reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Witam :)

Czy mogłabym do was dołączyć? Termin wychodzi na początek marca . Dokładnie nie wiem bo moje cykle ostatnio były byle jakie i w terminie @ była 1 kreska, 5 po również. ..i dałam sobie z testami spokój. Dopiero PowtórzyłAm test 2 lipca. ..dwie grube krechy.
W styczniu miałam lyzeczkowanie. Ciąża obumarla w 9 tyg . I dlatego cykle mi sie rozlegulowaly.

Mam już dwóch synkow w wieku 7 i 11 lat . Na pierwszą wizytę umówiłam się 19 tego lipca

Pozdrawiam

reklama
Witaj Sandawilla.
Z tym rozkojarzeniem mam podobnie, w ogóle nie mam siły myśleć.... ciezko mi się pracuje, poszłabym na wolne, ale musze ukrywać jeszcze z miesiąc chociaż, a urlopu szkoda.
f2w3rjjghb3ibrut.png

Witam :)

Czy mogłabym do was dołączyć? Termin wychodzi na początek marca . Dokładnie nie wiem bo moje cykle ostatnio były byle jakie i w terminie @ była 1 kreska, 5 po również. ..i dałam sobie z testami spokój. Dopiero PowtórzyłAm test 2 lipca. ..dwie grube krechy.
W styczniu miałam lyzeczkowanie. Ciąża obumarla w 9 tyg . I dlatego cykle mi sie rozlegulowaly.

Mam już dwóch synkow w wieku 7 i 11 lat . Na pierwszą wizytę umówiłam się 19 tego lipca

Pozdrawiam
Witamy ;)

Najgorsze ze takie rozkojarzeniem mi się nie zdarzało, nowa sytuacja dla męża, bo to zawsze ja się na niego irytowalam, że gubi rzeczy i nie może się skupić, a teraz on ma ubaw ;) karma wraca ;)

dziękuję za powitanie :D

Ja to za bardzo nie czuje sie jakoś "ciążowo" , ale jestem lekko przeziębiona...jak na złość...ja jestem z takich co nigdy nie chorują...a teraz organizm osłabiony to od razu coś złapałam.

Cześć dziewczyny,

Nie byłam w końcu na tej trzeciej becie bo nie zdążyłam. Ale byłam w szpitalu bo strasznie się denerwuje i zrobili mi usg. Wg owu 5+3, wg OM 4+6. Na usg było widać pecherzyk ciążowy a w nim pecherzyk żółtkowy jeszcze bez zarodka. Czy na tym etapie to dobrze? Gin powiedziała że jest wszystko co by chciała zobaczyć na tym etapie więc trochę się uspokoiłam. Mam przyjść na kolejne usg dokładnie za 2 tygodnie. Mam nadzieję że zostanę z Wami do końca!!!!

Hej. Może jest tu jakaś kobitka, która będzie w stanie mi doradzić. Nie wiem co robić :( byłam w środę u ginekologa. Okazało się że jest bardzo malutki pęcherzyk ciążowy, bardzo wczesna ciaza. Lekarz kazał mi przyjść za 2 tyg jak będzie już biło serduszko. Dodatkowo przepisał mi nystatyne w formie tabletek dopochwowych bo przyplątala mi się infekcja. Wieczorem w środę zaaplikowalam tabletkę ale bardzo mnie to bolało. Ta tabletka jest tak nie praktyczna, ostra i kanciasta. Sprawiło mi ból jej włożenie i trochę na chama ja wcisnelam. Na drugi dzień w pracy poszłam do toalety bo mocno chciało mi się siku. I wraz z mocnym strumieniem poszło brązowe plamienie. No i tak od wczoraj plamie. Pochwa jest obrzeknieta cała przy ujsciu i obolala. Nie boli mnie brzuch ale plamie na brązowo. Tego leku już nie biorę, dostałam na receptę krem dopochowowy(lekarz mi wczoraj przepisał jak zadzwoniłam na recepcję i prosiłam o przekazanie mu info o tej sytuacji). Narazie go nie stosuje bo jak mam wkładać aplikator jak jest opuchnieta i plamie. Co mam robić? Jechać na sor? Czy czekać? Boję się że to oznacza coś złego, a z drugiej strony mam w głowie że to stało się po tej nieszczęsnej tabletce.

UK mama ja w 5 tyg 2 dn tez miałam widoczny tylko pecherzyk . Za dwa tygodnie na pewno usłyszysz serduszko
Pogodne to plamienie na sto procent po tym aplikatorze . Na pewno wszystko jest w porządku. Podrażnias i tyle . Kiedyś tam miałam po pobraniu cytologii w czasie ciąży

Mam juz wyniki bety , szczerze to nie wiem co o tym mysleć , poprosiłam Panią siedzącą na recepcji , żeby zapisała mi jaki był wynik i 1. 16376,2 drugi 27238,5 , a to nie możliwe ... tym sposobem powinien być widoczny pęcherzyk na USG , albo oni tutaj u nas jakos inaczej to liczą , sama nie wiem , bardziej odpowiada mi wynik 1637 i 2723 , teraz siedze w necie i szukam , a wizyta dopiero za dwa tygodnie :c
Za tabletki zapłaciłam jednak 45 Euro , zdziwiłam się , bo identyczne tabletki dostawałam z córką, ale podbite przez lekarza , że ciąża i tym sposobem były bezpłatne, może zmiana kasy chorych ma na to wpływ .
Wczoraj z córką byłam też na szczepieniu , dowiedziałam się że teraz jest nowa szczepionka na Meningokoki typ B , ale właśnie moja ubezpieczalnia nie chcę tego pokrywać i trzeba składać osobny wniosek i zależy od ich widzimisie czy się zgodzą pokryć czy nie .

reklama
Do góry