reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja jestem też wiekszej wagi , dużo podobno zależy też właśnie od kilogramów , tylko szkoda , że cały czas TSH sie waha , raz niżej , raz wyżej i nie mogę zejść z tej dawki póki co , a teraz to już wgl :D

Nie mam pojęcia jak to jest. Ja waże 51 kg wiec nie mam nadwagi, bardziej w druga stronę.
Kurcze,moze nie zwiększajsobie sama dawek(?).
Podobno TSH lekarz interpretuje z ft4, bynajmniej mój tak robi.

ckaiflw1prbvmdef.png

[/QUOTE]
Muszę , to jedyne wyjście , aby TSH nie poszło za bardzo do góry , mój lekarz bada tylkp TSH :( poprzednim razem za późno lekarz podniósł mi dawkę i TSH było ponad 6 , teraz wolę dmuchać na zimne

reklama
Nie mam pojęcia jak to jest. Ja waże 51 kg wiec nie mam nadwagi, bardziej w druga stronę.
Kurcze,moze nie zwiększajsobie sama dawek(?).
Podobno TSH lekarz interpretuje z ft4, bynajmniej mój tak robi.

ckaiflw1prbvmdef.png
Muszę , to jedyne wyjście , aby TSH nie poszło za bardzo do góry , mój lekarz bada tylkp TSH :( poprzednim razem za późno lekarz podniósł mi dawkę i TSH było ponad 6 , teraz wolę dmuchać na zimne
[/QUOTE]

Oj 6 to juz wysoko !
ckaiflw1prbvmdef.png

Ach dziewczyny, nie dość, że od trzech tygodni próbuję wyleczyć infekcje dróg moczowych, od poniedziałku biorę antybiotyk, to jeszcze się dzisiaj dowiedziałam, że mam kamienie w obu nerkach.. Kiepski początek ciąży :/

Ach dziewczyny, nie dość, że od trzech tygodni próbuję wyleczyć infekcje dróg moczowych, od poniedziałku biorę antybiotyk, to jeszcze się dzisiaj dowiedziałam, że mam kamienie w obu nerkach.. Kiepski początek ciąży :/
Nie martw się kochana będzie dobrze!! Na pewne sprawy nie mamy wpływu więc nie warto się zadręczać.. najwazniejsze, żebyś byla pod kontrola lekarza.

Ja od roku jadę na 100mg , miesiąc temu miałam 2,3TSH , poprzednie badania 4 mc temu wychodziło 2,5 a 7 mc temu 1,05 , teraz dopóki mój lekarz nie wróci z urlopu prócz dawki 100mg , na własną ręke zaczełam brać jeszcze połowę lub 1/4, po 15 dopiero idę na badania i będę wiedziała jak sytuacja sie rozwinęła .
Hmmm to może ja mam za niską dawkę?

Moja pierwsza ciaza obumarla w 9 tygodniu i miałam zabieg. W tamtym roku w sierpniu urodziłam no i teraz znowu jestem w ciąży i boję się tak samo jak za pierwszym razem. To że ma się już dziecko na świecie nic nie zmienia.

Dobrze rozumiem że 3 razy poronilas? To nie masz żadnego dziecka? A robiłaś jakieś badania po tych poronieniach?

Jak dobrze, że ja jeszcze jestem na macierzyńskim i nie muszę przejmować się pracą.

Ja biorę z witamin kwas foliowy z firmy Solgar, mam zamiar dokupić pregne, biorę jeszcze specjalne witaminy za 130 zl na mutacje, biorę acard, dojdzie mi clexane i pewnie euthyrox. Wi3m że w pregnie jest już kwas foliowy, w tych moich na mutacje też jest ale brałam to w poprzedniej ciazy I taki zestaw się u mnie spisywał.
Nie, ja 2 x poronilam. Mam córeczkę 3-letnią z pierwszej ciąży całkowicie bezproblemowej. Potem 2 poronienia w grudniu i teraz w kwietniu. Tak robiłam badania genetyczne. Mam mthfr homo i pai. Jestem na acard, clexane, progesteron i to na tarczyce 25mg. Robiłam też normalne badania z krwi plus homocysteina która jest bardzo dobra. Więc poza Tsh wysokim i tymi mutacjami raczej wszystko gra.

reklama
Do góry