Wiem co czujesz [emoji16] ja śpię cała noc tylko jak mała spędza weekend u mojej mamy [emoji1787]Miała tak jak piszesz w okresie 2,5-3 lat to są emocje i moja tak samo przeżywała dzień krzyk, płacz jak brałam ja na ręce to aż się wyginała i po chwili normalnie spała dalej to wszystko dziko się w jej śnie przestałam ja budzić tylko głaskałam i minęło to. Teraz ma 3,5 ale jęczy w nocy co jakiś czas zapłacze to ja już lecę niema tak ze piciu chce bo ja jej na łóżeczku zawiesiłam taki pomocnik i ona tam sama soboe wyjmuje jak chce. Czasem jej się śni coś to płacze albo opowiada coś i tez lecę jak wariatka do tego łóżeczka także u nas marne nocki i tak od jej urodzenia [emoji3]
reklama
Dozamnie88
Fanka BB :)
Jeszcze wczoraj ktoś narzekał na posty o poronieniach.
Za to dzisiaj już kolejny raz całe forum jest zawalone postami o dzieciach.
Skoro przestano rozmawiać na pierwszy temat to, myślę że i o starszakach można porozmawiać w innym wątku. Przez te posty nie można się doszukać ważnych informacji dla pierworódek.
Skoro przestano rozmawiać na pierwszy temat to, myślę że i o starszakach można porozmawiać w innym wątku. Przez te posty nie można się doszukać ważnych informacji dla pierworódek.
Kinderka88
Jeszcze wczoraj ktoś narzekał na posty o poronieniach.
Nie porównuj tematy poronienia z tematem noe przesypianych nocy... to o czym mamy rozmawiać wg Ciebie? Odpowiadać tylko na twoje pytania?
Dozamnie88
Bardzo proszę bez ataków personalnych.Nie porównuj tematy poronienia z tematem noe przesypianych nocy... to o czym mamy rozmawiać wg Ciebie? Odpowiadać tylko na twoje pytania?
Mamy całe podforum dla marcowych mam. Naprawdę można stworzyć wątek i dla mam które mają już dzieci i dla tych które są po przejściach.
Rozumiem potrzebę rozmów na tematy które dotyczą konkretnych osób, ale jak sama zauważyłaś moje pytanie odbiło się o ścianę.
Fajnie by było gdybyśmy trochę poukladały to co się tu dzieje.
Jest nas bardzo dużo, dziennie robimy po kilkadziesiąt postów. Łatwo w tym wszystkim przeoczyć czyjeś pytanie, zmartwienie, rozterki...
Nie wiem jak ma wyglądać to forum , ale ja będąc na grupie czerwcowek rozmawiałyśmy o wszystkim i o niczym, nie tylko o ciąży, bo można bzika dostać .
Dla mnie forum jest do pisania o wszystkim , nawet o tym co na obiad było, czy do tego też należy rozpocząć nowy wątek ?
Spójrz na lutowe mamy , tam dziewczyny nawet zdjęcia ciast dodają...
P.S nie wiem czy zauważyłaś że Twój post dpdalas godzinę temu , dziewczyn jeszcze nie ma , A ja pomoc Ci nie mogę , bo nie mieszkam w PL nie wiem jak to działa , musisz czekać na bardziej doświadczone dziewczyny w tym temacie .
Dla mnie forum jest do pisania o wszystkim , nawet o tym co na obiad było, czy do tego też należy rozpocząć nowy wątek ?
Spójrz na lutowe mamy , tam dziewczyny nawet zdjęcia ciast dodają...
P.S nie wiem czy zauważyłaś że Twój post dpdalas godzinę temu , dziewczyn jeszcze nie ma , A ja pomoc Ci nie mogę , bo nie mieszkam w PL nie wiem jak to działa , musisz czekać na bardziej doświadczone dziewczyny w tym temacie .
Ostatnia edycja:
Kinderka88
Bardzo proszę bez ataków personalnych.
Mamy całe podforum dla marcowych mam. Naprawdę można stworzyć wątek i dla mam które mają już dzieci i dla tych które są po przejściach.
