reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny, a ja mam pytanie o test pappa, czy moge isc na pobranie po tabletkach tj. Duphaston i letrox? Bo niby jest napisane ze nie trzeba byc naczczo, dotyczy to rowniez lekow?
To chyba nie ma znaczenia, ktoś tu napisał że prostegeron nie wpływa na wynik, z tego co wiem to duphaston wpływa niestety, ale to wiem od ginekolog genetyk która prowadzila moja pierwsza ciąże, wtedy tłumaczyla że testy pappa tak bardzo pogorszyły ryzyko które wyszło z samego usg właśnie przez plamienia w 1trym i przez duphaston. Ale nie ma znaczenia czy w dzień badania bierzesz bo ta biochemia i tak jest już w organizmie.

A co do sikania w nocy pewnie nie pociesze, ale ja i dużo koleżanek od czasu pierwszej ciąży sikam kilka razy w nocy. I nigdy nie miałam typowego nietrzymania moczu więc to nie to[emoji6]

reklama
A co zakupów to miałam w planie zamówić kilka rzeczy od mamaginekolog ale ciągle informacja że brak w magazynie [emoji52] i muszę czekać tylko nie wiem ile [emoji848] A druga sprawa niestety do mnie nie wysyłają więc muszę do ridzinki z Polski A później ogarnąć żeby do mnie wysłali [emoji16]

No tak u Ciebie chyba podobnie mozesz najwcześniej 15 tygodni przed planowanym porodem iść na macierzyńskie tak? Ja tak zrobiłam z córka i właśnie wzięłam urlop za cały rok więc jakoś ponad 3mc przed porodem odpoczywalam już. Moja praca mnie wtedy męczyła ponad 50h tygodniowo ciągle na nogach odliczalam dni by wyjść z pracy i zacząć te macierzyńskie ale niestety wzięłam tak wcześnie i musiałam oczywiście wrócić wcześniej do pracy bo nie brałam 3mc bezpłatnego niestety nie stać mnie by sobie pozwolić na takie dogodnosci [emoji6]
Ja mogę iść na macierzyńskim 11tyg przed porodem.najqczesniej ale macierzyskie wezmę dopiero od daty porodu czyli 01.03 mimo zw myślę że urocze 8 dopiero, ale zobaczymy A wcześniej właśnie ten urlop bym wzięła cudne 28 dni urlopu ani jakby było pięknie bo też 50h tygodniowo doczekać się nie mogę wolnego;p

Dzień dobry kochane. Jak się czujecie? Bardzo wam dziękuję za wsparcie. Pisałam wczoraj do ginekologa potwierdził wasze słowa że to bo badaniu się zdążą w razie plamien dalszych kazał dzwonić ale dziś już byłam w toalecie nie ma nic na papierze..

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Dzień dobry kochane. Jak się czujecie? Bardzo wam dziękuję za wsparcie. Pisałam wczoraj do ginekologa potwierdził wasze słowa że to bo badaniu się zdążą w razie plamien dalszych kazał dzwonić ale dziś już byłam w toalecie nie ma nic na papierze..

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie, zmartwienie przysporzy ci tylko zmarszczek, A nic nie zmieni nie ma co się martwić na zapas :*

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Wlasnie mialam pytac jak sie czujesz. Dobrze, ze plamienia ustaly :) ja na szczescie mialam usg przez brzuch i nie mialam badania ginekologicznego, wiec u mnie bez przebojow.

Wlasnie mialam pytac jak sie czujesz. Dobrze, ze plamienia ustaly :) ja na szczescie mialam usg przez brzuch i nie mialam badania ginekologicznego, wiec u mnie bez przebojow.

No właśnie a jesteś w sumie w takim tygodniu jak ja to może już przez brzuch mi zrobi w tym 13 tygodniu? Bo ja dziękuję za takie stresy :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

reklama
Hehe napisałaś o tej szczoteczce do twarzy i weszłam na Ali i sobie kupiłam od razu taka. Super opinie, nie droga, zobaczymy czy mi się sprawdzi :) a czym myjecie twarz taka szczotka? Szczególnie teraz w ciąży? Ja zel mam z kwasem wiec teraz głównie tonikiem, Mam kosmetyki z pat&rub wiec naturalne. Muszę żel jeszcze dokupić.
Ja używam pianki do mycia twarzy z Soraya.

Załączniki

• Screenshot_20190827-064931_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190827-064931_Samsung Internet.jpg
    177,7 KB · Wyświetleń: 48
Do góry