reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Super ze wszystko dobrze. A ta przeziornosc rosnie tzn. W przyszlym tygodniu bedzie wieksza ?

no tak powiedział, ale wydaje mi się, że skoro CRL łapie się na widełki, bo jest powyżej 45 mm i ta przezierność jest w normie to chyba nie ma co się bardzo denerwować.. uspakajam sama siebie, bo za tydzień prawdziwe prenatalne..

reklama
Apropo skoro byłaś w nerwach, podejrzewam że Twój puls był wysoki myślisz że dzieckolu też puls nie wzrósł? Pamiętaj że dzidziuś czuje wszystko, on bardziej słyszy Twoje serce i odbiera Twoje bodźce od wewnątrz.

Mnie dzisiaj strasznie głowa boli, wzięłam już tabletkę I nie jedna osoba mi mówiła, że dziecko odczuwa ból, gdy Ciebie coś boli są spore szanse że Twojego dzidziusia też, połączenia nerwowe i wszystko na to wpływa, nie tylko jedzenie ale o stab fizyczny musimy dbać, szczęśliwa mama szczęśliwy dzidziuś.

może to od tego też, że jak tylko pokazał się obraz to mega się ruszał?
No i plus mój stres pewnie nie pomaga
A martwię się tym, bo w 9 tygodniu w szpitalu skwitowali, ze 170 w tym tygodniu jeszcze może być, później powinno się obniżać...

Wróciłam, ledwo przeżyłam z nerwów..

CRL 4,94 cm
Kość nosowa obecna
Przezierność: 1,26
Tętno 170

Lekarz mówił, że jest ok.
Mnie oczywiście tętno trochę martwi, przezierność wydaje się ok, ale lekarz mówił (odpowiadając na moje pytanie), że z biegiem ciąży rośnie. Dziś miałam 11t1d
Super że wszystko w porządku z maluszkiem

może to od tego też, że jak tylko pokazał się obraz to mega się ruszał?
No i plus mój stres pewnie nie pomaga
A martwię się tym, bo w 9 tygodniu w szpitalu skwitowali, ze 170 w tym tygodniu jeszcze może być, później powinno się obniżać...
Ja w 9 tygodniu miałam 174 a w 13 tygodniu miałam 152, nie bylam pomiędzy wiem nie mogę Ci powiedzieć w 15 tyg detektorem miałam 150. Oczywiście że tak, mi się wydaje że lekarze nie biorą tego pod uwagę że się człowiek stresuje, i zamiast uspokoić to powiedzą ok. Ale w sumie też nie ma co I'm się dziwić, kobiety w ciąży są ciężkie do współpracy bo wszystko ich niepokoi i wydaje mi się że oni też wola na chłodno podchodzić i nie dać sobie wejść na głowę, to też są ludzie i wyobraź sobie że gdyby przyszła DO Ciebie kolejna kobieta w ciąży z panika na twarzy w danym dniu, jaki byś miała stosunek?

no tak powiedział, ale wydaje mi się, że skoro CRL łapie się na widełki, bo jest powyżej 45 mm i ta przezierność jest w normie to chyba nie ma co się bardzo denerwować.. uspakajam sama siebie, bo za tydzień prawdziwe prenatalne..
Ty na pewno nie masz sie czym denerwowac ;) ja mialam w 11 tygodniu 2,13 dlatego czytajac ze ona rosnie zastanawiam sie czy teraz tydzien pozniej ta przeziernosc za duzo nie wzrosla...

Dobra z USG wyszło ze dziecko żyje, ma się dobrze i chętnie wypina krocze, tylko u mojego prowadzącego na USG niewiele widać. Na razie cały czas jest Adela bo cech chłopca nie stwierdzono :D ale warg sromowych też nie widać.

Połówkowe 7.10 nie mogę się doczekać [emoji3590]

I dobra wiadomosc ze szyjka macicy 5cm (podobno to dużo - ktoś wie ile może być max?), to dobrze bo cały czas mam 2 do 5 godzin fitness dziennie [emoji23]

Który masz tydzień teraz?

Wróciłam, ledwo przeżyłam z nerwów..

CRL 4,94 cm
Kość nosowa obecna
Przezierność: 1,26
Tętno 170

Lekarz mówił, że jest ok.
Mnie oczywiście tętno trochę martwi, przezierność wydaje się ok, ale lekarz mówił (odpowiadając na moje pytanie), że z biegiem ciąży rośnie. Dziś miałam 11t1d

A czemu Cię tętno martwi?

reklama
Do góry