reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Nie prawda, ja tylko pisze jak ja sobie z tym poradziłam. A badania naukowe takie są poczytam o tym. To nie moj wymysł tylko zdanie lekarzy. Nikt nie napisał, ze jeśli ktoś nie ma mdłości to ciąży coś zagraża. Czytaj ze zrozumieniem. Mowa jest o tym ze jeśli one są to sugerują zdrowa ciąże tylko tyle. Jedno nie wyklucza drugiego. A jeśli ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to już nie moja wina
Pierwsze słyszę o takich badaniach, możesz podać jakieś odnosnoki do tych badań?
Ja nie wymiotuje i moja ciąża prawidłowo się rozwija , moja siostra tez nie wymiotowala i ma zdrowe dziecko
f2w390bvgn194jcu.png

reklama
Ale mam doła.. ta ciaza tak się różni od poprzedniej.. wcześniej tryskałam energia, cieszyłam się z każdego dnia w ciąży, nie przeszkadzał mi fakt,że ciąża mnie ogranicza a teraz dramat. Moje dni polegają na spaniu, leżeniu i zamartwianiu się. Czuje się taka ograniczona. Z pogody nie mogę nawet skorzystać,bo ciągle śpię.. nie potrafię się cieszyć z niczego. Brrrrrr

Pierwsze słyszę o takich badaniach, możesz podać jakieś odnosnoki do tych badań?
Ja nie wymiotuje i moja ciąża prawidłowo się rozwija , moja siostra tez nie wymiotowala i ma zdrowe dziecko
f2w390bvgn194jcu.png

Bo wy na to złe patrzycie ;) tu nie chodzi o to, ze jeśli ktoś wymiotuje to tylko wtedy ciąża jest zdrowa :) bo masa ciąż gdzie kobiety nie wymiotują tez jest zdrowa. Chodzi o to, ze wymioty są dobrym omenem w ciąży. Tylko tyle. Później Ci poszukam linku do tego artykułu gdzie piszą o tych badaniach.

Kochane gratuluję cieszę się że z maleństwami wszystko dobrze. Ja też wyczekuje wizyty niecierpliwie..

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Troszeczkę nie rozumiecie dziewczyny co Anita napisała. Ja tez nie miałam w poprzedniej ciąży wymiotów i ciąża ok także nie martwcie się niczym [emoji6]
@polola wiesz ja tez czuje się podobnie do Ciebie jakiś dołek mnie dopadł i ciagle zamulona chodzę i taki smutek czuje ale nie wiem czym on jest spowodowany. Chyba trzeba przeczekać aż hormony się jako tako unormują [emoji23]

Ale mam doła.. ta ciaza tak się różni od poprzedniej.. wcześniej tryskałam energia, cieszyłam się z każdego dnia w ciąży, nie przeszkadzał mi fakt,że ciąża mnie ogranicza a teraz dramat. Moje dni polegają na spaniu, leżeniu i zamartwianiu się. Czuje się taka ograniczona. Z pogody nie mogę nawet skorzystać,bo ciągle śpię.. nie potrafię się cieszyć z niczego. Brrrrrr
Doskonale Cie rozumiem, bo mam identycznie... kładę się spać o 23... budzę najpierw na tabletkę na tarczycę, przysypiam... później budzę się na Acard... przysypiam, a potem na Duphaston... i leżakuje do 14... nie mam siły zwlec się z łóżka... ale jeśli tak ma być to niech tak będzie, tylko niech się wszystko dobrze rozwija...

Ja dzisiaj prawie się popłakałam jak oglądałam wiadomości i mowili ze ludzie porzucaja psy jak jadą na wakacje.
Przed chwila zjadłam sama 1/4 arbuza.
Co chwile jem i często chce mi się płakać, pół dnia śpię.
W dodatku czeka mnie przeprowadzka i pakowanie kartonów jest mega męczące. Pakuje 1 karton i odpoczywam i tak w kółko
f2w390bvgn194jcu.png

Dobrze,że to "normalne". Oby to długo nie trwało,bo chyba w depresję wpadnę. A jaka mam ochotę na zimne piwo wieczorem. [emoji31]

reklama
Ja już po I jest super ;) mój Kropek ma 15mm I bije serduszko ;) wiek ciąży według usg to 8+3 jestem dużo spokojniejsza super ;) niby powiedział że najwięcej zagrożeń do 9 tygodnia ale już jestem zrelaksowana, czyli te bóle itd to przez to że pracuje fizycznie, ale już widziałam rączki i nóżki ;) wrzucę wam zdjęcie jak dopafne telefon męża. Bo ma zdjęcie on na telefonie.
f2w3gov37znp1hsr.png
Jestem szczęśliwa [emoji846] serduszko pięknie bije - puściła mi dosłownie na sekundę [emoji846] dzidzia ma 1cm, termin nadal na 7 marca. Kolejna wizyta 01.08 bo wyjeżdżamy na wczasy i pani doktor chce mnie mieć na oku [emoji846] dostałam tez luteinę profilaktycznie [emoji846]
Tak się bałam [emoji7][emoji7][emoji7] zaraz wam zdjęcie wrzucę
Super, gratulacje dziewczyny [emoji173]

Do góry