reklama
alita6
Fanka BB :)
Gratulacje, ale 10? Ja mam 9+1 i myslałam, ze to 9 tydzień. A termin 3-4.03. Ja jestem spod Warszawy.Hej dziewczyny!
Chyba będę tu „najstarsza stażem” - 10 tydzień, termin na 1-3 marca pierwsze dziecko wiec przeżywam niemożliwie
Jest tu ktoś z Warszawy?
alita6
Jednak przelożylismy wyjazd. Po nastepnej wizycie pojedziemy. Jeśli bedzie wszystko dobrze, to spokojniejsza sobie pojadę[emoji4]
Forsować sie i tak nie będę, ale z przyjemnoscią zmienie otoczenie. Zwlaszcza po tych 5 tygodniach siedzenia w domu [emoji23]
Forsować sie i tak nie będę, ale z przyjemnoscią zmienie otoczenie. Zwlaszcza po tych 5 tygodniach siedzenia w domu [emoji23]
Dziewczyny
Bardzo prawdopodobne ze to TSH, lubi sie w ciazy zmieniać. Dobrze ze szybko pójdziesz na wizytę to i wyniki wrócą do normy szybciejDo mnie dziś dzwoniła położna z Poradni patologii ciąży, że wyniki z krwi są nieprawidłowe i dr i chce mnie zobaczyć jutro, a nie dopiero na planowej wizycie 09.08 ;[ Tak się zestresowałam ;[ Mam nadzieję że to TSH, glukoza albo badanie ogólne moczu, a nie któreś z przeciwciał ;[
A ja dzisiaj zarezerwowałam krótki wypoczynek 2 noce dla mnie i partnera, pierwszy raz w życiu bez córki która zostanie z dziadkami! Mam nadzieję że będzie fajnie i że jednak będziemy świętować że wszystko jest dobrze a nie już koniec. W piątek lub poniedziałek za tydzień będę już wszystko wiedzieć. Ale czy jest jeszcze jakaś dziewczyna co w 7+6 nie widziała serduszka? Czy tylko ja?
alita6
Ja nie mam pojecia jak to jest, chyba zależy od dyżurów. Ja nigdy nie miałam prowadzacacego, ze szpitala w ktorym rodzilam.Dziewczyny a ja tak sie zastanawiam, jak to jest z porodem.. jaka jest szansa ze lekarz moj prowadzący będzie odbieral porod? Pewnie zalezy od dyżuru ale czy od czegos jeszcze?
Ja w ogóle się zastanawiam, gdzie teraz prowadzic ciaże, chcialabym na nfz, ale poprzednia to była porażka. Na razie chodzę prywatnie, ale chcialabym na nfz, bo w końcu to trochę kasy, a za coś się placi te składki.
Boże dziewczyny ale mam dzisiaj zakołowany dzień. Byłam dzisiaj na wizycie na NFZ Pani doktor stwierdziła, że ona nie może zlecić mi badań bez potwierdzenia ciąży na USG , ktorego ona nie robi bo ona nie obsluguje USG tylko inny lekarz którego obecnie nie ma. Wiec na USG mudze iść prywatnie i to najlepiej w tym tygodniu do niej z nim wrócić bo ona idzie pozniej na urlop.
Zadzwoniłam do ginekologa u ktorego chce prywatnie prowadzic ciążę on dopiero moze przyjąć mnie 13 sierpnia wiec zapisałam się do niego.
A do jeszcze innego tez prywatnie na tą środę żeby zrobic to USG.
Teraz tylko nie wiem czy to ma sens tak u kilku zaczynać?
Zadzwoniłam do ginekologa u ktorego chce prywatnie prowadzic ciążę on dopiero moze przyjąć mnie 13 sierpnia wiec zapisałam się do niego.
A do jeszcze innego tez prywatnie na tą środę żeby zrobic to USG.
Teraz tylko nie wiem czy to ma sens tak u kilku zaczynać?
A skąd wiesz jakie Ci wystawił jak to leci wszystko elektronicznie? Wszystkim ciężarnym dają chyba zwolnienie z liczba 10 tzn ze 100% płatne, bo ciąża, a nie 80% jak zwykle L4. Nie wiedziałam, ze jest kilka rodzajów zwolnień?? Jaka kontrola? słyszałaś, żeby ktoś kiedyś miał kontrole? Możesz leżeć we własnym Domu, a możesz w innym...Tak sobie tłumaczę, że sobie odpocznę. Jeszcze do tego to wyjazd w góry. Jadą na tydzień.
Ale i tak nie kumam tego zwolnienia, wystawiala je babka z recepcji nie lekarz. Jak bym wiedziała, ze da mi 1 to bym protestowala. Bo przeciez musze chociaz do sklepu wyjść, maż pracuje a ja z 2 dzieci. Do yego mowił, ze mogę zacząć wychodzic na spacery, jak bedzie tydzien spokoju od plamien, a to nijak sie ma do tego zwolnienia[emoji2368]
reklama
Ja tez miałam plamienia pare dni i było wszystko ok, a tydzień pozniej na wizycie już krwiaka sporego zlokalizowano... wiec lepiej się bardzo oszczędzajcie i niech lekarz na usg dobrze popatrzy wszędzie, mój tez od razu go nie znalazł.U mnie niby ostatnio tez było wszystko dobrze, ale teraz jak te plamienia się nasiliły to już sama nie wiem co myśleć :/