reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

No właśnie doczytalam, że zakażenie jest też od malin a tych akurat nie myjemy bo są z działki własnej, ale nie pomyślałam o kotach... Musze zrobić badania

Nie daje już rady z tym lękiem, fizycznie aż boli ten wieczny strach. Nie wiem czy dotrwam... Tak bardzo mi zależy na dziecku
Wiem że jest lek, ale skoro tyle lat się nie zaraziła to czemu byś miała się zarazić, a wogole zjadła surowe mięso bo może środek był nie dosmazony a początek mógł być ok. Trzeba trochę wyluzowac bo się oszaleje przez te 9 miesięcy. Później znowu co chwile będziesz się zastanawiać czy dziecko nie kopie zbyt mało albo zbyt gwałtownie co też może być powodem że dziecku się coś dzieje i to takie błędne koło. Wiadomo trzeba być ostrożnym i wsuchiwac się w swoje cialo ale też nie panikowac cały czas bo zamiast się cieszyć to nerwicy się nabawisz.

reklama
Widzę dziewczyny szykujecie się już na walkę z bakteriami na podłogach :) :)
Nawet nie o to chodzi,ja nie jestem za sterylniscia, wydaje mi się że tym mizna większą kszywde zrobić niż pomoc, tylko że wybudowalismy dom i przy 3 dzieci ta podłoga jest uwalona cały czas, jak moje roczne dziecko raczkuje to po dniu bawienia się na kolanach ma całe brudne spodnie, a nie chce mi się cały czas na mopie latać

Ja rodziłam 7 i 5 lat temu, w miejskim pamiętam mąż mógł być non stop, o każdej porze, nawet nie wyganiali gdy myly dzieci (ok 19:00) ale to pewnie zależy od pielęgniarki.
W MSWiA chyba były godziny ale wtedy tez dla mnie było inaczej, tata siedział z 2latkiem w domu więc bardziej wpadal niż siedział. Ale np młodszemu wykryli szmery serduszka na drugi dzień po porodzie i od razu pełną diagnostyke robili, pamiętam ok 22, więc opieka raczej dobra.
Coprawda w MSWiA musiałam się domagać zastrzyku tego z immunoglobina bo u mnie rh- chłopcy rh+ jakoś tak zwlekali, w miejskim w ciągu godziny od porodu miałam.
Widzę, ze jak już to albo mswia albo miejski. :) Chociaż jak czytam wasze opinie to zaczynam skłaniać się ku miejskiemu.. W sumie to Biziela nikt jakoś szczególnie mi nie polecał.. Zobaczę jeszcze jak później pokieruje mnie lekarz, bo zawsze mogą pojawić się jakieś niespodziewajki. W sumie to trzeba mieć trochę szczęścia, zależy na jaki zespół się trafi..
ps. pisałaś o szybkim porodzie, ile czasu minęło od przyjazdu na porodówkę do urodzenia?

Mi się nie sprawdziła ta metoda ramziego ani w jednej ani drugiej ciąży :)
Co do bakterii to tez przy pierwszej ciąży taka byłam ze wszystkim się przejmowałam a teraz już inaczej podchodzę do wszystkiego tez Wam przejdzie :)

Nawet nie o to chodzi,ja nie jestem za sterylniscia, wydaje mi się że tym mizna większą kszywde zrobić niż pomoc, tylko że wybudowalismy dom i przy 3 dzieci ta podłoga jest uwalona cały czas, jak moje roczne dziecko raczkuje to po dniu bawienia się na kolanach ma całe brudne spodnie, a nie chce mi się cały czas na mopie latać
To zdecydowanie irobot :) Szwagierka ma przy 2 dzieci i mówi, że nie wyobraża sobie życia bez niego. Tylko, że nie wiem czy ona ma go też w funkcji mop. Jak będę się z nią widzieć zapytam co i jaki ma. Może Ci się przyda informacja.

Mi się nie sprawdziła ta metoda ramziego ani w jednej ani drugiej ciąży :)
Co do bakterii to tez przy pierwszej ciąży taka byłam ze wszystkim się przejmowałam a teraz już inaczej podchodzę do wszystkiego tez Wam przejdzie :)
Ja już nawet chciałam zamawiać orzechy do prania :D:D To wszystko przez ten wyczulony węch. Wszystko śmierdziało mi chemią.. Nawet talerze ze zmywarki. Już mi przechodzi.

reklama
Ja dzisiaj cały dzień migrena... dzień wywalony z życiorysu...
Witam z rana

Mnie też wczoraj dopadła migrena...na dodatek z wymiotami...o 21 juz spalam a czuję, że dziś będzie powtórka, bo już zaczyna mnie ćmić

Ja też tak mam..

Też mam to samo

Dziewczyny czy któraś z Was będzie korzystać z wizyt edukacyjnych położnej, które nam przyslugują od 21tc?

Do góry