reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a jak czujecie, czy synek czy dziewczynka? Ciekawe która z nas kryje bliźniaki, bo obstawiam że komuś się trafiły :)
Ja narazie nic nie czuje , chociaz z córką potrafiłam zajadać słodkie w kilogramach , a wczoraj mąż się pyta co mi sie stało , że ja jeszcze słodkiego nie jem :D
Ale w tej ciąży bardziej mam ochotę na słone , ser feta uwielbiam :D i kanapka z ogorkiem kiszonym i pasztetem . Dla mnie bez różnicy , chciałabym tylko żeby się udało , a płeć dla mnie bez znaczenia

reklama
Wiadomo że najważniejsze jest to żeby było zdrowe i wszystko poszło ok i że ogólnie płeć niema znaczenia bo i tak straci się dla nich głowę, ale jestem ciekawa czy to jak się kobieta czuje i na co ma ochotę ma przełożenie na płeć. Mnie przy córkach mdlilo i też miałam straszna ochotę na słodkie, teraz jestem senna ale mdłości i smaka na słodkie brak.

Mija znajoma ma druga ciąże I jeszcze egorzej wymiotuję niż przy 1 obie dzoewczybki, znowu druga znajoma miała lekkie mdłości wogole nie wymiotowala był chłopiec, nie wiem czy to jest od czegoś zależne chyba bardziej od naszego organizmu ;)

Dziewczyny czy Was tez tak okrutnie bolą cycki? U mnie mega i do tego urosły sporo;) staniki za ciasne hehe muszę jechać na shoping, nie ma wyjścia :-D

Hej dziewczyny, ciężko Was nadrobić po jednym dniu w pracy
Ja jutro idę na drugą wizytę i pewnie będę mieć pierwsze usg. Dzisiaj odebrałam wynik bety z wczoraj 1376. Jutro powtórzę I mam nadzieję że przyrost będzie dobry. Trochę się boję po tych poronieniach ale jestem dobrej myślę i obstawiona lekami od początku.
Robiłam też inne badania krwi i chyba mam tarczyce, Tsh 3.7 a z tego co czytam norma to max 2.5. Czy któraś też ma podwyższone TSH?

Hej dziewczyny, ciężko Was nadrobić po jednym dniu w pracy
Ja jutro idę na drugą wizytę i pewnie będę mieć pierwsze usg. Dzisiaj odebrałam wynik bety z wczoraj 1376. Jutro powtórzę I mam nadzieję że przyrost będzie dobry. Trochę się boję po tych poronieniach ale jestem dobrej myślę i obstawiona lekami od początku.
Robiłam też inne badania krwi i chyba mam tarczyce, Tsh 3.7 a z tego co czytam norma to max 2.5. Czy któraś też ma podwyższone TSH?
Troszkę wysoki ten poziom tsh, ogólnie dla kobiet w ciąży powinien być koło 1 bo ten hormon lubi szybko się zmieniać a tym bardziej w ciąży a przy wskaźniku 1 jest czas żeby zareagować odpowiednią dawka leków.

Ja się już lecze na tarczyce chyba 15 lat i przeszłam z nią przez 3 ciąże więc troszkę już wiem coś o tym. Zgłoś się do szybko endokrynologa.

Ja nie mam żadnych odczuć, w poprzedniej ciąży miał być chłopczyk. Robiliśmy badania genetyczne po poronieniu. Ja bym chciała dziewczynkę, ale totalnie obojętnie jaka płeć i nawet mogą być bliźniaki byle się wszystko udało i byle było zdrowe.
Ja choruje od kilku lat na tarczyce , teraz miałam TSH 2.3 mam nadzieję że jest w normie , ale tak masz rację , norma dla ciężarnych 2.5 , ale im niżej tym lepiej, rób termin i leć do endo

Troszkę wysoki ten poziom tsh, ogólnie dla kobiet w ciąży powinien być koło 1 bo ten hormon lubi szybko się zmieniać a tym bardziej w ciąży a przy wskaźniku 1 jest czas żeby zareagować odpowiednią dawka leków.

Ja się już lecze na tarczyce chyba 15 lat i przeszłam z nią przez 3 ciąże więc troszkę już wiem coś o tym. Zgłoś się do szybko endokrynologa.
Chorujesz tylko na tarczyce czy hashi też?
Ja myślę że to przez tarczyce i hashi mam problem z utrzymaniem ciąży

reklama
Do góry