reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Mam bardzo złe przeczucia odnośnie swojej ciazy i podświadomie już się z nią żegnam.

Wczoraj plamienia, bardzo mało. Mija doba i znowu teraz plamienie (mało) , kolor to nie kawa z mlekiem ale brunatny (NIE czerwony).

Dzisiaj rano porównywałam swoje usg z poprzedniej ciąży i tam przybycie ciut powyżej 1000 miałam już Widoczne pęcherzyki z ciałkiem… Teraz widać tylko kropkę.

Wiem że jeszcze nic nie jest przesądzone ale już ogarnia mnie smutek i ogromne rozżalenie. Ja w to nie wierzę że się uda.

Dopiero co się żegnałam z grudniowych mam… Teraz co? Znowu to samo?
A może lepsze podejście, pamiętacie jak było w szkole? Jak magia działa patrzyłas na nauczyciela tylko nie ja, tylko nie ja i zawsze brał Ciebie, tu działa podobnie człowiek sam sobie wmawia coś i później tak jest troszkę pozytywniej, ciężko ale trzeba mieć w głowie że jak myślisz że poronisz to faktycznie tak będzie trzeba myśleć na odwrót, mi też jest ciężko bo mam co chwilę jakieś chore sny, albo że poronilam itd zmiana myślenia dużo działa.

reklama
Co ty mówisz?! Nie masz powodów, żeby tak myśleć. Ja plamie od 1,5tyg a dzidzia ma się dobrze i rośnie jak na drożdżach! Jestem dobrej myśli i ty tez bądź!! Nie porównuj ciąży, bo każda jest inna i to totalnie bez sensu....

Już się naczytałam że puste jajo płodowe i cholera wie co jeszcze..
A jakiego koloru masz te plamienia? Wybacz że aż tak dokładnie wypytuje. Mnie nic nie boli przy tym

Już się naczytałam że puste jajo płodowe i cholera wie co jeszcze..
A jakiego koloru masz te plamienia? Wybacz że aż tak dokładnie wypytuje. Mnie nic nie boli przy tym
Nie czytaj kobieto, mnie teraz coś zabili i człowiek czytał a później leciał do lekarza vi raka się doszukiwal, ten internet to zło.

Myśl pozytywnie! Jedziemy na tym samym wózku :) ja też straciłam w styczniu maleństwo też nie biło serduszko i tak jak ty nie doczekałem 6 miesięcy :) trzymam kciuki
No co Ty powiesz... a to ciekawostka. Rzeczywiście identyczna historia. u mnie histopatologia wykazała podjrzenie o zaśniad groniasty i dlatego kazali mi odczekać z kolejnymi staraniami. bylas już na USG? widzialas serduszko?

Hej dziewczyny,
Niestety będę się z Wami zegnac :( byłam dziś na usg 7+0 brak zarodka i serduszka. W szpitalu powiedzieli żeby przygotować się na najgorsze :( trzeci raz pod rząd. Nie wiem jak to przeżyję. Czekają jeszcze tydzień na cud i w kolejny piątek decyzja. Ryczeć mi się chce. A wszystkie leki biorę jakie można. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Proszę módlcie się o cud.
Trzymamy mocno kciuki i wierzę ,że za tydzień będzie już coś widać [emoji110][emoji110]

No co Ty powiesz... a to ciekawostka. Rzeczywiście identyczna historia. u mnie histopatologia wykazała podjrzenie o zaśniad groniasty i dlatego kazali mi odczekać z kolejnymi staraniami. bylas już na USG? widzialas serduszko?
Właśnie dzisiaj idę do lekarza ale to będzie 5t1d więc nie wiem co będzie widać :) u mnie nic nie wykryto więc hmm czekam co będzie dalej :) jedynie co mi lekarz oczywiście drugi ten co mi zabieg wykonywał brać acard i kwas foliowy więc się trzymam tego :)

Właśnie dzisiaj idę do lekarza ale to będzie 5t1d więc nie wiem co będzie widać :) u mnie nic nie wykryto więc hmm czekam co będzie dalej :) jedynie co mi lekarz oczywiście drugi ten co mi zabieg wykonywał brać acard i kwas foliowy więc się trzymam tego :)
wszystkie bierzenie ten Acard jak czytam. a na co on pomaga?

reklama
wszystkie bierzenie ten Acard jak czytam. a na co on pomaga?

Podobno zmniejsza ryzyko mikro-zakrzepu (ja miałam takie podejrzenie przy poronieniu zatrzymanym).
Mnie rozwala to, ze 90% bierze acard od pocątku, a mój lekarz karze czekac na serduszko bo wczesniej wg niego nie ma sensu... coś mi się to nie podoba.... :/

Do góry