Hej Dziewczyny, melduję się po prenatalnych. Krwiak nadal duży, bo 8 cm i juz raczej się nie wchłonie Dziecko ma 6,1 cm, NT 1,3. Lekarz mówi , że wszystko w porządku, bardzo ruchliwe i żywotne. Mam zakaz myślenia o krwiaku, bo będę się musiała leczyć psychicznie, więc muszę jakos wyluzować. Co 10 dni będę miała robione USG żeby sprawdzać, jak przy krwiaku funkcjonuje łożysko. Aha i powiedział, że na 90% dziewczynka, co jest dla mnie dużym zaskoczeniem, bo w tej ciaży czuję się dokładnie tak jak w poprzednich, coż, nie nastawiam się, bo może się pomylił. Życzę Wszystkim udanych wizyt!
reklama
Inofs
Fanka BB :)
12 i 5
jeśli byłaś na badaniach i CRL dziecko miało powyżej 45 mm to bym się nie martwiła. Nikt nie robi raczej kilka razy prenatalnych.. yyy tzn wiem, ze zrobię, ale ja panikuję.
madziuuula
Nie wchlonie się czyli już do końca ciąży będzie?Hej Dziewczyny, melduję się po prenatalnych. Krwiak nadal duży, bo 8 cm i juz raczej się nie wchłonie Dziecko ma 6,1 cm, NT 1,3. Lekarz mówi , że wszystko w porządku, bardzo ruchliwe i żywotne. Mam zakaz myślenia o krwiaku, bo będę się musiała leczyć psychicznie, więc muszę jakos wyluzować. Co 10 dni będę miała robione USG żeby sprawdzać, jak przy krwiaku funkcjonuje łożysko. Aha i powiedział, że na 90% dziewczynka, co jest dla mnie dużym zaskoczeniem, bo w tej ciaży czuję się dokładnie tak jak w poprzednich, coż, nie nastawiam się, bo może się pomylił. Życzę Wszystkim udanych wizyt!
Nie mart się, jaki plus co 10 dni będziesz mogła podejrzeć małą, sympatycznie [emoji6]
Matko kiedy te mdłości miną albo chociaż zluzuja trochę [emoji849] najbardziej męczy mnie gotowanie obiadów, czasem bym coś normalnego zjadła ale przygotować to to masakra [emoji24]
Tak, krwiak będzie już do końca ciąży, podobno w miarę wzrostu małej krwiak będzie spychany coraz bliżej ściany macicy, ale różnie to bywa. Nie mam za bardzo innej opcji niż nastawić się , że mimo wszystko będzie dobrze i o tym nie myśleć, ale wiadomo, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.
Co do mdłości, ja od trzech dni miałam spokój, ale wczoraj w ramach odstresowania przed wizytą poszliśmy na kalmary z frytkami i od nowa się zaczęło....
Co do mdłości, ja od trzech dni miałam spokój, ale wczoraj w ramach odstresowania przed wizytą poszliśmy na kalmary z frytkami i od nowa się zaczęło....
Kinderka88
bo trochę wysokie..
A lekarz coś mówił na ten temat? Moje tez ma wysoki i nic lekarz nie mówił
Gratuluję udanych wizyt.
U mnie w pon prenatalne ,ale niestety będzie ono za późno bo w 14t1d.Jestem taka zła na moja midwife że poprosiłam o zmianę.
Mam niedoczynność tarczycy ,a ona sucz nawet nie zbadala tego
Dzisiaj bylam w szpitalu i na już robili mi tarczyce. Wynik beda kielj za 3h .Mialam spotkanie z lekarzem.Powiedział że przeprasza że do tego doszło, ale on o niczym nie miał pojęcia do dnia dzisiejszego i już dzisiaj zmienił mi midwife.
U mnie w pon prenatalne ,ale niestety będzie ono za późno bo w 14t1d.Jestem taka zła na moja midwife że poprosiłam o zmianę.
Mam niedoczynność tarczycy ,a ona sucz nawet nie zbadala tego
Dzisiaj bylam w szpitalu i na już robili mi tarczyce. Wynik beda kielj za 3h .Mialam spotkanie z lekarzem.Powiedział że przeprasza że do tego doszło, ale on o niczym nie miał pojęcia do dnia dzisiejszego i już dzisiaj zmienił mi midwife.
madziuuula
No fakt, z czasem ten krwiak będzie mały w stosunku do łożyska i dzidziuś [emoji3526]Tak, krwiak będzie już do końca ciąży, podobno w miarę wzrostu małej krwiak będzie spychany coraz bliżej ściany macicy, ale różnie to bywa. Nie mam za bardzo innej opcji niż nastawić się , że mimo wszystko będzie dobrze i o tym nie myśleć, ale wiadomo, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.
Inofs
A lekarz coś mówił na ten temat? Moje tez ma wysoki i nic lekarz nie mówił
no właśnie nic nie powiedział. zobaczyłam w karcie. robił dużo pomiarów, kolorów na monitorze, po czym stwierdził, że wg niego jest ok i na prenatalnych powinni to potwierdzić. On robi też prenatalne, ale wolę jechać do Szczecina bo tam robiłam w pierwszej ciąży tam jest bardzo dobry specjalista i lekarz poparł, że tam to wszystko dokładnie sprawdzą.
I na pytanie o pappa powiedział, że na biochemię nie mamy wpływu. to wiem
U mnie bylo 180 ostatnio i mowila ze jest ok.no właśnie nic nie powiedział. zobaczyłam w karcie. robił dużo pomiarów, kolorów na monitorze, po czym stwierdził, że wg niego jest ok i na prenatalnych powinni to potwierdzić. On robi też prenatalne, ale wolę jechać do Szczecina bo tam robiłam w pierwszej ciąży tam jest bardzo dobry specjalista i lekarz poparł, że tam to wszystko dokładnie sprawdzą.
I na pytanie o pappa powiedział, że na biochemię nie mamy wpływu. to wiem
reklama
Inofs
U mnie bylo 180 ostatnio i mowila ze jest ok.
no to super! czekam do czwartku