Rozumiem potrzebę rozmów na tematy które dotyczą konkretnych osób, ale jak sama zauważyłaś moje pytanie odbiło się o ścianę.
Fajnie by było gdybyśmy trochę poukladały to co się tu dzieje.
Jest nas bardzo dużo, dziennie robimy po kilkadziesiąt postów. Łatwo w tym wszystkim przeoczyć czyjeś pytanie, zmartwienie, rozterki...
To nie był absolutnie atak, moim zdaniem to jest bezsens robić teraz milion oddzielnych tematów bo nic na nich nie będzie się działo post o poronieniach ok bo to ciężki temat i nie każdy ma sile aby to czytać wiec niech sobie będzie oddzielnie zainteresowane mogą tam się wyżalić itp bo wiadomo dziewczyny po takich przejściach chcą rozmawiać ale ja np nie mam ochoty tego czytać. Natomiast tu rozmawiamy o wszystkim innym nie interesuje Cię temat to noe czytaj całego komentarza i tyle komu mogę w czymś pomoc to pomaga i udzielam się w tym czym chce. Byłam na formu w poprzedniej ciąży i pisałyśmy o wszystkim i było super bo bardzo się poznaliśmy w różnych tematach. Sorry ale ja poprostu nie rozumiem i nie widzę sensu żeby na wszystko tworzyć oddzielny post.
Jeśli dla ciebie temat poronien jest ok i on cię motywuje to może porozmawiajmy odrazu o ciężkich porodach i chorobach wrodzonych dzieci.Jeszcze wczoraj ktoś narzekał na posty o poronieniach.
Dozamnie bardziej chodzi o to żeby nie rozmawiać ani na temat poronien, ani dzieci itd. Zostawić to tylko do wpisów o ciążyJeśli dla ciebie temat poronien jest ok i on cię motywuje to może porozmawiajmy odrazu o ciężkich porodach i chorobach wrodzonych dzieci.
A chodzi ci o położne środowiskowa która przychodzi do domu do dziecka? Jeśli tak to możesz sobie już ją wyszukać np w przychodni lub w necie położne z twojej okolicy, zadzwonić i się dopytać czy będzie do was przychodzić. A sam dokument uzupełniasz w szpitalu po urodzeniu, tam wpisujesz przychodnie gdzie będzie dziecko szczepione bo tam wysyłają kartę szczepien i podajesz również położna.Cześć! Potrzebuję rad bardziej doświadczonych koleżanek. Gdzieś mi się obiło o oczy, że jest obowiązek wyboru położnej.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić? Gdzie? Kiedy?
reklama
alita6
Nie uważam, zeby był sens tworzenia nowych watków. Tak jak piszą dziewczyny na innych miesiącach dzoewczyny piszą o wszystkim i to jest fajne. A mamy, ktore maja już doświadczenie bo mają więcej dzieci, to chyba nawet fajnie, że sie tym podzielą. Trudno sobie wyobrazić, co nas czeka jak jesteśmy w pierwszej ciąży. Ja nie wiedziałam i szkoda, że nie mialam kontaktu z doświadczonymi mamami.
A teraz mam podobne obawy, myślę sobie moje panny już wyrośnięte i po co mi to było[emoji13] a zdrugiej strony przecież tak pragnę tego maluszka[emoji23] schizofrenia[emoji13]
Jeśli chodzi o położną to nic mi nie wiadomo. Ja dopiero za 2 tygodnie zgłoszę się do poradni na nfz, to pewnie tam wszystko powiedzą jeśli jest taka konieczność. Ostatnio rodziłam w 2015 i tego nie było.
A teraz mam podobne obawy, myślę sobie moje panny już wyrośnięte i po co mi to było[emoji13] a zdrugiej strony przecież tak pragnę tego maluszka[emoji23] schizofrenia[emoji13]
Jeśli chodzi o położną to nic mi nie wiadomo. Ja dopiero za 2 tygodnie zgłoszę się do poradni na nfz, to pewnie tam wszystko powiedzą jeśli jest taka konieczność. Ostatnio rodziłam w 2015 i tego nie było.