Feline88
Fanka BB :)
A i mąż naposci sieniestety
Przeżyje - dzidziuś najważniejszy i samopoczucie mamy .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A i mąż naposci sieniestety
Wiesz ja też mam nerwicę lękową kiedyś brałam hydroksyzyne ale odstawiłam bo nie pomagała, jak o coś się martwię wstępuje neta i zamiast się pocieszyć dobijam gorzej aż duszności mnie łapią, staram się nie doprowadzać do takiego stanu chodzi bywa różnie to moja 4 ciążą A najbardziej panikuje. Mam dwóch synów jedną poroniłam w 9 tc a 4 miesiące po poronieniu zaszła w obecną. Teraz mam mieć córcia moje marzenie;* Biorę aspargin 3×1 i mamadha+ tak mi lekarz polecił. Ja też od 3 tygodni cały czas w domu musiałam leżeć no najpierw z łożyskiem, później szyjka, teraz znowu łożysko. A Ty masz jakieś leki? Która to twoja ciążą?Kochana wiem coś o tym - do 12 tygodnia cały czas na luteinie .
Nie dziwie się tez mam ostatnio gorsze dni - cały ten stres źle wpływa na mnie . Tym bardziej ze siedzę w domu i tylko o tym myśle . I boje się nawrotu nerwicy , na która kiedyś chorowałam .
A z ciekawości jaką bierzesz dawkę magnezu ?
I jakie witaminki ?
Wyrozumiały jest mąż, tu nie chodzi już o nas tylko o naszą dzidzie więc nie zaryzykujemy.Przeżyje - dzidziuś najważniejszy i samopoczucie mamy .
Wiesz ja też mam nerwicę lękową kiedyś brałam hydroksyzyne ale odstawiłam bo nie pomagała, jak o coś się martwię wstępuje neta i zamiast się pocieszyć dobijam gorzej aż duszności mnie łapią, staram się nie doprowadzać do takiego stanu chodzi bywa różnie to moja 4 ciążą A najbardziej panikuje. Mam dwóch synów jedną poroniłam w 9 tc a 4 miesiące po poronieniu zaszła w obecną. Teraz mam mieć córcia moje marzenie;* Biorę aspargin 3×1 i mamadha+ tak mi lekarz polecił. Ja też od 3 tygodni cały czas w domu musiałam leżeć no najpierw z łożyskiem, później szyjka, teraz znowu łożysko. A Ty masz jakieś leki? Która to twoja ciążą?
Dlaczego bierzesz aspargin? Nie rozumiem lekarza bez ciazy profilaktycznie ok. Potas najlepszy jest typowo jaki potas w kapsułkach, a magnes np magne b6. Myślę, że aspargin to nie jest zbyt dobre rozwiązanie... Ja też od początku za dużo internetu ale z drugiej strony gdybym nie dociekałam mogłoby nie być zbyt kolorowo. Zrobiłam w 10 tygodniu sama badania na trombofilie i wyszły mi 3 mutacje. Najpierw lekarz z fochem dał mi akard bo miałam słabe przepływy ale ten spowodował, że mi spadły bardzo płytki krwi. Mam ich ok 60 tysięcy, były krwotoki z nosa itp. Po wizytach u hematologa, innych lekarzy podjęli decyzję że mam odstawić akard i brać heparyne w zastrzyk ach. Biore też eutyrox i magne b6 i zuravit.. Wczoraj miałam półkowe. Z Zosia wszystko okej, przeplywy dobre, waga ok 350 gWiesz ja też mam nerwicę lękową kiedyś brałam hydroksyzyne ale odstawiłam bo nie pomagała, jak o coś się martwię wstępuje neta i zamiast się pocieszyć dobijam gorzej aż duszności mnie łapią, staram się nie doprowadzać do takiego stanu chodzi bywa różnie to moja 4 ciążą A najbardziej panikuje. Mam dwóch synów jedną poroniłam w 9 tc a 4 miesiące po poronieniu zaszła w obecną. Teraz mam mieć córcia moje marzenie;* Biorę aspargin 3×1 i mamadha+ tak mi lekarz polecił. Ja też od 3 tygodni cały czas w domu musiałam leżeć no najpierw z łożyskiem, później szyjka, teraz znowu łożysko. A Ty masz jakieś leki? Która to twoja ciążą?
Dlaczego bierzesz aspargin? Nie rozumiem lekarza bez ciazy profilaktycznie ok. Potas najlepszy jest typowo jaki potas w kapsułkach, a magnes np magne b6. Myślę, że aspargin to nie jest zbyt dobre rozwiązanie... Ja też od początku za dużo internetu ale z drugiej strony gdybym nie dociekałam mogłoby nie być zbyt kolorowo. Zrobiłam w 10 tygodniu sama badania na trombofilie i wyszły mi 3 mutacje. Najpierw lekarz z fochem dał mi akard bo miałam słabe przepływy ale ten spowodował, że mi spadły bardzo płytki krwi. Mam ich ok 60 tysięcy, były krwotoki z nosa itp. Po wizytach u hematologa, innych lekarzy podjęli decyzję że mam odstawić akard i brać heparyne w zastrzyk ach. Biore też eutyrox i magne b6 i zuravit.. Wczoraj miałam półkowe. Z Zosia wszystko okej, przeplywy dobre, waga ok 350 gdziś 20 i 2.
