reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Tylko że 20% dzieci chorych wygląda na usg zupełnie prawidłowo, więc m.in. po to została stworzona pappa żeby pomóc odszukać te chore maluchy. Natomiast sama pappa też nie jest idealna, bo ma 5% fałszywie ujemnych wyników, więc 5 na 100 kobiet dostanie wynik np. 1:220 czyli "zły", a urodzi zupełnie zdrowe dziecko.
Mi się wydaje, że jeżeli na USG wszystko wyszło ok, szczególnie kość nosowa i przezierność karkowa, to nie ma co się martwić. Te liczby to tylko statystyka

reklama
Ja jestem w pierwszej ciąży i wien że na ruchy jeszcze poczekam, choć pewnie po 30 tyg będę narzekać ;) później podobno boli ;) wydaje mi się że w zeszły piątek poczułam ruch kucnelam i dość mocno scisnelam brzuch i wtedy poczułam takie przeplyniecie jak rybka tam w środku i normalnie na takie nie reaguje bo to mogą być jelita itd ale jakoś podświadomie aż się z a brzuch chwyciłam przy wyproscie I wiem raczej ze to to.
Jak położna mierzyła mnie detektoren zwróciła uwagę że strasznie głośno serduszko słychać, że rzadko jej tak w młodym wieku ciazy się znajduje tak szybko tętno ale ona nie wie że na penetralnym mam starsza ciąże do miesiączki prawie o tydzien i słychać było ruchy dzidziusia, mówi że młoda nadpobudlowa, to samo powiedziała ostatnio moja na usg penetralnym w Polsce, jak się w da w mamusie to będę miała przechlapane... Mama już mi się kazała wyspać, kolki i zaczęłam chodzi w 9 miesiącu I nie mogła mnie utrzymać, wózek był beee chodzik najlepszy. Wiem że teraz chodziki są szkodliwe, ale ja z braćmi chodziliśmy o żadne z nas wad nie ma.

Tylko że 20% dzieci chorych wygląda na usg zupełnie prawidłowo, więc m.in. po to została stworzona pappa żeby pomóc odszukać te chore maluchy. Natomiast sama pappa też nie jest idealna, bo ma 5% fałszywie ujemnych wyników, więc 5 na 100 kobiet dostanie wynik np. 1:220 czyli "zły", a urodzi zupełnie zdrowe dziecko.

Swiete Słowa. Wlasnie o to chodzi, ze pappa mimo, ze czasem nastraszy to daje wiekszosc pewnosc niz samo usg.

Wiecie co jestem w szoku, bo jak chodziłam w ciąży no 8 i 6 lat temu to może 1 dziewczyna na taką grupę jak tu poznała płeć w tak wczesnym tc a tu widzę conajmniej połowa jak nie więcej [emoji3526] ale to pewnie nowocześniejszy sprzęt i lepsza wiedza lekarzy [emoji6]

Wiecie co jestem w szoku, bo jak chodziłam w ciąży no 8 i 6 lat temu to może 1 dziewczyna na taką grupę jak tu poznała płeć w tak wczesnym tc a tu widzę conajmniej połowa jak nie więcej [emoji3526] ale to pewnie nowocześniejszy sprzęt i lepsza wiedza lekarzy [emoji6]
I dopytuwanie mam, dawniej się tak nie zwracali uwagi, a teraz każda chce zakupy zrobić, pokój przygotować itd, moja ginekolog mówi że nie lubi tak strzelać niby 80% dziewczynka ale zawsze jest 20% że chłopak...

reklama
Do góry