reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Właśnie dzwoniłam do lekarza dowiedzieć się o winiki , TSH na poziomie 1,5 , przed ciążą 2,3 opłacało się sobie samemu zwiększyć dawkę, myślałam, że będzie dużo , dużo ponad normę .
Teraz zaczełam brać normalnie jedną tabletkę, ale dwa dni w tygodniu biorę dalej po półtora

reklama
Wy tu już o wózkach i szczepionkach [emoji23][emoji23] a ja kompletnie o tych rzeczach jeszcze nie myślę. Zacznę pewnie ok 20 tc. Póki co skupiam się na tym co ważne tu i teraz. Jakie badania, witaminki, kosmetyki, ubrania ciążowe.. [emoji14]

Ja tak patrze i pytam bo na prawdę wam mówię połowę rzeczy nie pamiętam :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Pytanie do mam jakie mleko dawalyscie i jakie pampersy?? Ja się zastanawiam z córką miałam mleko bebiko i pampersy dady teraz tyle tego że nie mam pojęcia. I zastanawiam się czy mąż by mi nie mógł np przywozi z DE pampersow podobno są tańsze niż w Polsce

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Załączniki

• Screenshot_20190724-100720.jpg
    Screenshot_20190724-100720.jpg
    212,4 KB · Wyświetleń: 39
  • Screenshot_20190724-100635.jpg
    Screenshot_20190724-100635.jpg
    196,9 KB · Wyświetleń: 41
Dziewczyny wasze wahania hormonalne też są dobrym objawem bo inaczej tego jak się zachowuje ie nie wytlumacze. Podejrzewam że przeciwko Anicie wypowiadają się te co nudności nie mają i się cieszcie bo to nic przyjemnego.
Dla przykładu pierwszy artykuł z brzegu:Link do: Poranne mdłości to uciążliwy, ale bardzo pozytywny objaw
Proszę czytać ze zrozumieniem, bo nikt nie pisze ze kobiety bez nudności poronia a nudności, senność, wyczerpanie świadczy o skokach hormonu i każdej kobiety będzie to wyglądać inaczej. Może pierw trochę zagłębić nos i poszukać i poczytać materiałów późnie negowac dziewczynę.
Życzę miłej nocy. Dobranoc.

Dzięki mam wrażenie, ze tylko Ty jako jedna z nielicznych zrozumiałaś moja wypowiedz[emoji18][emoji18][emoji18]

Nie mam ochoty się sprzeczac, ani nikt nikogo nie atakuje. chodzi o to że objawów ciąży jest wiele a wymioty nie są wytyczna tego że ciąża jest prawidłowa. Studiuję położnictwo i na studiach nie podają tej przypadłości że jest wszystko ok. Były badania medyczne jednak nie są one brane pod uwagę bo jest zbyt mała ilość badanych.

Nawet jeśli komuś takie myślenie poprawia samopoczucie? Mnie tak trzymało aż do wizyty usg. I dalej będę się tego trzymać bo daje mi to poczucie, ze jest ok.

Pytanie do mam jakie mleko dawalyscie i jakie pampersy?? Ja się zastanawiam z córką miałam mleko bebiko i pampersy dady teraz tyle tego że nie mam pojęcia. I zastanawiam się czy mąż by mi nie mógł np przywozi z DE pampersow podobno są tańsze niż w Polsce

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Dla mnie to jeszcze temat odległy , ale z córką było tak że do 7mc była tylko na piersi ,a jeśli o pampersy chodzi , to też nie wiadomo, córka miała uczulenie na Pampers , używaliśmy tylko babydream z rossmann i czasem w Pl Dady , tym razem nie wiadomo jak będzie
Widziałam u nas , że wyszły pampersy HIPP

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Ja zamawiam pampersy z amazon.de i mam przesylke za darmo do Holandii. Sprawdz czy mozesz zamowic do Polski :)

reklama
Nadrobiłam [emoji6] a wiec tak; wózki wybrane ale muszę podjechać do sklepu i każdy z osobna prztestowac i będzie:
Joolz day 3
Bugaboo fox
Mutsy icon
Ewentualnie cybex a priam
I w takiej kolejności tez się skłaniam do nich [emoji4]
Jak już pytasz o mleku to na pewno bebilon i butelki tomme tippe bo ja nie chce karmić.
Pampersy „pampers”
Łóżeczku kupiliśmy wczoraj z Pinio Lara [emoji4] ogólnie wyprawka idzie błyskawicznie bo fotelik z baza tez już mamy [emoji4] bo tez okazja była. Teraz póki mamy urlop pojedziemy te wózki oglądać bo od września idziemy oboje do pracy i do stycznia nie będzie na fo czasu [emoji4]

A jeszcze szczepienia ja nie jestem przekonana do 5w1 j szczepić będę oddzielnie + pneumokoki, meningokoki, Rota i ospę płatnie

Do góry