała metoda i nic to nie wnosi i pracuje na percentylach . Jest on też lekarzem z certyfikatami do badań prenatalnych , wiec to jego usg jest inne.
Wcześniej USG nieraz trwało 20 minut - teraz 5 .
Czasami to szkoda , ze tak szybko , bo człowiek chciałby zobaczyć swoje maleństwo i poprzyglądać się co robi [emoji23][emoji23][emoji23]
hahahaha Ja doskonale wiem co robi moje....chowa się ;-)

Chyba się dziś wsciekne ...Mam taką fazę na owoce i zimne rzeczy 🙈🙈🙈🙈
Zjadłam dziś kiść winogron, prawie całą paczkę mrożonych truskawek, dwa desery budyniowe (zimne gotowce) a teraz jeszcze to wszystko zalewam zimną wodą kokosową 😌😳

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Wiem, że najlepiej byłoby karmić piersią, ale obawiam się, że u mnie znowu będzie to niemożliwe, już 3 raz będę to przerabiać. Jakie mleko modyfikowane kupić tak w razie potrzeby? Oblukalam wszystkie składy i wszystkie te mleka mają olej lub olejne palmową 😣 I już powiem wam, że zgłupiałam 😟 Jak pierwszą córkę rodziłam, położne powiedziały mi żeby kupić Nam, ale jej nie pasowało, skończyliśmy na Humanie. Drugą córkę nawet dałam radę trochę pokarmic ale i tak skończyło się na Enfamil 😣 No i teraz nie mam zielonego pojęcia co mam kupić 😟 A wy myslalyscie już o tym?

izulka3
Znajomi mówili, że jedyne mleko bez oleju palmowego to Bebilon Profutura. Spójrz Link do: Bebilon Profutura 1 - BebiProgram

reklama
Cześć Dziewczyny :) Ja mam termin na 24 marca (synek Hubert). Czuję się dobrze, aczkolwiek czasem trudno mi się oddycha i czuję się jakaś "niedotleniona" :) Mieszkam w Piasecznie i zamierzam rodzić w Warszawie na Żwirki i Wigury. Pozdrawiam i życzę Wam szczęśliwego rozwiązania :)

Do góry