reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Super ze wszystko dobrze. A ta przeziornosc rosnie tzn. W przyszlym tygodniu bedzie wieksza ?

no tak powiedział, ale wydaje mi się, że skoro CRL łapie się na widełki, bo jest powyżej 45 mm i ta przezierność jest w normie to chyba nie ma co się bardzo denerwować.. uspakajam sama siebie, bo za tydzień prawdziwe prenatalne..

reklama
Apropo skoro byłaś w nerwach, podejrzewam że Twój puls był wysoki myślisz że dzieckolu też puls nie wzrósł? Pamiętaj że dzidziuś czuje wszystko, on bardziej słyszy Twoje serce i odbiera Twoje bodźce od wewnątrz.

Mnie dzisiaj strasznie głowa boli, wzięłam już tabletkę I nie jedna osoba mi mówiła, że dziecko odczuwa ból, gdy Ciebie coś boli są spore szanse że Twojego dzidziusia też, połączenia nerwowe i wszystko na to wpływa, nie tylko jedzenie ale o stab fizyczny musimy dbać, szczęśliwa mama szczęśliwy dzidziuś.

może to od tego też, że jak tylko pokazał się obraz to mega się ruszał?
No i plus mój stres pewnie nie pomaga
A martwię się tym, bo w 9 tygodniu w szpitalu skwitowali, ze 170 w tym tygodniu jeszcze może być, później powinno się obniżać...

Wróciłam, ledwo przeżyłam z nerwów..

CRL 4,94 cm
Kość nosowa obecna
Przezierność: 1,26
Tętno 170

Lekarz mówił, że jest ok.
Mnie oczywiście tętno trochę martwi, przezierność wydaje się ok, ale lekarz mówił (odpowiadając na moje pytanie), że z biegiem ciąży rośnie. Dziś miałam 11t1d
Super że wszystko w porządku z maluszkiem

może to od tego też, że jak tylko pokazał się obraz to mega się ruszał?
No i plus mój stres pewnie nie pomaga
A martwię się tym, bo w 9 tygodniu w szpitalu skwitowali, ze 170 w tym tygodniu jeszcze może być, później powinno się obniżać...
Ja w 9 tygodniu miałam 174 a w 13 tygodniu miałam 152, nie bylam pomiędzy wiem nie mogę Ci powiedzieć w 15 tyg detektorem miałam 150. Oczywiście że tak, mi się wydaje że lekarze nie biorą tego pod uwagę że się człowiek stresuje, i zamiast uspokoić to powiedzą ok. Ale w sumie też nie ma co I'm się dziwić, kobiety w ciąży są ciężkie do współpracy bo wszystko ich niepokoi i wydaje mi się że oni też wola na chłodno podchodzić i nie dać sobie wejść na głowę, to też są ludzie i wyobraź sobie że gdyby przyszła DO Ciebie kolejna kobieta w ciąży z panika na twarzy w danym dniu, jaki byś miała stosunek?

no tak powiedział, ale wydaje mi się, że skoro CRL łapie się na widełki, bo jest powyżej 45 mm i ta przezierność jest w normie to chyba nie ma co się bardzo denerwować.. uspakajam sama siebie, bo za tydzień prawdziwe prenatalne..
Ty na pewno nie masz sie czym denerwowac ;) ja mialam w 11 tygodniu 2,13 dlatego czytajac ze ona rosnie zastanawiam sie czy teraz tydzien pozniej ta przeziernosc za duzo nie wzrosla...

Dobra z USG wyszło ze dziecko żyje, ma się dobrze i chętnie wypina krocze, tylko u mojego prowadzącego na USG niewiele widać. Na razie cały czas jest Adela bo cech chłopca nie stwierdzono :D ale warg sromowych też nie widać.

Połówkowe 7.10 nie mogę się doczekać [emoji3590]

I dobra wiadomosc ze szyjka macicy 5cm (podobno to dużo - ktoś wie ile może być max?), to dobrze bo cały czas mam 2 do 5 godzin fitness dziennie [emoji23]

Który masz tydzień teraz?

Wróciłam, ledwo przeżyłam z nerwów..

CRL 4,94 cm
Kość nosowa obecna
Przezierność: 1,26
Tętno 170

Lekarz mówił, że jest ok.
Mnie oczywiście tętno trochę martwi, przezierność wydaje się ok, ale lekarz mówił (odpowiadając na moje pytanie), że z biegiem ciąży rośnie. Dziś miałam 11t1d

A czemu Cię tętno martwi?

reklama
Do góry