reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Chorujesz tylko na tarczyce czy hashi też?
Ja myślę że to przez tarczyce i hashi mam problem z utrzymaniem ciąży
Na samą tarczyce, jeśli masz wyniki dobre to raczej nie przez tarczyce. Ja też 2 razy porobilam ale to bardzo wcześnie koło 6-7 tyg. I to były przypadki kiedy nie brałam duphaston, 3 razy brałam do końca 1 trymestru i wszystko było ok. Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wole tego teraz nie sprawdzać.

reklama
Dziewczyny czy Was tez tak okrutnie bolą cycki? U mnie mega i do tego urosły sporo;) staniki za ciasne hehe muszę jechać na shoping, nie ma wyjścia :-D
Pisałam kilka postów temu, że mam tragiczny ból, luźne staniki są dobre, przez stanik potrafią boleć, a to uczucie gdy go odpinam...

Mam tylko lekkie obawy, ból mam umiejscowiony większość czasu na lewym jajniku mam nadzieję że to nic złego... Was równomiernie boli czy też w jednym miejscu?

Pisałam kilka postów temu, że mam tragiczny ból, luźne staniki są dobre, przez stanik potrafią boleć, a to uczucie gdy go odpinam...

Mam tylko lekkie obawy, ból mam umiejscowiony większość czasu na lewym jajniku mam nadzieję że to nic złego... Was równomiernie boli czy też w jednym miejscu?
Mnie boli i z lewej i z prawej , ale odczywam czesciej z prawej

Ja mam tak samo tylko z lewej strony

f2w3rjjghb3ibrut.png

Hej dziewczyny, ciężko Was nadrobić po jednym dniu w pracy
Ja jutro idę na drugą wizytę i pewnie będę mieć pierwsze usg. Dzisiaj odebrałam wynik bety z wczoraj 1376. Jutro powtórzę I mam nadzieję że przyrost będzie dobry. Trochę się boję po tych poronieniach ale jestem dobrej myślę i obstawiona lekami od początku.
Robiłam też inne badania krwi i chyba mam tarczyce, Tsh 3.7 a z tego co czytam norma to max 2.5. Czy któraś też ma podwyższone TSH?
Wiesz co, nie chce Cie straszyć, ale to jest zły wynik tsh... ja rok walczyłam żeby zejść do 1,5, bo w czasie poronienia miałam 5,5 i teraz jak mi się unormowaly wyniki w końcu zaszłam. Powinno się mieć 1-1,5 w czasie ciąży. Trochę o tym wiem, bo od lat się leczę i sporo czasu zeszło aż w końcu trafiłam na kompetentnych lekarzy i zczailam o co kaman z ta cała endokrynologia. Ale dobrze, ze zrobiłaś i wiesz to leć do endokrynologa i niech Ci przepisze eutyrox. Ja ogolnie mam zalecenie, ze przy zajściu w ciąże od razu zacząć brać podwójna dawkę. Wiec dobrze, ze wiesz, możesz szybko zareagować :) kurczę ty już na druga wizytę, a ja czekam jeszcze tydzień na pierwsza... nie wiem czy może nie powinnam iść szybciej sprawdzić czy wszystko ok...

A mnie w ogóle w jajnikach nie kłuje tylko w podbrzuszu na srodku lub w srodku brzucha tak jakby. Ogolnie to mam brzuch jak w 4/5miesiacu już. Szok. Nie wiem czy to takie wzdęcia czy co. Wazę 57, a brzuch mam jak nie wiem teraz. Coś okropnego :/ ale przecież nie mozliwe na tym etapie. Strasznie mi wywaliło, balon wręcz ogromny. Ma tak któraś? :/ jak tak dalej będzie to ciezko mi będzie ukryć, a muszę w pracy ukryc jak najdłużej, tak chociaż do połowy sierpnia.
f2w3rjjghb3ibrut.png

Ja też mam tak wzdety brzuch ale nie chodzie nie, to kwestia chyba że od bólu on się tak wydyma, może wodę zatrzymuje, tak samo mi się działo niekiedy na okres.

Mam tylko lekkie obawy, ból mam
umiejscowiony większość czasu na lewym jajniku mam nadzieję że to nic złego... Was równomiernie boli czy też w jednym miejscu?

Mnie pobolewa z lewej, prawej i na środku.

f2w3rjjghb3ibrut.png

Wiesz co, nie chce Cie straszyć, ale to jest zły wynik tsh... ja rok walczyłam żeby zejść do 1,5, bo w czasie poronienia miałam 5,5 i teraz jak mi się unormowaly wyniki w końcu zaszłam. Powinno się mieć 1-1,5 w czasie ciąży. Trochę o tym wiem, bo od lat się leczę i sporo czasu zeszło aż w końcu trafiłam na kompetentnych lekarzy i zczailam o co kaman z ta cała endokrynologia. Ale dobrze, ze zrobiłaś i wiesz to leć do endokrynologa i niech Ci przepisze eutyrox. Ja ogolnie mam zalecenie, ze przy zajściu w ciąże od razu zacząć brać podwójna dawkę. Wiec dobrze, ze wiesz, możesz szybko zareagować :) kurczę ty już na druga wizytę, a ja czekam jeszcze tydzień na pierwsza... nie wiem czy może nie powinnam iść szybciej sprawdzić czy wszystko ok...
Idę dzisiaj do mojej gin ona też jest endokrynologiem więc mam nadzieję że pomoże. Dzięki za rady dziewczyny.

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) jak tam dzień się zaczął? My wczoraj powiedzieliśmy o ciąży teściowej ale jakoś bez entuzjazmu zareagowała... no cóż :(
Ja za to oddałam się szaleństwu i chyba wybrałam wózek [emoji23][emoji23] jeszcze waham się między dwoma ale decyzja na 99% podjęta i fotelik tez wybrałam. Wariatka ze mnie [emoji23][emoji23][emoji23]
A tu jeszcze 8miesiecy przed nami :)

Do góry