reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

Witam wszystkie Mamy! Jestem tu nowa. Termin mam marcowy, z usg 9.03., z om 19.03... taka mała rozbieżność mam nadzieje ze mnie przyjmiecie to tej sympatycznej społeczności
Tu jest bardzo sympatycznie. Przegladnełam większość postów na forum i dziewczyny fajnie się wspierają. Mnie już się tu podoba nowa wita nową

reklama
Mam zdiagnozowane tylko MTHFR 1298 A-C, ale 3 razy z rzędu poroniłam ze względu na tworzące się zakrzepy. Po pierwszym i drugim poronieniu nie byłam tak obstawiona lekami, ale tym razem się uparłam. Ale i to może okazać się niewystarczające ze względu na krwiak. Jeśli u Ciebie przepływy są średnie, nie daj się zbyć. Heparynę lekarze przepisują nawet profilaktycznie, na pewno nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc.
Czyli poronienia były u Ciebie wskazaniem do diagnozy mutacji w genie MTFHR?

Ja mam maszynkę do mielenia elektryczna taka z Lidla używam sporadycznie więc służy mi już jakiś czas. Na tarce chyba nie chciałoby mi się [emoji23] ale kto wie jak się ma ochotę to można i zetrzeć gdyby maszynki nie było. Dodaje do zmielonych ziemniaków z 4 łyżki mąki 2 jajka i również zmielone 2 cebule, sol,pieprz. czasem może urozmaicić tak jak mój nie mąż i dodaje wcześniej podsmazony w kosteczki pokorojony boczek.
Dzieki za przepis :) mam dwie lewe rece w kuchni, ale plackow raczej nie da sie sknocic. Mozesz wyslac zdjecie tego cudotworczego urzadzenia albo sprawdzic czy to ktorys z tych?
Link do: Keuken
Sprobuje z chlebem wg przepisu babci ;)

Ostatnia edycja:
Ja też zaczęłam 13 Tc i to też moja pierwsza ciąża i brzuszek widać. Już mi sąsiedzi gratulują
Acha :) No to niezle. Ja tez bardzo liczę na dziewczynkę :) ja to taki brzuszek moze mam na wieczór po jedzeniu, ale rano wszystko znika. Dla mnie nawet dobrze, bo nie muszę jeszcze bardzo zmieniać garderoby ;)

Acha :) No to niezle. Ja tez bardzo liczę na dziewczynkę :) ja to taki brzuszek moze mam na wieczór po jedzeniu, ale rano wszystko znika. Dla mnie nawet dobrze, bo nie muszę jeszcze bardzo zmieniać garderoby ;)
Ja jestem dosyć przy kości i może dlatego inaczej trochę. No sama nie wiem. Jak kiedyś nie cierpiała siebie przed lustrem tak teraz jak założę koszule nocną to się non stop przeglądam. Może to kwestia tego że tak długo czekałam na tą ciąże. Pewnie tak. Mój mąż bardzo chce chłopca, a mnie to w sumie zależy tylko żeby było zdrowe. Jutro mam wizytę u lekarza ciekawe czy poznam płeć czy jeszcze za wcześnie. Lada moment i Ty się już nie będziesz dopinała w spodniach. Ja już guzik muszę mieć rozpiety chyba muszę zacząć szykować ciążowa garderobę

Ja jestem dosyć przy kości i może dlatego inaczej trochę. No sama nie wiem. Jak kiedyś nie cierpiała siebie przed lustrem tak teraz jak założę koszule nocną to się non stop przeglądam. Może to kwestia tego że tak długo czekałam na tą ciąże. Pewnie tak. Mój mąż bardzo chce chłopca, a mnie to w sumie zależy tylko żeby było zdrowe. Jutro mam wizytę u lekarza ciekawe czy poznam płeć czy jeszcze za wcześnie. Lada moment i Ty się już nie będziesz dopinała w spodniach. Ja już guzik muszę mieć rozpiety chyba muszę zacząć szykować ciążowa garderobę
Ja tez jestem przy kości i mam szerokie biodra ale wąska talie. Przed ciąża dużo ćwiczyłam, wiec moze mięśnie sie rozciągana wolniej. Mi sie akurat do ciążowego brzuszka nie spieszy. Troche sie boje zwiększania krągłości, bo wiele lat musiałam trzymać sie w ryzach żeby nie tyć, bo niestety mam skłonności, ale ciąża ma swoje prawa :)

Ja tez jestem przy kości i mam szerokie biodra ale wąska talie. Przed ciąża dużo ćwiczyłam, wiec moze mięśnie sie rozciągana wolniej. Mi sie akurat do ciążowego brzuszka nie spieszy. Troche sie boje zwiększania krągłości, bo wiele lat musiałam trzymać sie w ryzach żeby nie tyć, bo niestety mam skłonności, ale ciąża ma swoje prawa :)
Tak masz rację ciąża ma swoje prawa, dlatego ja kocham każdy swój kilogram ajj piękny to czas

Masz bezwzględny nakaz leżenia? i jakiej wielkości krwiak?
My mieszkamy w Hiszpanii i rok szkolny zaczyna się we wtorek, tyle że u mnie 18 lat, 13 i 3...i lekarz nic nie mówił o leżeniu, choć dopytywałam...

No właśnie jako chyba jedyna tutaj z krwiakiem, nie miałam żadnych zakazów od lekarza, tylko luteina.
Nie leżę non stop, ale staram się jak najwięcej.
Też traktuję tą ciążę jako "ostatniej szansy".

Ja mam 13 i 9 latki, no i 1,5 roczniaka.

Vanilia życzę Zosi.
Moja córka uważa, że to najpiękniejsze imię na świecie :)
Też mam taki brzusio w 11+3. Tylko u mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży, więc takich obcislych sukienek nie noszę ;)

reklama
Do góry