![]()
Hejka, ja zamiast się cieszyć ciążą to się martwię i stresuje. Nie czuję dzidziusia za bardzo i teraz tym się strasznie martwię, a kończę 21 tydzień. Wiem, że mała ma hipotrofie ale kilka dni temu czulam wyraźnie jak się wierci. Jak stracę ją to chyba zrobię sobie krzywdę ;/ Kiedyś leczylam się psychiatrycznie, strasznie przeżywałam brak ciąży, niestety teraz nie jest lepiej z moją psychiką. Nie pomaga mi też fakt, że niedawno ileś dziewczyn w moim otoczeniu urodziło zdrowe dzieci i one nie miały żadnych złych wiadomości w ciąży. Te które są teraz, mają również dobre wyniki. Moja mała ma jeszcze delikatnie puls przyspieszony i niedomykalność zastawki :/ i jak tu się nie martwićSiemka dziewczyny . Jak tam u was dzisiaj ? Ja gorsze dwa dni - jakieś zawroty głowy się przyplątały . Niskie ciśnienie , senność i generalnie ten II trymestr coś nie rozpieszcza tak jak powinien. Jak wasze samopoczucie ?
Jak Cię to pocieszy, też mam nerwicę i depresję i biorę letroxMam to samo - najgorzej się naczytac w internecie . I później tylko gonitwa myśli . Coraz więcej nas łączy - ja tez choruje na nerwice lekową . Tabletki odstawiłam w marcu i było super , pierwszy trymestr- samopoczucie w miarę , natomiast teraz czuje się gorzej - zawroty głowy , mrowienie w głowie i panika kiedy nie trzeba . Zastanawiam się czy się nie umówić na jakaś terapie , bo nie chce brać tabletek .
Mója pierwsza ciąża i od razu z takimi cudami , także nie jest to łatwe .
Biorę symvital mama i magnez . I to by było na tyle .
A przepraszam Jeszcze Letrox na tarczyce .
Ty masz już dzieciaczki - to pewnie łatwiej oderwać głowę od złych myśli i pewnie nie masz na to aż tyle czasu .
Nie to co ja - grzebie tylko w necie i choroby wynajduje . Do momentu jak chodziłam do pracy - było ok , dużo zajęć , a teraz jest dramat .
Co można samemu robić w domu ?
Zazdroszczę kobietom , które przechodzą ciąże bez komplikacji i na spokojnie .
Ja biorę 4 tabletki, niektóre dziewczyny 6 i chyba zacznę zwiększać niedługo. Bo brzuch chyba zaczyna twarsniecMadzia a ile bierzesz magnezu ? Przeczytałam ze kobieta w ciąży powinna mieć dawkę około 400- 450 . Mój ginekolog mi to potwierdził .
Pytam z ciekawości bo tez biorę magneb6 i on ma w jednej tabletce 48. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze magnez przyswajamy tez z pożywienia i dodatkowo występuje on w tabletkach dla kobiet w ciąży . Po moim obliczeniu powinnam brać 4 magnezy plus 2 tabletki symvital mama żeby dawka była właśnie w normie .
Mi tez badali krzepliwość jak leżałam z krwotokami w szpitalu i okazało się ze jest w porządku .
Dodatkowo tydzień temu robiłam morfologię i mocz i ginekolog stwierdził ze jest książkowo.
Teraz czekam na 19 listopada na połówkowe.
Mam nadzieje ze wszytko będzie ok .
Powiedz mi ile trwało badanie ?
Aaaaa i JeszcE jedno pytanko - czujecie już ruchy dzidziusia ?
Ja jutro zaczynam 19 tydzień i póki co nic .
Mimo ze dzieciątko jest bardzo ruchliwe - każde badanie to szałnogi , ręce , prawo , lewo .
Wydawało mi się , ze skoro dzidziuś tak skacze to poczuje go szybciej a tu nic z tego :/
Może ja nie umiem tego odczuć , nie wiem .
Wiesz uważam że lekarz wie co robi przypisując mi aspargin ufam mu .Dlaczego bierzesz aspargin? Nie rozumiem lekarza bez ciazy profilaktycznie ok. Potas najlepszy jest typowo jaki potas w kapsułkach, a magnes np magne b6. Myślę, że aspargin to nie jest zbyt dobre rozwiązanie... Ja też od początku za dużo internetu ale z drugiej strony gdybym nie dociekałam mogłoby nie być zbyt kolorowo. Zrobiłam w 10 tygodniu sama badania na trombofilie i wyszły mi 3 mutacje. Najpierw lekarz z fochem dał mi akard bo miałam słabe przepływy ale ten spowodował, że mi spadły bardzo płytki krwi. Mam ich ok 60 tysięcy, były krwotoki z nosa itp. Po wizytach u hematologa, innych lekarzy podjęli decyzję że mam odstawić akard i brać heparyne w zastrzyk ach. Biore też eutyrox i magne b6 i zuravit.. Wczoraj miałam półkowe. Z Zosia wszystko okej, przeplywy dobre, waga ok 350 gdziś 20 i 2.
![]()