reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Odpoczniesz sobie w domku, może nie będzie tak źle. Na dlugo jadą?
Tak sobie tłumaczę, że sobie odpocznę. Jeszcze do tego to wyjazd w góry. Jadą na tydzień.
Ale i tak nie kumam tego zwolnienia, wystawiala je babka z recepcji nie lekarz. Jak bym wiedziała, ze da mi 1 to bym protestowala. Bo przeciez musze chociaz do sklepu wyjść, maż pracuje a ja z 2 dzieci. Do yego mowił, ze mogę zacząć wychodzic na spacery, jak bedzie tydzien spokoju od plamien, a to nijak sie ma do tego zwolnienia[emoji2368]

Hej ja wczoraj wypiłam to piwo bez % i tak się złe czułam ze już nigdy tego nie wypije [emoji52] brzuch mnie bardzo bolał kłucie z każdej strony i taki napięty poprostu koszmar.
A nad morzem mam piękna pogodę :)

ja od zawsze chodzę na wyniki naczczo- w pierwszej ciąży też tak chodziłam. ale znam dziewczyny, które jadły lekkie śniadanie prze pobraniem krwi i ponoć to nie zaburza wyniku. także warto dowiedzieć się, jak masz z tym problem:)po co się męczyć:)

Mi te babki co pobierały krew zawsze mówiły, że mam zjeść śniadanie przed, chyba że miałam badany cukier to wtedy ma czczo :)
A co ma być z tym zabobonem? Dla mnie jest tak samo glupi jak cala reszta. Od tego czy cos kupisz czy nie nie zalezy zdrowie dziecka.
Jesli ktos ma zagrożona ciąże, to może sie wstrzymać z kupowaniem, bo potem może byc cieżko patrząc na te rzeczy. Mi było smutno jak przechodziłam między półkami z ciuszkami dla maluszków. Teraz czekam, aż plamienia sie skonczą i jaka bedzie płeć. I to wyznacza dla mnie czas kupowania, a nie jakieś przesądy.
Tez masz plamienia cały czas? Lekarz mówił dlaczego?

Ja dzisiaj tez idę na wizytę, bo się martwię tymi plamieniami, są cały czas, a to chyba nie jest normalne :/

Mi te babki co pobierały krew zawsze mówiły, że mam zjeść śniadanie przed, chyba że miałam badany cukier to wtedy ma czczo :)

Tez masz plamienia cały czas? Lekarz mówił dlaczego?

Ja dzisiaj tez idę na wizytę, bo się martwię tymi plamieniami, są cały czas, a to chyba nie jest normalne :/
U mnie chyba się wyciszają, mam dzien spokoju, następnego dnia znowu trochę. Mam nadzieje, że całkiem znikną. Nie znaleźli przyczyny. Zadnego krwiaka, nic się nie odkleja. Mam odpoczywac i brać duphaston i no-spe. Staram się myśleć pozytywnie, ze mimo tego wszystko bedzie dobrze.

U mnie chyba się wyciszają, mam dzien spokoju, następnego dnia znowu trochę. Mam nadzieje, że całkiem znikną. Nie znaleźli przyczyny. Zadnego krwiaka, nic się nie odkleja. Mam odpoczywac i brać duphaston i no-spe. Staram się myśleć pozytywnie, ze mimo tego wszystko bedzie dobrze.

U mnie niby ostatnio tez było wszystko dobrze, ale teraz jak te plamienia się nasiliły to już sama nie wiem co myśleć :/

Dobrze, ze idziesz na wizyte. Wiem, ze to stresujące. Ja ma teraz dopiero 21.08. Chyba, ze własnie sie nasilą, to wczesniej.
Zobaczysz wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki[emoji8]

No właśnie tez miałam mieć dopiero za 2 tygodnie, ale wole sprawdzić szybciej. Dzięki [emoji173]️

reklama
Do mnie dziś dzwoniła położna z Poradni patologii ciąży, że wyniki z krwi są nieprawidłowe i dr i chce mnie zobaczyć jutro, a nie dopiero na planowej wizycie 09.08 ;[ Tak się zestresowałam ;[ Mam nadzieję że to TSH, glukoza albo badanie ogólne moczu, a nie któreś z przeciwciał ;[

Do góry