reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja jestem też wiekszej wagi , dużo podobno zależy też właśnie od kilogramów , tylko szkoda , że cały czas TSH sie waha , raz niżej , raz wyżej i nie mogę zejść z tej dawki póki co , a teraz to już wgl :D

Nie mam pojęcia jak to jest. Ja waże 51 kg wiec nie mam nadwagi, bardziej w druga stronę.
Kurcze,moze nie zwiększajsobie sama dawek(?).
Podobno TSH lekarz interpretuje z ft4, bynajmniej mój tak robi.

ckaiflw1prbvmdef.png

[/QUOTE]
Muszę , to jedyne wyjście , aby TSH nie poszło za bardzo do góry , mój lekarz bada tylkp TSH :( poprzednim razem za późno lekarz podniósł mi dawkę i TSH było ponad 6 , teraz wolę dmuchać na zimne

reklama
Nie mam pojęcia jak to jest. Ja waże 51 kg wiec nie mam nadwagi, bardziej w druga stronę.
Kurcze,moze nie zwiększajsobie sama dawek(?).
Podobno TSH lekarz interpretuje z ft4, bynajmniej mój tak robi.

ckaiflw1prbvmdef.png
Muszę , to jedyne wyjście , aby TSH nie poszło za bardzo do góry , mój lekarz bada tylkp TSH :( poprzednim razem za późno lekarz podniósł mi dawkę i TSH było ponad 6 , teraz wolę dmuchać na zimne
[/QUOTE]

Oj 6 to juz wysoko !
ckaiflw1prbvmdef.png

Ach dziewczyny, nie dość, że od trzech tygodni próbuję wyleczyć infekcje dróg moczowych, od poniedziałku biorę antybiotyk, to jeszcze się dzisiaj dowiedziałam, że mam kamienie w obu nerkach.. Kiepski początek ciąży :/

Ach dziewczyny, nie dość, że od trzech tygodni próbuję wyleczyć infekcje dróg moczowych, od poniedziałku biorę antybiotyk, to jeszcze się dzisiaj dowiedziałam, że mam kamienie w obu nerkach.. Kiepski początek ciąży :/
Nie martw się kochana będzie dobrze!! Na pewne sprawy nie mamy wpływu więc nie warto się zadręczać.. najwazniejsze, żebyś byla pod kontrola lekarza.

Ja od roku jadę na 100mg , miesiąc temu miałam 2,3TSH , poprzednie badania 4 mc temu wychodziło 2,5 a 7 mc temu 1,05 , teraz dopóki mój lekarz nie wróci z urlopu prócz dawki 100mg , na własną ręke zaczełam brać jeszcze połowę lub 1/4, po 15 dopiero idę na badania i będę wiedziała jak sytuacja sie rozwinęła .
Hmmm to może ja mam za niską dawkę?

Moja pierwsza ciaza obumarla w 9 tygodniu i miałam zabieg. W tamtym roku w sierpniu urodziłam no i teraz znowu jestem w ciąży i boję się tak samo jak za pierwszym razem. To że ma się już dziecko na świecie nic nie zmienia.

Dobrze rozumiem że 3 razy poronilas? To nie masz żadnego dziecka? A robiłaś jakieś badania po tych poronieniach?

Jak dobrze, że ja jeszcze jestem na macierzyńskim i nie muszę przejmować się pracą.

Ja biorę z witamin kwas foliowy z firmy Solgar, mam zamiar dokupić pregne, biorę jeszcze specjalne witaminy za 130 zl na mutacje, biorę acard, dojdzie mi clexane i pewnie euthyrox. Wi3m że w pregnie jest już kwas foliowy, w tych moich na mutacje też jest ale brałam to w poprzedniej ciazy I taki zestaw się u mnie spisywał.
Nie, ja 2 x poronilam. Mam córeczkę 3-letnią z pierwszej ciąży całkowicie bezproblemowej. Potem 2 poronienia w grudniu i teraz w kwietniu. Tak robiłam badania genetyczne. Mam mthfr homo i pai. Jestem na acard, clexane, progesteron i to na tarczyce 25mg. Robiłam też normalne badania z krwi plus homocysteina która jest bardzo dobra. Więc poza Tsh wysokim i tymi mutacjami raczej wszystko gra.

reklama
Do góry